Bombons de mango i foie i truc per fer tirabuixons de cibulet - Bombones de mango y foie y truco para hacer tirabuzones de cebollino


Aquest és un dels aperitius que vaig servir pel sopar de cap d'any, una altra recepta de bombons salats per a l'aperitiu que aquestes receptes sempre tenen molt d'èxit, són molt fàcils de fer i com que es preparen amb antelació no ens donen gens de feina el dia que les volem servir, tot són avantatges! 
En aquest cas els bombons són de mango d'avió i estan farcits de foie, una recepta molt senzilla però que queda espectacular, com els bombons de pernil salat o els bombons de salmó fumat que vaig publicar abans de Nadal, varen tenir tant de resó que gracies a aquella recepta em varen fer una entrevista a radiotelevisió nacional d'Andorra, al programa Paradís Terrenal que condueix la Lourdes Prat, si la voleu sentir podeu fer-ho clicant aquí i així podreu saber com es que vaig començar en això dels blogs de cuina, l'entrevista és a partir del minut 25. I ara anem per la recepta, bé més que res l'explicació de com fer-ho perque ja veureu que es tan fàcil que ni recepta es pot dir!

Este es uno de los aperitivos que serví para la cena de fin de año, otra receta de bombones salados para el aperitivo què estas recetas siempre tienen mucho éxito, son muy fáciles de hacer y como se preparan con antelación no nos dan nada de trabajo el día que las queremos servir ¡todo son ventajas!
En este caso los bombones son de mango de avión y están rellenos de foie, una receta muy sencilla pero que queda espectacular, como los bombones de jamón serrano o los bombones de salmón ahumado que publiqué antes de Navidad, tuvieron tanto eco que gracias a esa receta me hicieron una entrevista en radiotelevisión nacional de Andorra, en el programa Paradís Terrenal que conduce Lourdes Prat, si queréis escucharla podéis hacerlo pulsando aquí y así podréis saber cómo es que empecé en esto de los blogs de cocina, la entrevista es a partir del minuto 25. Y ahora vamos por la receta, bien más que nada la explicación de cómo hacerlo porque ya veréis que es tan fácil que ni receta se puede llamar!INGREDIENTS
1 mango d'avió 
200 gr de foie 
Val molt la pena comprar mango d'avió, hi ha molt poca diferència de preu i el gust, l'aroma i la textura són incomparables, ja us vaig explicar les bondats d'aquesta fruita en la recepta delcheesecake de vainilla amb cobertura de mango d'avió 

INGREDIENTES
1 mango de avión
200 gr de foie
Vale la pena comprar mango de avión, hay muy poca diferencia de precio y el sabor, el aroma y la textura son incomparables, ya os expliqué las bondades de esta fruta en la receta del cheesecake de vainilla con cobertura de mango de avión


RECEPTA

Netegem i pelem el mango i amb l'ajuda d'una mandolina o bé d'un pelador anem tallant làmines ben fines de la fruita.

Untem amb una gota d'oli els forats d'una glaçonera de forats rodons i petits, és important que siguin petits si no els bombons ens sortirien massa grossos.

Folrem amb les làmines de mango els forats de la glaçonera intentant que les làmines sobresurtin, que sobri pels costats, desprès ens servirà per tancar el bombó.

Ara només ens queda emplenar el forat que queda al mig de les làmines de mango amb foie i tapar amb el troç de mango que sobresortia.  Folrem tota la glaçonera dels bombons amb paper film i reservem a la nevera com a mínim un parell d'hores, si pot ser d'un dia per l'altre encara millor, a la nevera aguanten uns quants dies perfectament.

Quan els volguem fer servir els treurem de la nevera i desemmotllarem de seguida, abans de que perdin fredor i es tornin tous.  Els anem disposant en una plata, queda molt mono com a la foto posar-los en capsules de bombó. Els deixem atemperar una mitja horeta  més o menys i ja es poden menjar, ja veureu quin efecte que fan i com estan de bons, impresionants!

Si voleu fer uns tirabuixons de cibulet com els que he fet jo per decorar els bombons són molt fàcils de fer, ho he apres a un llibre amb les receptes del restaurant Tickets de l'Albert Adrià que és genial (el llibre, el restaurant i l'Albert Adrià!) Només cal tallar amb un ganivet afilat tires ben primetes de cibulet i submergir-les en aigua gelada, en un momentet veureu com queden ben cargolats, semblen serpentines i són moníssims!


RECETA

Limpiamos y pelamos el mango y con la ayuda de una mandolina o bien de un pelador vamos cortando láminas bien finas de la fruta.

Untamos con una gota de aceite los agujeros de una cubitera de agujeros redondos y pequeños, es importante que sean pequeños si no los bombones nos saldrían demasiado grandes.

Forramos con las láminas de mango los agujeros de la cubitera intentando que las láminas sobresalgan, que sobre por los lados, después nos servirá para cerrar el bombón.

Ahora sólo nos queda rellenar el agujero que queda en medio de las láminas de mango con foie y tapar con el trozo de mango que sobresalía. Forramos toda la cubitera de los bombones con papel film y reservamos en la nevera al menos un par de horas, si puede ser de un día para otro aún mejor, en la nevera aguantan varios días perfectamente.

Cuando los queramos usar los sacaremos de la nevera y desmoldaremos enseguida, antes de que pierdan el frío y se vuelvan blandos. Los vamos disponiendo en una fuente, queda muy mono como en la foto ponerlos en cápsulas de bombón. Los dejamos atemperar una media hora más o menos y ya se pueden comer, ya veréis qué efecto que hacen y cómo están de buenos, impresionantes!

Si queréis hacer unos tirabuzones de cebollino como los que he hecho yo para decorar los bombones son muy fáciles de hacer, lo he aprendido en un libro con las recetas del restaurante Tickets de Albert Adrià que es genial (¡el libro, el restaurante y Albert Adrià!) Sólo hay que cortar con un cuchillo afilado tiras bien delgadas de cebollino y sumergirlas en agua helada, en un momentito veréis como quedan bien rizados, parecen serpentinas y son monísimos!