Quiche de col kale vermella i pernil - Quiche de col kale roja y jamón

Quiche de col kale 
Aquesta quiche la vaig fer abans de les vacances amb unes estupendes fulles de col kale vermella de La Coromina i va quedar estupenda, molt gustosa i al mateix temps molt suau. M'encanten les quiches perque amb pocs ingredients aconsegueixes un plat deliciós i que a tothom li encanta, a més admet tot tipùs d'ingredients així que és una preparació ideal per fer menjar als nens les verdures que menys els agraden com aquesta quiche d'espinacs i carbassó  , aquesta quiche de tomates i formatge de cabra o aquesta quiche amb salsitxes,   amb la crema d'ou i el formatge les verdures es transformen en una delícia que els tornarà bojos!
Ja us vaig parlar de les moltes propietats de la col kale aquí així que no em repetiré, però només dir-vos que si teniu l'oportunitat no deixeu de provar-la, no se si tot el que expliquen d'ella serà veritat o no però el que es cert es que està molt bona i dona molt de joc a la cuina.  Si no trobeu col kale podeu fer aquesta recepta amb qualsevol col de fulla verda, millor si son cols de muntanya que hagin passat alguna glaçada, això les fa més dolces i millora moltíssim el seu sabor. 
Aquesta quiche es ideal per menjar en qualsevol moment del dia, us animo a fer-la i ja veureu quin èxit que tindrà!

Esta quiche la hice antes de las vacaciones con unas estupendas hojas de col kale roja de La Coromina y quedó estupenda, muy sabrosa y al mismo tiempo muy suave. Me encantan las quiches porque con pocos ingredientes consigues un plato delicioso y que a todo el mundo le encanta, además admite todo tipo de ingredientes así que es una preparación ideal para hacer comer a los niños las verduras que menos les gustan como esta quiche de espinacas y calabacines, esta quiche de tomates y queso de cabra o esta quiche con salchichas, con la crema de huevo y el queso las verduras se transforman en una delicia que los volverá locos!
Ya os hablé de las muchas propiedades de la col kale aquí así que no me repetiré, pero sólo deciros que si tenéis la oportunidad no dejéis de probarla, no se si todo lo que cuentan de ella será verdad o no pero lo que es cierto es que está muy buena y da mucho juego en la cocina. Si no encuentras col kale puedes hacer esta receta con cualquier col de hoja verde, mejor si son coles de montaña que hayan pasado alguna helada, esto las hace más dulces y mejora muchísimo su sabor. 
Esta quiche es ideal para comer en cualquier momento del día, os animo a hacerla y ya veréis qué éxito que tendrá!

Quiche de col kale
 INGREDIENTS
1 manat de fulles de col kale vermella o verda
100 g de pernil salat tallat a tiretes
2 alls picat o premsats
1 paquet de pasta brisa rodona
sal i pebre negre acabat de moldre
oli d'oliva verge extra
200ml de llet
60 ml de nata
3 ous
50g de formatge emmental ratllat

INGREDIENTES 
1 manojo de hojas de col kale roja o verde 
100 g de jamón serrano cortado en tiritas 
2 ajos picado o prensados 
1 paquete de masa quebrada ( pasta brisa) redonda 
sal y pimienta negra recién molida 
aceite de oliva virgen extra 
200ml de leche  
60 ml de nata 
3 huevos 
50g de queso emmental rallado

Aquest és la col kale vermella  -  Esta es la col kale roja
RECEPTA

Primer netegem la col kale sota l'aixeta, l'eixugem i li traiem el nervi central, més dur.  Les fulles les piquem molt picadetes i les fem al vapor o bullides amb molt poca aigua.

A una paella escalfem l'oli d'oliva amb els alls picats o premsats i quan comenci a fer olor afegim el pernil a trossets.  Nomès un minut a foc suau ja que es crema de seguida.   Un cop tinguem la col tendra l'afegim a la paella amb el sofregit d'all i pernil i rectifiquem de sal i pebre al gust.

Folrem el motlle a on vulguem la quiche amb la pasta, es millor deixar el paper que ve amb la pasta ja que despres ens ajudarà a desenmotllar més fàcilment, a més a mi m'agrada el toc rústic que dona a la quiche un cop fornejada. 


RECETA

Primero limpiamos la col kale bajo el grifo, la secamos y le quitamos el nervio central, más duro. Las hojas las picamos muy picaditas y las hacemos al vapor o hervidas con muy poca agua.

En una sartén calentamos el aceite de oliva con los ajos picados o prensados y cuando empiece a oler añadimos el jamón en trocitos. Sólo un minuto a fuego suave ya que se quema enseguida. Una vez tengamos la col tierna la añadimos a la sartén con el sofrito de ajo y jamón y rectificamos de sal y pimienta al gusto.

Forramos el molde donde queramos hacer  la quiche con la pasta, es mejor dejar el papel que viene con la pasta ya que después nos ayudará a desenmoldar más fácilmente, además me gusta el toque rústico que da a la quiche un vez horneada.

Quiche de col kale 
 A un bol batem la llet, la nata i els ous, salpebrem lleugerament i hi afegim les verures amb el sofregit d'all i pernil, ho barregem tot i ho aboquem a sobre de la pasta.  Ho repartim amb una cullera amb compte, que quedi ben ben repartit per tota la quiche, repartim per sobre el formatge ratllat i ho portem al forn que haurem preescalfat a 180º, escalfor a dalt i a baix i ventilador, si no teniu ventilador cal regular el forn a 200ª.
Trigara uns vint minuts aproximadament, depèn molt del vostre forn així que vigileu i quan veieu que ja està daurada i en punxar amb un escuradents aquest surt sec es que ja estarà.  Una recepta estupenda de quiche, segur que també us agradarà!

En un bol batimos la leche, la nata y los huevos, salpimentamos ligeramente y añadimos las veruras con el sofrito de ajo y jamón, lo mezclamos todo y lo vertemos encima de la pasta. Lo repartimos con una cuchara con cuidado, que quede bien bien repartido por toda la quiche, repartimos por encima el queso rallado y lo llevamos al horno que habremos precalentado a 180º, calor arriba y abajo y ventilador, si no tienes ventilador hay que regular el horno a 200ª.

Tardara unos veinte minutos aproximadamente, depende mucho de vuestro horno así que vigilad y cuando veáis que ya está dorada y al pinchar con un palillo este sale seco es que ya estará. Una receta estupenda de quiche, seguro que también os gustará!