Salsa romesco light


Com m'agrada la salsa de romesco! Unes simples verdures a la planxa o al forn, un peix bullit o unes soses fulles d'escarola amb una miqueta de salsa de romesco es converteixen en tot un festí per als sentits!  Llàstima de les calories que aporta!  Així que rumiant, rumiant he donat amb una versió de la coneguda salsa en versió light i la veritat es que resulta deliciosa.  Amb aquesta salsa els aliments guanyen molt en sabor i no resulta gens avorrit menjar un simple lluç al vapor per exemple. Un altre truc per tal que perdre pes i cuidar-se no ens resulti gens pesat!  


¡Como me gusta la salsa romesco! Unas simples verduras a la plancha o al horno, un pescado hervido o unas sosas hojas de escarola con un poquito de salsa romesco se convierten en todo un festín para los sentidos! ¡Lástima de las calorías que aporta! Así que pensando, pensando he dado con una versión de la conocida salsa en versión light y la verdad es que resulta deliciosa. Con esta salsa los alimentos ganan mucho en sabor y no resulta nada aburrido comer un simple merluza al vapor o unas  hojas de lechuga o escarola por ejemplo. ¡Otro truco para que perder peso y cuidarse no nos resulte nada pesado!
INGREDIENTS
6 tomates madures
1 cabeça d'alls més 1 all si es vol posar un all cru
1 galeta Maria
2 culleradetes de carn de nyores
sal 
3 cullerades d'olo d'oliva verge extra

INGREDIENTES
6 tomates maduros
1 cabeza de ajos más 1 ajo si se quiere poner un ajo crudo
1 galleta María
2 cucharaditas de carne de ñoras
sal
3 cucharadas de aceite de oliva virgen extra


RECEPTA

Netegem les tomates, els hi fem uns talls en forma  de creu a la base per tal que després sigui més fàcil pelar-les i les escalivem al forn preescalfat a 200ª juntament amb la cabeça d'alls sencera.RECETA

Limpiamos los tomates,  les damos unos cortes en forma de cruz en la base para que después sea más fácil  pelar-los y los escalivamos en el horno precalentado a 200º junto con  la cabeza de ajos entera.
Un cop estan escalivats els pelem i els posem a un recipient alt per poder-los triturar amb la turmix


Una vez están asados los pelamos y los ponemos en un recipiente para poderlos triturar con el turmix
Afegim una galeta Maria i les dues culleradetes de carn de nyores 


Añadimos una galleta Maria i  las dos cucharadas de carne de ñoras.
Afegim l'oli d'oliva verge extra i ho triturem fins obtenir una crema ben  fina.


Añadimos  el aceite de oliva virgen extra y lo trituramos hasta obtener una crema bien  fina.
Quan la vulguem fer servir podem afegir dos o tres ametlles o avellanes picades a trossos per sobre i així aconseguirem un gust  encara més semblant a la salsa romesco original, però us asseguro que així mateix està boníssima, jo no podia parar de mullar el dit per tastar-la! jejeje I es pot menjar sense cap remordiment, es absolutamet lleugera!


Cuando  la queramos usar podemos añadir dos o tres almendras o avellanas picadas a trozos por encima i así conseguiremos un gusto todavia mas  parecido a la salsa romesco original, pero  os aseguro que así mismo está buenísima.  Yo no podía parar de mojar el dedo para probarla! jejejeje Y se puede comer sin ningún remordimiento ¡es absolutamente ligera!