Melmelada de maduixes - Mermelada de fresas


Es temporada de maduixes i s'ha d'aprofitar! Fem melmelada? Les melmelades fetes a casa són exquisides i no porten gens de feina. A mi m'encanta fer-ne, un cop ho proves no tornes a comprar melmelades mai més. Per bones que siguin no es poden comparar a les fetes a casa, que són delicioses i ben naturals, sense colorants ni conservants. Us animeu a fer-les?  Us tornareu fans total!

Es temporada de fresas y hay que aprovechar! ¿Hacemos mermelada? Las mermeladas hechas en casa son exquisitas y no llevan nada de trabajo. A mí me encanta hacerlas, una vez lo pruebas no vuelves a comprar mermeladas nunca más. Por buenas que sean no se pueden comparar a las hechas en casa, son deliciosas y muy naturales, sin colorantes ni conservantes. ¿Os animáis a hacerlas? ¡Os volveréis fans total!INGREDIENTS
500 gr. de maduixots
500 gr. de sucre
El suc de ½ llimona


 INGREDIENTES  
500 gr. de fresones  
500 gr. de azúcar  
El zumo de ½ limón

Jo en vaig fer dos cops, el primer la vaig fer només amb aquests ingredients i el segon cop vaig afegir  100gr d’una melmelada d’aranyons que vaig fer aquesta tardor, te un aroma extraordinari a bosc i a fruits vermells però taaaaans tanins que no es pot menjar sola, així que la faig servir per barrejar amb altres o per cuinar, si en podeu aconseguir no dubteu, és una meravella l’aroma que aporta!)
 
Yo la hice dos veces, la primera vez la hice solo con estos ingredientes y la segunda vez añadí 100gr de una mermelada de endrinas que hice este otoño, tiene un aroma extraordinario a bosque y a frutos rojos pero taaaaanto tanino que no se puede comer sola, así que la uso para mezclar con otras o para cocinar, si puedes conseguirla no lo dudéis, és una maravilla el aroma que aporta!)


La de dalt és la d'aranyons, a la tardor s'han de recol·lectar per que tenen moltes utilitats!

La de arriba es la de endrinas, en otoño se han de recolectar por que tienen muchas utilidades!

RECEPTA
Netegem molt bé la fruita, la tallem a trossos i fem el suc de llimona.
A l’olla que farem servir barregem la fruita amb el suc de llimona i el sucre, ho deixem una estona per que la fruita deixi anar el seu suc.
Triturem la fruita amb el sucre, el suc de llimona i, si en tenim, la melmelada d’aranyons. (sense també queda deliciós).

 RECETA  
Limpiamos muy bien la fruta, la cortamos en trozos y hacemos el zumo de limón.  
En la olla que utilizaremos mezclamos la fruta con el zumo de limón y el azúcar, lo dejamos un rato para que la fruta suelte su jugo.  
Triturar la fruta con el azúcar, el zumo de limón y, si tenemos, la mermelada de endrinas. (sin ella también queda delicioso).Ho posem al foc una mica fort remenant suaument, quan arrenqui el bull baixem el foc, ha de bullir a foc lent una mitja hora, remenant de tant en tant perquè no s’enganxi.
Mentrestant en una altra olla bullim els pots a on guardarem la confitura, si estan netejats al rentaplats no cal.
Quan hagi passat mitja hora ja haurà espessit, teniu en compte que al refredar-se espessirà encara més.
Ara només queda posar la melmelada a dintre els pots, tancar-los molt bé i deixar-los refredar, jo ho faig al vespre i els deixo tota la nit. I la part preferida del meu fill... Netejar l’olla rebanyant amb els dits!

Lo ponemos al fuego un poco fuerte removiendo suavemente, cuando empiece a hervir bajamos el fuego, debe hervir a fuego lento una media hora, removiendo de vez en cuando para que no se pegue.  
Mientras tanto en otra olla hervimos los botes en donde guardaremos la confitura, si están lavados en el lavavajillas no es necesario.
Cuando haya pasado media hora ya habrá espesado, tened en cuenta que al enfriarse espesará aún más. Ahora sólo queda poner la mermelada dentro de los botes, cerrarlos muy bien y dejar enfriar, yo lo hago por la noche y los dejo toda la noche. Y la parte favorita de mi hijo ... ¡Limpiar la olla rebañando con los dedos!


Surten tres pots de 250gr aproximadament, a casa no duren gens així que no cal esterilitzar-los bullint-los, en  guardar als pots la melmelada calenta i deixar-los refredar ben tancats ja es fa el buit, sents la resistència quan vols obrir els pots i el “plop” quan els obres. Jo els he tingut fins a tres mesos i cap problema.
Si en fas molta quantitat i penses que t’han d’aguantar més temps jo sí que els bulliria.  Un cop ben tancats els pots de melmelada se submergeixen en aigua, es porta a ebullició i es deixa bullir una mitja hora, després es deixen els pots refredar dintre l’aigua, així poden aguantar més d’un any en un lloc fresc i fosc.

Salen tres botes de 250gr aproximadamente, en casa no duran nada así que no hay esterilizarlos hirviéndolos, guardando en los botes la mermelada caliente y dejando enfriar bien cerrados ya se hace el vacío y sientes la resistencia cuando quieres abrir los botes y el "plop" cuando los obres. Yo los he tenido hasta tres meses y ningún problema.  
Si haces mucha cantidad y piensas que te han de aguantar más tiempo yo sí los herviría. Una vez bien cerrados los botes de mermelada se sumergen en agua, se lleva a ebullición y se deja hervir una media hora, luego se dejan los botes enfriar dentro del agua, así pueden aguantar más de un año en un lugar fresco y oscuro .Ja heu vist que no es gens complicat, en poc més de mitja hora pots tenir la teva melmelada casolana, tremendament bona i sana, sense colorants ni conservants!

Ya habéis visto que no es nada complicado, en poco más de media hora puedes tener tu mermelada casera, tremendamente buena y sana, sin colorantes ni conservantes!