Foie gras en conserva "Foie gras cuit à la graisse"


Per fi he pogut fer aquesta recepta! Tenia el foie gras fresc encarregat des de Nadal i, per fi, fa vint dies me'l varen portar de França, venia amb una nevera com si fos un trasplantament d'organs, jajaja, de fet és un organ que havia d'arribar en bones condicions! No us podeu imaginar com està de boníssim un cop feta la conserva, és el millor que he cuinat fins ara, amb diferència! I això que segons l'amiga que me'l va portar i em va passar la recepta s'ha d'esperar un any per obrir-lo, un pot sí que el guardaré però la resta no se si podré resistir, està increiblement bo! Si teniu l'oportunitat no us ho penseu, a més la diferència de preu amb el comprat és important, i la qualitat... res a veure!

 ¡Por fin he podido hacer esta receta! Tenía el foie gras fresco encargado desde Navidad y, por fin, hace veinte días me lo trajeron de Francia. Venía con una nevera como si fuera un trasplante de órganos, jajaja, De hecho es un órgano que debía llegar en buenas condiciones... No os podéis imaginar cómo está de buenísimo una vez hecha la conserva, es lo mejor que he cocinado hasta ahora, ¡con diferencia! Y eso que según la amiga que me lo trajo y me pasó la receta se debe esperar un año para abrirlo, uno a lo mejor sí lo guardaré pero el resto no se si podré resistir, ¡está increíblemente bueno ! Si tenéis la oportunidad no os lo penséis, además la diferencia de precio con el comprado es importante, y la calidad ... ¡nada que ver!INGREDIENTS
1Kg de foie
2l d'aigua amb un raig de vinagre
7gr de pebre negre acabat de moldre
1 culleradeta de sal
els pots per fer la conserva, pots de boca ampla.

INGREDIENTES  
1Kg de foie  
2l de agua con un chorro de vinagre  
7gr de pimienta negra recién molida  
1 cucharadita de sal  
los botes para hacer la conserva, botes de boca ancha.


RECEPTA  -  RECETA

Primer de tot cal netejar i esterilitzar els pots a on farem la conserva, ho fem bullint-los una mitja hora.

Ante todo hay que limpiar y esterilizar los botes en donde haremos la conserva, lo hacemos hirviéndolos una media hora.A un quilo de foie hi havia tres fetges sencers, els posem a un recipient amb els 2l d'aigua i un raig de vinagre i els deixem 1/4 d'hora, ho fem per a que perdi la sang que pot tenir i quedi ben net.

En un kilo de foie había tres hígados enteros, los ponemos en un recipiente con 2l de agua i un chorro de vinagre y dejamos 1/4 de hora, lo hacemos para que pierda la sangre que pueda tener y quede bien limpio.


Quan ha passat el temps el treiem, l'eixugem bé amb paper de cuina i toca el més pesat, treure els nervis i les venetes, jo ho vaig destrossar massa treient totes les venetes, el proper cop em limitaré a treure les tres principals, si queda alguna veneta despres es pot treure facilment, però són imperceptibles. Us deixo una foto 

 Cuando ha pasado el tiempo lo sacamos, lo secamos bien con papel de cocina y toca lo más pesado, sacar los nervios y las venitas, yo lo destrocé demasiado sacando todas las venitas, la próxima vez me limitaré a sacar las tres principales, si queda alguna venita después se puede quitar fácilmente, pero son imperceptibles, no vale la pena. Os dejo una fotoAra barregem la sal amb el pebre i arrebossem amb la barreja tot el foie, que quedi ben impregnat. Desprès nomès ens queda emplenar amb el fetge amanit els pots de conserva, es important que no quedin espais buits, ho anem apretant molt bé per evitar-ho i els emplenem fins a dalt.

Ahora mezclamos la sal con la pimienta y rebozamos con la mezcla todo el foie, que quede bien impregnado. Después sólo nos queda rellenar con el hígado aliñado los botes de conserva, es importante que no queden espacios vacíos, lo vamos apretando muy bien para evitarlo y los rellenamos hasta arriba.Tapem els pots amb compte, que quedin ben tancats i els posem a una olla coberts d'aigua, que sobresurti un dit per sobre els pots, al fons de l'olla haurem posat un drap.  Portem l'olla a ebullició a poc a poc, és important que la temperatura no passi de 100º.

Un cop comenci a bullir baixem el foc i el deixem bullint a foc lent una hora i mitja, no us espanteu si veieu molt de greix, és normal i quan obrim el pot no n'hi ha tant com sembla. S'han de deixar refredar els pots de conserva a dintre de l'olla amb aigua (jo els vaig deixar tota la nit).

Quan l'aigua ja s'ha refredat treiem els pots i els gurdem  un lloc fosc, fresc i sec. I si podeu aguantar tot un any sense obrir-los es veu que son menjar dels Deus!  jo he obert el primer pot als 20 dies i us asseguro que per mi ja es absolutament delicios!


Tapamos los botes con cuidado, que queden bien cerrados y los ponemos en una olla cubiertos de agua, que sobresalga un dedo por sobre de los botes, en el fondo de la olla habremos puesto un trapo. Llevamos la olla a ebullición poco a poco, es importante que la temperatura no pase de 100 º.

Una vez empiece a hervir bajamos el fuego y dejamos hirviendo a fuego lento una hora y media, no os asustéis si véis mucha grasa, es normal y cuando abrimos el bote no hay tanta como parece. Se deben dejar enfriar los botes de conserva dentro de la olla con agua (yo los dejé toda la noche).

Cuando el agua ya se ha enfriado sacamos los botes y los guardamos en  un lugar oscuro, fresco y seco. Y si podéis aguantar todo un año sin abrirlos se ve que son ¡manjar de dioses! Yo he abierto el primero bote a los 20 días y os aseguro que para ya es absolutamente delicioso!
Per si voleu comprar al mateix productor que jo us deixo l'adreça web

 Por si queréis comprar al mismo productorque yo  os dejo la dirección web

http://www.gaec-de-caudemique.fr/