Espaguetis Alfredo


Aquests espaguetis són dels més coneguts als Estats Units i no m'extranya perque estan divins!  La recepta és originària d'un restaurant de Roma, el propietari es deia Alfredo di Lelio i sembla ser que unes estrelles de Hollywood es vàren quedar enamorades d'aquesta pasta en un viatge a la ciutat eterna i la vàren donar a conèixer en tornar al seu pais, eren Mary Pickford i Douglas Fairbanks, allà per l'any 1927.  El senyor Alfredo va obrir un restaurant al Rockefeller center i la pasta Alfredo es va fer tan famosa que avui día és tot un clàssic popular de la cuina italoamericana, com la pizza o els espaguetis amb albóndigues, si voleu saber més obre la història d'aquest plat visiteu la wikipedia aquí.
Jo faig molt sovint aquesta pasta perque a cassa ens encanta i és facilissíma de fer a més no poder, nomès calen quatre ingredients: all, mantega, parmesà i nata  per  aconseguir una petita meravella. De veritat que no us podeu imaginar com n'estan de bons, no és per casualitat l'èxit que ha tingut la recepta!

Estos espaguetis son de lo más conocidos en Estados Unidos y no me extraña porque están divinos! La receta es originaria de un restaurante de Roma, el propietario se llamaba Alfredo di Lelio y parece ser que unas estrellas de Hollywood se quedaron enamoradas de esta pasta en un viaje a la ciudad eterna y la dieron a conocer al volver a su país, eran Mary Pickford y Douglas Fairbanks, allá por el año 1927. el señor Alfredo abrió un restaurante en el Rockefeller Center y la pasta Alfredo se hizo tan famosa que hoy día es todo un clásico popular de la cocina italoamericana, como la pizza o los espaguetis con albóndigas, si queréis saber más abre la historia de este plato visitad la wikipedia aquí.
Yo hago muy a menudo esta pasta porque en casa nos encanta y es facilísima de hacer a más no poder, sólo se necesitan cuatro ingredientes: ajo, mantequilla, parmesano y nata para conseguir una pequeña maravilla, de verdad que no os podéis imaginar como están de buenos, no es por casualidad el éxito que ha tenido la receta!


INGREDIENTS
3 cullerades de mantega
2 cullerades d'oli d'oliva
2 dents d'all picades o be passades pel premsador d'alls
300 ml de de crema de llet
sal i pebre negre acabat de moldre, al gust
100g de formatge parmesà ratllat
espaguettis o fetuccini 
un grapat de fulles de julivert picat

INGREDIENTES
3 cucharadas de mantequilla
2 cucharadas de aceite de oliva
2 dientes de ajo picadas o bien pasadas por el prensador de ajos
300 ml de crema de leche
sal y pimienta negra recién molida, al gusto
100g de queso parmesano rallado
espaguettis o fetuccini
un puñado de hojas de perejil picado


RECEPTA

Posem l'aigua a bullir i comencem a fer la salsa. Un cop arrenqui el bull l'aigua coem la pasta seguint les instruccions del fabricant, però sobretot no us passeu de cocció, ha de quedar al dente.

Escalfem a una paella la mantega i l'oli d'oliva amb l'all picat o premsat, si patiu de l'estòmag us recomano que premseu els alls almb un premsador especial, el que resulta indigest és la celul.losa que conté l'all i que en fer servir el premsador eliminem.

De seguida que l'all comenci a agafar color afegim la nata i ho portem a ebullició, un cop arrenqui el bull baixem el foc al mínim i afegim el formatge parmesà.  Deixem que reduiexi una mica però no gaire, penseu que en refredar-se la salsa s'espeseeix encara més. Apaguem el foc i reservem.

Un cop la pasta està al dente la colem reservant una mica del líquid de cocció, com tres o quatre cullerades. Barregem la pasta amb la salsa i el líquid de cocció que teníem reservat i ho remenem tot delicadament, uns minúts. D' aquest procès de remenar la pasta amb la salsa i una mica del líquid de cocció els italians en diuen "mantecare" la pasta i realment queda molt més bona i melosa, és com si es lligues el midó de l'aigua amb la salsa i la pasta, queda més untuosa i molt bona.  Nomès ens queda
un cop emplatada la pasta empolvorar per sobre fulles de julivert picat generosament, segur que us agradarà!

Us recomano moltíssim aquesta pasta, queda divina i li podeu afegir els ingredients que vulgueu, pollastre, gambes... Podeu fer la vostra propia versió d'aquest clàssic americà o anar provant diferents versions...


RECETA

Ponemos el agua a hervir y empezamos a hacer la salsa. Una vez hierva el agua cocemos la pasta siguiendo las instrucciones del fabricante, pero sobre todo no os paséis de cocción, debe quedar al dente.

Calentamos en una sartén la mantequilla y el aceite de oliva con el ajo picado o prensado, si padecéis del estómago os recomiendo que prenséis los ajos con un prensador especial, lo que resulta indigesto es la celulosa que contiene el ajo y que al utilizar un prensador eliminamos.

Enseguida que el ajo empiece a tomar color añadimos la nata y lo llevamos a ebullición, una vez empiece a hervir bajamos el fuego al mínimo y añadimos el queso parmesano. Dejemos que reduzca un poco pero no mucho, pensad que al enfriarse la salsa espesa aún más. Apagamos el fuego y reservamos.

Una vez que la pasta está al dente la colamos reservando un poco del líquido de cocción, como tres o cuatro cucharadas. Mezclamos la pasta con la salsa y el líquido de cocción que teníamos reservado y lo mezclamos todo delicadamente, unos minutos. A este proceso de remover la pasta con la salsa y un poco del líquido de cocción los italianos lo llaman "mantecar" la pasta y realmente queda mucho mejor y más melosa, es como si se ligase el almidón del agua con la salsa y la pasta, queda más untuosa y muy buena. Sólo nos queda una vez emplatada la pasta esparcir por encima hojas de perejil picado generosamente, seguro que os gustará!

Os recomiendo muchísimo esta pasta, queda divina y le podeís añadir los ingredientes que deseéis, pollo, gambas ... podéis hacer vuestra propia versión de este clásico americano o ir probando diferentes versiones ...