Carbassa al forn amb formatge blau i nous - Calabaza al horno con queso azúl y nueces


Aquesta recepta la vaig treure d'un llibre que és una maravella, "La cocina de Nigella Lawson. Comida ràpida y saludable" i el títol no pot ser més cert: menjar ràpid, ràpid de fer, i que a més surt boníssim, no és genial? He fet moltes receptes d'aquest llibre i totes m'han agradat molt, ja les aniré penjant al bloc. Aquesta d'avui és fantàstica perque serveix tant d'entrant com de plat únic per a un sopar ràpid com de guarnició d'alguna carn.
La combinació de formatge blau  i nous és tot un clàssic, així que ja sabem segur que ens agradarà, i amb la carbasa tendra i la pell ben cruixent queda... per llepar-se els dits!

Esta receta la saqué de un libro que es una maravilla, "La cocina de Nigella Lawson. Comida rápida y saludable" y el título no puede ser más cierto: comida rápida, rápido de hacer y que además sale buenísimo, ¿no es genial? He hecho muchas recetas de este libro y todas me han gustado mucho, ya las iré colgando en el blog. Esta de hoy es fantástica porque sirve tanto de entrante, como de plato único para una cena rápida o como de guarnición de alguna carne.  
La combinación de queso azul y nueces es todo un clásico, así que ya sabemos seguro que nos gustará, y combinada con la tierna carne de la calabaza y la piel bien crujiente queda ... para chuparse los dedos!
INGREDIENTS
2 kg. de carbassa
3 cullerades d'oli d'oliva verge extra
6 branques de farigola fresca (o 1 culleradeta de farigola seca)
100 gr. de nous
125 gr. de formatge blau
sal i pebre al gust

INGREDIENTES  
2 kg. de calabaza  
3 cucharadas de aceite de oliva virgen extra  
6 ramas de tomillo fresco (o 1 cucharadita de tomillo seco
100 gr. de nueces
125 gr. de queso azul   
sal y pimienta al gusto


RECEPTA
Preescalfem el forn a 220º
Tallem per la meitat la carbassa sense treure-li la pell, li retirem les llavors i despres la tallem a daus d'uns 2,5 cm. No cal que siguin exactes però sí procurar que sigun tots igual de petits.
Posem la carbassa a una safata de forn amb l'oli. Treiem les fulles a les branques de farigola fresques i les tirem per sobre la carbassa ( o bé la frigola seca), sal i pebre al gust.  Ho barregem tot molt bé, que quedi tota la carbassa ben impregnada i ho posem al forn uns 40 minuts, fins que vegis que la carbassa ja es tendra.
Un cop fora del forn posem la carbassa a una plata i repartim per sobre les nous i el formatge a trossets, despres ho barregem tot suaument i ja ho tenim!

RECETA  
Precalentamos el horno a 220 º  
Lavamos muy bien la calabaza i la cortamos por la mitad sin quitarle la piel, le retiramos las semillas y después la cortamos en dados de unos 2,5 cm. No es necesario que sean exactos pero sí procurar que sean todos igual de pequeños.  
Ponemos la calabaza en una bandeja de horno con el aceite. Sacamos las hojas a las ramas de tomillo frescas y las echamos por encima la calabaza (o bien  tomillo seco), sal y pimienta al gusto. Lo mezclamos todo muy bien, que quede toda la calabaza bien impregnada y lo ponemos en el horno unos 40 minutos, hasta que veas que la calabaza ya está tierna.  
Una vez fuera del horno ponemos la calabaza en una fuente y repartimos por encima las nueces y el queso en trocitos, luego lo mezclamos todo suavemente y ya lo tenemos!

Aquesta boníssima recepta l'he vist aquí:
Esta buenísima receta la he visto aquí: