jueves, 27 de marzo de 2014

Crema d'api


Ara que sembla que tornem a l'hivern no us ve molt de gust una crema de verdures per sopar? Aquesta és d'api i es deliciosa!  L'api és una verdura molt bona i té moltes propietats encara que de vegades no sabem molt bé com cuinar-lo així que aquesta crema és ideal si voleu provar alguna recepta diferent. 
Segur agradarà a tothom perquè té un gust molt suau i delicat, us animeu a preparar-la?



INGREDIENTS


Uns 400 gr. d’api (branques ben netes i fulles)
Una ceba
Una patata petita
½ litre de brou de pollastre ( també es pot fer amb ½ litre d’aigua i una pastilla de brou )
Un bon raig d’oli d’oliva verge extra i unes gotes per decorar.
Un raig de nata per cuinar.
Sal i pebre al gust


Primer cal pelar i netejar totes les verdures, l’api es fa molt ràpid amb un pelador, un cop pelades i netes les tallem a trossos.

Posem a bullir les verdures amb el brou, no posem sal ja que el brou o la pastilla en porten, després si cal ja ho rectificarem. Uns 15 minuts bastaran, quan estiguin tendres apaguem el foc.

Triturem molt bé les verdures amb el brou fins que ens quedi una crema fina, si cal es pot afegir més aigua.


Afegim un raig d’oli i quan estigui ben integrat (cal continuar amb el minipimer perquè l’oli s’emulsioni amb la crema) afegim un raig de nata, li donem uns cops més de minipimer per que s’integri molt bé. Provem i, si cal, afegim sal o pebre.

Al moment de servir ho decorem amb unes llunes d’oli d’oliva, si voleu aromatitzat, i un polsim de pebre negre.

Una crema ben reconfortant per acabar d’esperar que la primavera arribi de veritat, proveu-la, és deliciosa!