Oli picant aromatitzat amb herbes - Aceite picante aromatizado con hierbasAquesta recepta és un bàsic genial, com un "fons d'armari gastronòmic". Jo tinc sempre olis de diferents aromes fets a casa: aquest que és semblant al clàssic oli picant de les pizzeries, un oli d’alls que està boníssim, un altre de romaní i farigola... 
El podeu fer servir amb les pizzes, òbviament, però també amb la pasta, amb amanides, amb cremes o sopes, unes llunes d’aquest oli  a sobre una crema de carbassa, Umm! Fins i tot als entrepans, un bon entrepà de formatge amb aquest oli, quina delícia! 

Esta receta es un básico genial, como un "fondo de armario gastronómico". Yo tengo siempre aceites de diferentes aromas hechos en casa: este que es similar al clásico aceite picante de las pizzerías, un aceite de ajos que está buenísimo, otro de romero y tomillo... 
Lo podéis usar con las pizzas, obviamente, pero también con la pasta, con ensaladas, con cremas o sopas, unas lunas de este aceite sobre una crema de calabaza, Umm! Incluso los bocadillos, un buen bocadillo de queso con este aceite, qué delicia!INGREDIENTS
1/2 litre d'oli d’oliva verge extra 
Un grapat de branques de farigola fresca
Quatre dents d’all sense pelar
Quatre fulles de llorer
5-6 cireretes (guindilla picant) Si no us agrada massa el picant poseu només una o dos, vosaltres mateixos!

INGREDIENTES
1/2 litro de aceite de oliva virgen extra
Un puñado de ramas de tomillo fresco
Cuatro dientes de ajo sin pelar
Cuatro hojas de laurel
5-6 guindillas picantes. Si no te gusta demasiado el picante ponle sólo una o dos ¡vosotros mismos!


RECEPTA
Heu de tenir preparada, neta i seca,  l’ampolla a on ho preparareu. Procureu que tingui algun tipus de dosificador per que sigui més còmode de fer servir. També van molt i molt bé els biberons de cuina que ara venen a per tot. Encara que no queda tan maco com una ampolla de vidre!
Poseu a dintre l’ampolla totes les herbes, les cireretes picants i les dents d’all.
Empleneu l’ampolla amb les herbes  amb l’oli d’oliva verge extra, quanta mes qualitat tingui l’oli més bo us sortirà.
Poseu el dosificador, si l’ampolla en té, tapeu bé l’ampolla i deixeu que reposi en un lloc fresc i sec durant una setmana, a partir d’aleshores ja es podrà fer servir i quant més temps passi més aroma tindrà el vostre oli.

RECETA
Debéis tener preparada, limpia y seca, la botella donde lo prepararéis. Procurad que tenga algún tipo de dosificador para que sea más cómodo de usar. También van muy bien los biberones de cocina que ahora vienen con todo. Aunque no queda tan bonito como una botella de vidrio!
Poned dentro de la botella todas las hierbas, las guindillas picantes y los dientes de ajo.
Rellenad la botella con las hierbas con aceite de oliva virgen extra, cuanta más calidad tenga el aceite más bueno os saldrá.
Poned el dosificador, si la botella tiene, tapar bien la botella y dejar que repose en un lugar fresco y seco durante una semana, a partir de entonces ya se podrá usar y cuanto más tiempo pase más aroma tendrá vuestro aceite.


Ho pots fer del que vulguis però aquest picant i el d’all per mi són imprescindibles, no falten mai a la meva cuina!
T'agraden els gustos d'herbes aromàtiques a l'oli?  Doncs has de veure aquesta recepta de formatge picant marinat, és terriblement bona!

Lo puedes hacer de lo que quieras pero este picante y el de ajo para mí son imprescindibles, no faltan nunca en mi cocina! 
¿Te gustan los sabores de hierbas aromáticas en el aceite? Pues tienes que ver esta receta de queso picante marinado, ¡es terriblemente buena!