sábado, 3 de enero de 2015

Chips de patatas violeta con huevos fritos y significado del código de barras de los huevos - Xips de patates violeta amb ous ferrats i significat del codi de barres dels ous

Xips de patates violeta

Chips de patatas violeta con huevos fritos y significado del código de barras de los huevos

Hoy os traigo otra de las pruebas que hice con las patatas violeta: fritas estilo chips, i el resultado? Increíble, inmejorable... de 10!  Yo siempre he pensado que en las bolsas de patatas había alguna sustancia adictiva, tipo lo que dicen que se hacía con el tabaco ¿como se entiende si no que sean tan y tan adictivas? No hay niño que no se quede como hipnotizado ante las bolsas de patatas, mi hijo es entrar a un bar y comenzar a caminar como si fuera zombie hacia el expositor señalando con el dedo y repitiendo: patatas, patatas ... ¿Y alguno de vosotros puede evitar abrir una bolsa de patatas y no dejar de comerlas hasta de acabar con todas como si estuviese poseido? Yo sólo conozco a una persona capaz, mi compañera Roser que da mucha rabia, casi 50 años y parece que tenga 30 ¡no os digo más! Pues bien, después de probar estas patatas he descubierto que no es necesario añadirles nada, si se hacen correctamente son tan divinas que crean adicción por sí solas.
Y que mejor para acompañar unas patatas chips que unos buenos huevos fritos? En mi casa y en todas las casas no hay nada mejor que unos buenos huevos fritos, i con estas patatas tan bonitas se conviertesn en un plato de lujo  ¡mejor que cualquier plato de fiesta!



Xips de patates violeta amb ous ferrats i significat del codi de barres dels ous 


Avui us porto una altra de les proves que vaig fer amb les patates violeta: fregides estil xips, i el resultat?  Increible, inmillorable... de 10!  Jo sempre he pensat que a les bosses de patates hi havia alguna substància  addictiva, tipus el que diuen que es feia amb el tabac, com s'enten si no que siguin tan i tan addictives? No hi ha nen que no es quedi com hipnotitzat davant de les bosses de patates, el meu fill es entrar a un bar i començar a caminar com si fos zombie cap a l'expositor assenyalant amb el dit i repetint: patates, patates... i, algú de vosaltres pot evitar encetar una bossa de patates i no parar de menjar abans d'acabar amb totes com si estigues posseit?  Jo nomès conec a una persona capaç, la meva companya Roser que fa molta ràbia, 50 anys i sembla que tingui 30, no us dic res més! Doncs bé, despres de provar aquestes patates he descobert que no cal afegir res, si es fan correctament son tan divines que creen addicció per si soles. 
I que millor per acompanyar unes patates xips que uns bons ous ferrats?  A casa meva i a totes les cases no hi ha res millor que uns bons ous ferrats, i amb aquestes patates tan maques es converteixen en un plat de luxe, millor que qualsevol plat de festa!


Xips de patata violeta    .    Chips de patata violeta
INGREDIENTS
patates violeta (depèn del tamany però 2 per cap més o menys, són bastant petites)
sal gruixuda
oli d'oliva verge extra
ous de pagès o de producció ecològica 

INGREDIENTES
patatas violeta (depende del tamaño pero 2 por cabeza más o menos, son bastante pequeñas)
sal gruesa
aceite de oliva virgen extra
huevos de campo o de producción ecológica


Significado del código de barras de los huevos de gallina


¿Quieres saber que significan los números y letras del código de barras de los huevos y qué diferencia hay entre unos y otros? A mí me parece muy interesante, siempre es bueno saber lo que compramos y si nos están engañando, a mí alguna vez (más de una) me ha pasado que me vendían por huevos de granja unos huevos puestos en un cesto y rodeados de paja pero ¡con un código de barras que empezaba por 3!  ¡Qué huevos!

El primer número del código de barras es lo que más nos interesa como consumidores, es el que indica cómo ha sido producido ese huevo y puede ser 0, 1, 2, o 3.

0 = huevos de producción ecológica. Para poder llevar este nombre se deben cumplir unos requisitos como que las gallinas vivan en el suelo donde pueden correr libremente, tendrán a su disposición 4 metros cuadrados por gallina y sólo se alimentan con lo que encuentran o bien con grano de procedencia ecológica. Son los mejores y los más caros, no es necesario gastar sólo estos huevos para todo pero para comer solos o si son el ingrediente principal de un plato si que vale la pena hacer el gasto, porque la diferencia es muy notable y ¡tampoco hablamos de tantos dinero!

1 = huevos de gallinas camperas. Son los de gallinas criadas al aire libre, donde pueden comer pastos naturales, correr y tomar el sol. Al igual que los de producción ecológica, también deben tener 4 metros cuadrados por gallina a disposición, la única diferencia con los ecológicos es que la alimentación no debe ser exclusivamente de grano de agricultura ecológica. Hay estudios que dicen que nutricionalmente no hay diferencia entre estos y los industriales, pero organolépticamente (el sabor, el aroma y el aspecto, vaya) sí que es muy diferente ¡os lo digo yo! Si deseáis saber más acerca de estos tipos de huevos mirad aquí.

2 = huevos de suelo. Son los huevos de gallinas criadas en recintos cerrados, con naves de una o más alturas, donde las gallinas pueden moverse libremente. No están en jaulas pero no pueden salir al exterior, sólo comen el pienso que les dan, no se mueven ni toman el sol. La normativa dice que la densidad no debe ser superior a 9 gallinas por metro cuadrado.

3 = huevos de gallinas criadas en jaulas. Estas gallinas no se mueven y comen el pienso que les dan. Las jaulas deben tener un tamaño de 750 cm cuadrados por ave y un sistema de recogida de huevos que evite que se ensucien con el estiércol. Son los huevos más comunes y los que están más bien de precio, teóricamente las cualidades nutricionales son las mismas que los otros huevos. Son los que yo uso para intervenir en otras preparaciones en que no son un ingrediente importante, por ejemplo para pintar hojaldre no es necesario que los huevos sean ecológicos ¡no se notará ninguna diferencia!

Después  en el código de barras aparecen dos letras, son el estado en donde han sido producidos los huevos, en nuestro caso ES.

Los siguientes dos dígitos corresponden al código postal de la provincia donde han sido producidos, y los siguientes dos al municipio. Los últimos cuatro dígitos corresponden a la granja de donde provienen los huevos. Ahora tienes toda la información y puedes elegir los que más te convengan con conocimiento de causa. Si quieres más información puedes encontrarla aquí.



RECETA

Limpiamos muy bien las patatas frotándolas con un cepillo o un estropajo especial para este uso. Después las cortamos en láminas muy finas con una mandolina, robot o, si no tenemos, pues a mano.

Calentamos aceite de oliva virgen extra en una sartén, unos dos dedos de aceite al menos. Cuando esté bien caliente echamos unas cuantas láminas de patata sin dejar que se amontonen ya que se pegarían. Una vez fritas las vamos disponiendo sobre un papel de cocina para que absorba el aceite sobrante. Vamos friendo todas las patatas por tandas y disponiéndolas sobre papel absorbente hasta que las hayamos terminado todas. Una vez fritas las salamos con sal gruesa.

Ahora vamos a freír los huevos, en una sartén con aceite de oliva bien caliente y abundante cascamos un huevo con cuidado de que no se rompa la yema, si no tenéis experiencia o tenéis miedo de que se os rompa podéis cascarlo en un plato y después pasarlo al aceite bien caliente, con cuidado por que si tiene agua salpicará. Si el aceite está bien caliente se hace enseguida, sólo medio minuto y ya lo podemos retirar con la ayuda de una espumadera lo disponemos en un plato caliente con las patatas ya preparadas y saladas. Repetimos la operación con otro huevo, los salamos y ya tenemos preparado un plato. Hay que servirlos enseguida con un buen trozo de pan para mojar los huevos, se me hace la boca agua!


Significat del codi de barres dels ous de gallina

Voleu saber que signifiquen els nombres i lletres del codi de barres dels ous i quina diferència hi ha entre uns i altres?  A mi em sembla molt interessant, sempre es bo saber el que comprem i si ens estan enganyant, a mi alguna vegada (més d'una)  m'ha passat que em venien per ous de pagès uns ous possats a un cistell i envoltats de palla però amb un codi de barres que començava per 3!!  Quins ous!

El primer nombre del codi de barres és el que més ens interessa com a consumidors, és el que indica com ha estat produit aquell ou i  pot ser 0, 1, 2, o 3.

0=  ous de producció ecològica. Per poder portar aquest nom s'han de complir uns requisits com que les gallines visquin a terra on poden còrrer liurement, han de tenir a la seva disposició 4 metres quadrats per gallina  i nomès s'alimenten amb el que troben o bé amb gra de procedència ecològica. Són els millors i els més cars, no cal gastar nomès aquests ous per tot però per menjar sols o si són l'ingredient principal d'un plat si que val la pena fer la despesa, perquè la diferència és molt notable i, tampoc no parlem de tants calers!  

1= ous de gallines camperes. Són els de gallines criades a l'aire lliure, on poden menjar pastures naturals, correr i prendre el sol. Igual que els de producció ecològica, també han de tenir 4 metres quadrats per gallina a disposició, la única diferència amb els ecològics és que l'alimentació no ha de ser exclusivament de gra d'agricultura ecològica. Hi ha estudis que diuen que nutricionalment no hi ha diferència entre aquests i els industrials, pero organolepticament ( el gust, l'aroma i l'aspecte, vaja!) si que es molt diferent, us ho dic jo! Si voleu saber més sobre aquests tipus d'ous mireu aquí.

2= ous de sól. Són els ous de gallines criades en recintes tancats, con naus d'una o més alçades, a on les gallines poden moure's lliurement.  No estan en gabies peró no poden sortir a l'exterior, nomès mengen el pinso que els hi donen, no es mouen ni prenen el sol.  La normativa diu que la densitat no ha de ser superior a 9 gallines per metre quadrat.

3= ous de gallines criades en gàbies. Aquestes gallines no es mouen i mengen el pinso que els donen. Les gabies han de tenir un tamany de 750 cm quadrats per au i un sistema de recollida d'ous que eviti que s'embrutin amb els fems. Són els ous més comuns i els que estan més bé de preu, teòricament les qualitats nutricionals són les mateixes que els altres ous. Són els que jo faig servir per intervenir en altres preparacions en que no són un ingredient important, per exemple per pintar pasta de full no cal que els ous siguin ecològics, no es notarà cap diferència!

Desprès  al codi de barres apareixen dos lletres, són l'estat a on han estat produits els ous, en el nostre cas ES.

Els seguents dos dígits corresponen al codí postal de la província a on han estat produïts, i els seguents dos al municipi. Els darrers quatre dígits corresponen a la granja d'on provenen els ous.  Ara ja teniu tota la informació i podeu escollir els que més us convinguin amb coneixement de causa, si vols més informació pots trobar-la aquí.


RECEPTA

Netegem molt bé les patates fregant-les amb un raspall o un fregall especial per a aquest us.  Desprès les tallem a làmines molt fines amb una mandolina, robot o si no en tenim, doncs a mà.

Escalfem oli d'oliva verge extra a una paella, uns dos dits d'oli al menys.  Quan estigui ben calent tirem unes quantes làmines de patata sense deixar que s'amunteguin ja que s'enganxarien.  Un cop fregides les anem disposant a sobre d'un paper de cuina per tal que absorveixi l'oli sobrant.  Anem fregint totes les patates per tandes i disposant-les a sobre de paper absorvent fins que les haguem acabat totes.  Un cop fregides les salem amb sal gruixuda.

Ara anem a fregir els ous, a una paella amb oli d'oliva ben calent i abundant casquem un ou amb cura que no es trenqui el rovell, si no teniu experiència o teniu por que se us trenqui podeu cascar-lo a un plat i desprès passar-lo a l'oli ben calent, amb compte que si té aigua esquitxarà.  Si l'oli està ben calent es fa de seguida, nomès mig minut i ja el podem retirar amb l'ajuda d'una espumadera el disposem a un plat calent amb les patates ja preparades i salades.  Repetim l'operació amb un altre ou, els salem i ja tenim preparat un plat.   Cal servir-los de seguida amb un bon tros de pa per sucar els ous, se'm fa la boca aigua!


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