Ara que sembla que tornem a l'hivern no us ve
molt de gust una crema de verdures per sopar? Aquesta és d'api i es
deliciosa! L'api és una verdura molt bona i té moltes
propietats encara que de vegades no sabem molt bé com cuinar-lo així que
aquesta crema és ideal si voleu provar alguna recepta diferent.
Segur agradarà a tothom perquè té un gust molt
suau i delicat, us animeu a preparar-la?
INGREDIENTS
Uns 400 gr. d’api (branques
ben netes i fulles)
Una ceba
Una patata petita
½ litre de brou de
pollastre ( també es pot fer amb ½ litre d’aigua i una pastilla de brou )
Un bon raig d’oli d’oliva
verge extra i unes gotes per decorar.
Un raig de nata per
cuinar.
Sal i pebre al gust
Primer cal pelar i
netejar totes les verdures, l’api es fa molt ràpid amb un pelador, un cop
pelades i netes les tallem a trossos.
Posem a bullir les
verdures amb el brou, no posem sal ja que el brou o la pastilla en porten, després
si cal ja ho rectificarem. Uns 15 minuts bastaran, quan estiguin tendres
apaguem el foc.
Triturem molt bé les
verdures amb el brou fins que ens quedi una crema fina, si cal es pot afegir
més aigua.
Afegim un raig d’oli i quan
estigui ben integrat (cal continuar amb el minipimer perquè l’oli s’emulsioni
amb la crema) afegim un raig de nata, li donem uns cops més de minipimer per
que s’integri molt bé. Provem i, si cal, afegim sal o pebre.
Al moment de servir ho
decorem amb unes llunes d’oli d’oliva, si voleu aromatitzat, i un polsim de
pebre negre.
Una crema ben reconfortant
per acabar d’esperar que la primavera arribi de veritat, proveu-la, és
deliciosa!
Sembla deliciosa, Pilar. I molt depurativa, sí!
ResponderEliminarSí, és molt bona, i molt sana! Gràcies pel teu comentari Marina.
Eliminar