Cal Miquel ( Llo - Cerdanya )Cal Miquel, al poblet de Llo a La Cerdanya francesa, és la maravellosa casa d'hostes que té el senyor Jean Pierre i on ens hem allotjat aquest passat cap de setmana.

 Cal Miquel, en el pueblo de Llo en La Cerdanya francesa, es la maravillosa casa de huéspedes que tiene el señor Jean Pierre y donde nos hemos alojado este pasado fin de semana.
És una preciositat, cada racó té algun detall que el fa encantador i únic, no et cansaries mai de fer fotos!

Es una preciosidad, cada rincón tiene algún detalle que lo hace encantador y único, no te cansarías nunca de hacer fotos!
De les habitacions no n'he fet però són també increibles, si entreu a la seva pàgina ho podreu comprobar.

De las habitaciones no he hecho pero son también increíbles, entrando en su página lo podréis comprobar.
I el menjar... tan maravellós com la casa, les mermelades casolanes de l'esmorzar increibles i els sopars, no tinc paraules, tot més que bo! He agafat un munt d'idees, de fet alguna recepta ja l'he copiat a casa, ja les aniré penjant!

 Y la comida ... tan maravillosa como la casa, las mermeladas caseras del desayuno increíbles y las cenas, no tengo palabras, más que buenas! He cogido un montón de ideas, de hecho alguna receta ya la he copiado en casa, ya las iré colgando!

Puré de xirivia gratinat, boníssim i sorprenent, jo la xirivia només la feia servir pel brou! Aquest és un dels que ja he provat i segur que l'incorporo al meu receptari habitual. És tan fàcil de fer com un puré de patates i té un toc suaument perfumat que el fa deliciós. Una idea genial per variar de guarnició de tant en tant!

Puré de chirivía gratinado, buenísimo y sorprendente, yo la chirivía sólo la usaba para el caldo! Este es uno de los que ya he probado y seguro que la incorporo a mi recetario habitual. Es tan fácil de hacer como un puré de patatas y tiene un toque suavemente perfumado que la hace deliciosa. Una idea genial para variar de guarnición de vez en cuando!El plat que acompanyava el puré de xirivia era un pollastre a la llimona amb vi de Banyuls, tremendo!

El plato que acompañaba el puré de chirivía era un pollo al limón con vino de Banyuls, ¡tremendo!


Un plat contundent, que feia fred!  També ben diferent del que estem acostumats, com canvia el menjar francès amb els pocs kilometres que ens separen! En aquest cas el toc fumat de la cansalada impregnava la col, que també estava aromatitzada amb comí. Que bo! a veure si em surt tan bé....


Un plato contundente, que hacía frío! También muy diferente de lo que estamos acostumbrados, como cambia la comida francesa con los pocos kilómetros que nos separan! En este caso el toque ahumado del tocino impregnaba la col, que también estaba aromatizada con comino. Que bueno! a ver si me sale tan bien...
Aquesta crema de broquil amb un toc de nou moscada i la suavitat de la creme fraiche és boníssima, ja l'he fet a casa i m'ha quedat molt bona, igual que la que vaig menjar a Cal Miquel, ja penjaré la recepta perque val la pena, fàcil i bona. Als que no agrada el broquil, cuinat així segur que us encantarà!

Esta crema de brócoli con un toque de nuez moscada y la suavidad de la creme fraiche es buenísima, ya lo he hecho en casa y me ha quedado muy buena, al igual que la que comí en Cal Miquel, ya colgaré la receta porque vale la pena, fácil y buena. A los que no gusta la coliflor, cocinada así seguro que os encantará!

Sembla una crema catalana però més aviat és una crema de canyella cremada, molt bona.

 Parece una crema catalana pero más bien es una crema de canela quemada, muy buena.Llàstima que no vaig fer fotos de les melmelades casolanes: de taronja dolça i amarga, d'eglantines (una mena de baia de roser salvatge), de meló amb anís... ains!  que bones que eren!

Lástima que no hice fotos de las mermeladas caseras: de naranja dulce y amarga, de Eglantina (una especie de baya de rosal salvaje), de melón con anís ... ains! que buenas eran!
Encara que sembli mentida és més que asequible, per que desprès diguin que França és car, un lloc així aquí costaria un ronyó! A nosaltres ens va costar la mitja pensió per dos adults i un nen de 10 anys 125€, pel lloc que és i tot el que varem menjar un regal.  Aquí us deixo l'enllaç a la seva pàgina:

 Aunque parezca mentira es más que asequible, para que después digan que Francia es caro, un lugar así aquí costaría un riñón! A nosotros nos costó la media pensión para dos adultos y un niño de 10 años  125€, para el lugar que es y todo lo que comimos ¡un regalo!. Aquí os dejo el enlace a su página:

http://www.calmiquel.com/