miércoles, 26 de marzo de 2014

Quenelles de bròquil i formatge - Quenelles de colifor y queso

 

Aquestes quenelles estan delicioses i són senzillíssimes de fer, un meravella de recepta! Als que us agrada el bròquil us encantarà ja que us descobrirà una manera diferent de menjar bròquil, i als que no us agrada us agradarà encara més ja que el gust del bròquil no es nota en absolut, així que tots contents!  Queden també molt mones per posar-les  si tens un sopar, pots posar diferents salses per acompanyar les quenelles a gust dels teus convidats,  segur que els sorprendrà! Animeu-vos a provar-les, us encantaran!

 Estas quenelles están deliciosas y son sencillísimas de hacer ¡una maravilla de receta! A los que os gusta la coliflor os encantará ya que os descubrirá una manera diferente de comerla , y a los que no os gusta la coliflor os gustará aún más ya que el sabor de la coliflor no se nota en absoluto ¡así que todos contentos! Quedan también muy monas para ponerlas si tienes una cena, puedes poner diferentes salsas para acompañar las quenelles a gusto de tus invitados, ¡seguro que les sorprenderá! Animaros a probarlas, os encantarán.



INGREDIENTS
400 gr. de bròquil
2 ous
100 gr. de ceba
70 gr. del formatge que us agradi (cheddar, manchego, emmental... )
30 gr. de formatge parmesà
70 gr. de pa ratllat
3 cullerades de julivert picat
Sal i pebre al gust
Per a la salsa
100 gr. de nata líquida
1 cullerada de suc de llimona
2 cullerades de cibulet picat o bé de ceba tendra molt picada

 INGREDIENTES  
400 gr. de coliflor
2 huevos  
100 gr. de cebolla  
70 gr. del queso que os guste (cheddar, manchego, emmental ... 
30 gr. de queso parmesano  
70 gr. de pan rallado  
3 cucharadas de perejil picado  
Sal y pimienta al gusto  
Para la salsa  
100 gr. de nata líquida  
1 cucharada de zumo de limón  
2 cucharadas de cebollino picado o bien de cebolleta muy picada

RECEPTA
Hem de coure el bròquil fins que estigui una mica tendre, però no massa tou i el deixem refredar.
Preescalfem el forn a 200º.
Quan tinguem el bròquil fred el piquem, a la picadora o bé a mà, ha de quedar com si fossin grans d’arròs.

RECETA  
Debemos cocer la coliflor hasta que esté un poco tierna pero no demasiado blanda, y la dejamos enfriar.  
Precalentamos el horno a 200 º.  
Cuando tengamos la coliflor fría la picamos, en la picadora o bien a mano, debe quedar como si fueran granos de arroz.



Piquem la ceba en trossos ben petits, piquem el julivert i ratllem els formatges.
Posem tots els ingredients en un bol i ho barregem bé fins que quedin tots ben integrats.
Amb l’ajuda de dues culleres formem les quenelles amb la barreja. És molt fàcil, si no ho has fet mai veuràs que a la segona ja et surten ben maques. S’agafa una mica de massa amb una cullera sopera i es passa a una altra cullera sopera, d’una a l’altra dos cops i ja està.

Picamos la cebolla en trozos muy pequeños, picamos el perejil y rallamos los quesos.  
Ponemos todos los ingredientes en un bol y mezclamos bien hasta que queden todos bien integrados.  
Con la ayuda de dos cucharas formamos las quenelles con la mezcla. Es muy fácil, si no lo has hecho nunca verás que en la segunda ya te salen bien bonitas. Se coge un poco de masa con una cuchara sopera y se pasa a otra cuchara sopera, de una a la otra dos veces y ya está.




Un cop tinguem les quenelles les anem posant a una safata de forn que haurem cobert amb una làmina de tefló o bé paper de cuina fins acabar tota la massa.
 
Una vez tengamos las quenelles las vamos poniendo en una bandeja de horno que habremos cubierto con una lámina de teflón o bien papel de cocina hasta terminar toda la masa.
 
  
Ho enfornem a 200º durant una mitja hora, o fins que vegis que ja estan ben dauradetes i apetitoses. Dependrà, a més a més del vostre forn, de la mida que haureu donat a les quenelles. Quan estiguin daurades ja estaran fetes.
Per a la salsa: Posem la nata líquida i el suc de llimona en un bol i ho barregem bé, hi afegim el cibulet o la ceba tendra picada.

Lo horneamos a 200 º durante una media hora, o hasta que veas que ya están bien doraditas y apetitosas. Dependerá, además de tu horno, del tamaño que hayáis dado a las quenelles. Cuando estén doradas ya estarán hechas.  
Para la salsa: Ponemos la nata líquida y el zumo de limón en un bol y lo mezclamos bien. Añadimos el cebollino o cebolla picada y lo mezclamos de nuevo.



I ja està, es triga més a explicar-ho que a fer-ho, és realment senzill i queda deliciós, ho heu de provar!
Aquesta recepta la vaig veure aquí:
http://food-and-cook.blogs.elle.es/2014/01/23/tots-de-coliflor-y-queso-cheddar/
Voleu veure més receptes amb bròquil (coliflor)? No us perdeu aquesta crema que es pot pendre tant freda com calenta i sempre resulta deliciosa, recorda a una beixamel, amb un  lleuger regust de bròquil, molt fina, la crema de bròquil i nou moscada us encantarà!  I per a sopars ràpids i deliciosos el clàssic gratinat de bròquil amb patates. Un petó i, gaudiu de les verdures!


¡Y ya está! se tarda más en explicarlo que en hacerlo, es realmente sencillo y queda delicioso, lo tenéis que probar! Esta receta la vi aquí:
http://food-and-cook.blogs.elle.es/2014/01/23/tots-de-coliflor-y-queso-cheddar/ 
Queréis ver más recetas de coliflor?   No os perdáis esta crema que se puede tomar tanto fria como caliente y siempre resulta deliciosa, recuerda a una bechamel, con un ligero regusto a coliflor, muy fina,  la crema de coliflor con nuez moscada os encantarà!  Y para cenas ràpidas y deliciosas el clàsico gratinado de coliflor con patatas.  Un beso y ¡disfrutad de las verduras!