martes, 10 de marzo de 2015

Tartar de tonyina amb mango - Tartar de atún con mango


Aquesta recepta la vaig fer al curs de cuina que vaig donar al mercat del Lleó de Girona i va ser tot un èxit. És molt senzilla de fer, amb pocs ingredients i el resultat és boníssim.  Fins i tot als que eren reticents a menjar "peix cru"  els va encantar!  Aquest marinat porta soja i gingebre entre  altres ingredients  i això li dona un  toc oriental que juntament amb el contrast dolç i sucós del mango combina de meravella.  Animeu-vos a fer aquesta recepta per que segur que us agrada molt, i a més és light!


Esta receta la hice en el curso de cocina que di en el mercado del León de Girona y fue todo un éxito, Es muy sencilla de hacer, con pocos ingredientes y el resultado es buenísimo. ¡Incluso a los que eran reacios a comer "pescado crudo" les encantó! Este marinado lleva soja y jengibre entre otros ingredientes y esto le da un toque oriental que junto con el contraste dulce y jugoso del mango combina de maravilla. Animaros a hacer esta receta para que seguro que os gusta mucho, y además es light!





Ingredients
400g de tonyina vermella neta de pell i espines
1 mango d’avió
½ ceba tendra picada
2 cullerades de sèsam torrat
2 cullerades de sèsam negre
El suc i la pell ratllada d’una llima
1 cullerada de mel
1 cullerada de gingebre
100 ml de vi blanc
100ml de salsa de soja
50 ml de vinagre de  sèsam, de vi blanc, o de poma


Ingredientes
400g de atún rojo limpio de piel y espinas
1 mango de avión
½ cebolleta picada
2 cucharadas de sésamo tostado
2 cucharadas de sésamo negro
El zumo y la piel rallada de una lima
1 cucharada de miel
1 cucharada de jengibre
100 ml de vino blanco
100ml de salsa de soja
50 ml de vinagre de sésamo, de vino blanco, o de manzana


RECEPTA

Preparem la marinada barrejant  la salsa de soja, el vi blanc, la mel , el vinagre, el gingebre, el suc i la ratlladura de llima. Ho batem una mica per que quedi tot ben integrat.


RECETA

Preparamos la marinada mezclando la salsa de soja, el vino blanco, la miel, el vinagre, el jengibre, el zumo y la ralladura de limón. Lo batimos un poco para que quede todo bien integrado.




Tallem la tonyina en daus petits, a ganivet , no ho feu amb la picadora o el minipimer perquè se us faria una pasta  i no quedaria bé.
Posem la  tonyina picada a marinar amb la marinada que teníem preparada durant 20 minuts o mitja hora.
Mentrestant pelem i piquem a dauets ben petits el mango, com més petits millor, reservem.
Passat el temps de maceració escorrem molt bé la tonyina del líquid de marinar i la barregem amb la ceba tendra picada, els dauets de mango i els dos tipus de sèsam.
Podem menjar-lo  com a primer plat, acompanyat d’un bouquet d’amanida amb brots de soja o també com aperitiu en gotets o bé  en platets d’apero o  en culleretes.  Si us agrada el picant podeu acompanyar-ho d'una mica de wasabi i també qued molt bé el gingebre de sushi.


Cortamos el atún en dados pequeños, a cuchillo, no lo hagáis con la picadora o el minipimer por que le os haría una pasta y no quedaría bien.
Ponemos el atún cortado a macerar con la marinada que teníamos preparada durante 20 minutos o media hora aproximadamente.
Mientras pelamos y picamos en daditos muy pequeños el mango, cuanto más pequeños mejor, Reservamos.
Pasado el tiempo de maceración escurrimos muy bien el atún del líquido de marinar y lo mezclamos con la cebolleta picada, los daditos de mango y los dos tipos de sésamo.
Podemos comerlo como primer plato, acompañado de un bouquet de ensalada con brotes de soja o también como aperitivo en vasitos o en platillos de apero o en cucharillas.  Si os gusta el picante podéis acompañarlo de un poco de wasabi y también queda muy bien el jengibre de sushi.