Pastís cruixent extra fi de calçots, espàrrecs de bosc i pernil - Pastel crujiente extrafino de cebolletas, espárragos trigueros y jamón


Aquesta recepta la vaig preparar dissabte, havia passat la tarda amb la meva mare agafant espàrrecs del bosc prop de casa seva i no sabia que fer-ne, no volia el típic remenat. A la nevera tenia mig paquet de pasta filo i vaig recordar una recepta que havia vist feia poc amb altres ingredients i que m’havia agradat molt, se’m va acudir que podia quedar bé amb espàrrecs i pernil ibèric. En lloc de ceba vaig posar uns calçots que en Martí, el meu “papastre” em va donar de l’hort i va quedar tremendament bo, tant bo que si no m’espavilo no puc fer ni les fotos! Que us haig de dir de la combinació espàrrecs de bosc amb pernil ibèric? Sublim!

Esta receta la preparé el sábado, había pasado la tarde con mi madre cogiendo espárragos del bosque cerca de su casa y no sabía que hacer con ellos, no quería hacer el típico revuelto. En la nevera tenía medio paquete de pasta filo y recordé una receta que había visto hacía poco con otros ingredientes y que me había gustado mucho, se me ocurrió que podía quedar bien con espárragos y jamón ibérico. En lugar de cebolla puse unos calçots que Martín, mi "papastre" me dio del huerto y quedó tremendamente bueno, ¡tan bueno que si no me espavilo no puedo hacer ni las fotos! ¿Que puedo decir de la combinación espárragos de bosque con jamón ibérico? ¡Sublime!

INGREDIENTS
4 fulles de pasta filo
Oli d’oliva verge extra per pintar la pasta filo
Calçots (si no en teniu podeu posar cebes tendres)
1 manat d’espàrrecs de bosc
150 gr de pernil ibèric
Mozzarella ratllada


INGREDIENTES

4 hojas de pasta filo
Aceite de oliva virgen extra para pintar la pasta filo
Calçots (si no tienes puedes poner cebolletas o incluso puerros) 
1 manojo de espárragos de bosque o trigueros
150 gr de jamón ibérico
mozzarella rallada
RECEPTA

Posem el forn a escalfar a 200
Pelem els calçots, els netegem i els tallem a rodanxes fines. Els ofeguem a una paella amb oli d’oliva o bé els fem al microones. Es posen a un recipient de vidre, els regem amb un bon raig d’oli d’oliva, els salem i ho remenem tot ben remenat per impregnar tota la verdura, ho tapem amb la tapa del recipient o bé amb paper film i ho fem al microones a 800 vats durant 8 minuts.
Netegem i tallem els espàrrecs quedant-nos només amb les parts més tendres. Els saltem a la paella amb una mica d’oli o bé els fem al microones, amb un recipient de vidre salats i amb la mica d’oli, remenar per impregnar tots els trossos i tapant el recipient amb paper film, a 800 vats durant 3 minuts, si queden massa durs un parell de minuts més.
A una safata de forn estenem una làmina d tefló o bé paper de cuina i a sobre una làmina de pasta filo, la pintem amb oli d’oliva i posem una altra làmina de pasta, la pintem amb oli i repetim l’operació amb les 4 làmines.


 RECETA

Ponemos el horno a calentar a 200ºPelamos los calçots, los limpiamos y los cortamos en rodajas finas. Los rehogamos en una sartén con aceite de oliva o bien los hacemos en el microondas. Se ponen en un recipiente de vidrio, los regamos con un buen chorro de aceite de oliva, los salamos y lo mezclamos todo bien mezclado para impregnar toda la verdura. Se tapa con la tapa del recipiente o bien con papel film y lo hacemos en el microondas a 800 vatios durante 8 minutos.Limpiamos y cortamos los espárragos quedándonos sólo con las partes más tiernas. Los salteamos en la sartén con un poco de aceite o bien los hacemos en el microondas, con un recipiente de vidrio salados y con la pizca de aceite, removemos para impregnar todos los trozos y tapamos el recipiente con papel film, a 800 vatios durante 3 minutos, si quedan demasiado duros los dejamos un par de minutos más.  
En una bandeja de horno extendemos una lámina de teflón o bien papel de cocina y encima una lámina de pasta filo, la pintamos con aceite de oliva y ponemos otra lámina de pasta, la pintamos con aceite y así repetimos la operación con las 4 láminas.

Posem a sobre de les làmines una altra safata de forn, perquè si no s’aixecarien les lamines com la pasta de full i no ens interessa, ho enfornem durant 10 minuts. Vigileu perquè es crema de seguida!
Un cop fora del forn repartim per sobre la verdura sofregida: els calçots i els espàrrecs . A sobre repartim el pernil ibèric i per últim la mozzarella ratllada.

Ponemos encima de las láminas otra bandeja de horno, porque si no se levantarían las láminas como en el hojaldre y no nos interesa, lo horneamos durante 10 minutos. Vigilar porque se quema enseguida!  
Una vez fuera del horno repartimos por encima la verdura sofrita: los calçots o cebolletas  y los espárragos. Encima repartimos el jamón ibérico y por último la mozzarella rallada.


Ho tornem a enfornar uns 15 minuts més, fins que el formatge estigui al nostre gust. I ja estarà, es triga més a explicar-ho que a fer-ho, i està de vici, aquest pastís el repetiré més d’un cop!


Lo volvemos a hornear unos 15 minutos más, hasta que el queso esté a nuestro gusto. Y ya estará, se tarda más en explicarlo que hacerlo, y está de vicio, este pastel lo repetiré más de una vez!


La recepta original és de la Lorraine Pascale, del seu llibre “La cocina fàcil de Lorraine Pascale” i jo la vaig veure aquí
La receta original es de Lorraine Pascale, de su libro "La cocina fácil de Lorraine Pascale" y yo la vi aquí:
(Receta adaptada del libro “Home cooking made easy” de Lorraine Pascale”, Extra thin & crispy goat’s cheese tarta with spinach & thyme pesto).


Més pizzes i coques?
Más pizzas y cocas?
 

La fabulosa coca de verdures d'estiu, fàcil, fàcil, fàcil
La fabulosa coca de verduras de verano, fácil, fácil, fácil.










La "pizza" a la manera de la Costa Blava, meravellosa Pissaladière.

La "pizza" a la manera de la Costa Azul, maravillosa Pissaladière.











Una altra coca divina, coca de pebrot  escalivat i formatge de cabra.

Otra coca divina, coca de pimientos al horno y queso de cabra.