Aquesta recepta la vaig preparar
dissabte, havia passat la tarda amb la meva mare agafant espàrrecs
del bosc prop de casa seva i no sabia que fer-ne, no volia el típic
remenat. A la nevera tenia mig paquet de pasta filo i vaig recordar
una recepta que havia vist feia poc amb altres ingredients i que
m’havia agradat molt, se’m va acudir que podia quedar bé amb
espàrrecs i pernil ibèric. En lloc de ceba vaig posar uns calçots
que en Martí, el meu “papastre” em va donar de l’hort i va
quedar tremendament bo, tant bo que si no m’espavilo no puc fer ni
les fotos! Que us haig de dir de la combinació espàrrecs de bosc
amb pernil ibèric? Sublim!
Esta receta la preparé el sábado, había pasado la tarde con mi madre cogiendo espárragos del bosque cerca de su casa y no sabía que hacer con ellos, no quería hacer el típico revuelto. En la nevera tenía medio paquete de pasta filo y recordé una receta que había visto hacía poco con otros ingredientes y que me había gustado mucho, se me ocurrió que podía quedar bien con espárragos y jamón ibérico. En lugar de cebolla puse unos calçots que Martín, mi "papastre" me dio del huerto y quedó tremendamente bueno, ¡tan bueno que si no me espavilo no puedo hacer ni las fotos! ¿Que puedo decir de la combinación espárragos de bosque con jamón ibérico? ¡Sublime!
INGREDIENTS
4 fulles de pasta filo
Oli d’oliva verge extra per pintar la
pasta filo
Calçots (si no en teniu podeu posar
cebes tendres)
1 manat d’espàrrecs de bosc
150 gr de pernil ibèric
Mozzarella ratllada
INGREDIENTES
4 hojas de pasta filo
Aceite de oliva virgen extra para pintar la pasta filo
Calçots (si no tienes puedes poner cebolletas o incluso puerros)
1 manojo de espárragos de bosque o trigueros
150 gr de jamón ibérico
mozzarella rallada
RECEPTA
Posem el forn a escalfar a 200
Pelem els calçots, els netegem i
els tallem a rodanxes fines. Els ofeguem a una paella amb oli d’oliva
o bé els fem al microones. Es posen a un recipient de vidre, els
regem amb un bon raig d’oli d’oliva, els salem i ho remenem tot
ben remenat per impregnar tota la verdura, ho tapem amb la tapa del
recipient o bé amb paper film i ho fem al microones a 800 vats
durant 8 minuts.
Netegem i tallem els espàrrecs
quedant-nos només amb les parts més tendres. Els saltem a la paella
amb una mica d’oli o bé els fem al microones, amb un recipient de
vidre salats i amb la mica d’oli, remenar per impregnar tots els
trossos i tapant el recipient amb paper film, a 800 vats durant 3 minuts, si queden massa durs un parell de minuts més.
A una safata de forn estenem una
làmina d tefló o bé paper de cuina i a sobre una làmina de pasta
filo, la pintem amb oli d’oliva i posem una altra làmina de pasta,
la pintem amb oli i repetim l’operació amb les 4 làmines.
RECETA
Ponemos el horno a calentar a 200ºPelamos los calçots, los limpiamos y los cortamos en rodajas finas. Los rehogamos en una sartén con aceite de oliva o bien los hacemos en el microondas. Se
ponen en un recipiente de vidrio, los regamos con un buen chorro de aceite
de oliva, los salamos y lo mezclamos todo bien mezclado para impregnar
toda la verdura. Se tapa con la tapa del recipiente o bien con papel
film y lo hacemos en el microondas a 800 vatios durante 8 minutos.Limpiamos y cortamos los espárragos quedándonos sólo con las partes más tiernas. Los
salteamos en la sartén con un poco de aceite o bien los hacemos en el
microondas, con un recipiente de vidrio salados y con la pizca de
aceite, removemos para impregnar todos los trozos y tapamos el recipiente
con papel film, a 800 vatios durante 3 minutos, si quedan demasiado duros los dejamos un par de minutos más.
En una bandeja de horno extendemos una lámina de teflón o bien papel de
cocina y encima una lámina de pasta filo, la pintamos con aceite de
oliva y ponemos otra lámina de pasta, la pintamos con aceite y así repetimos
la operación con las 4 láminas.
Posem a sobre de les làmines una
altra safata de forn, perquè si no s’aixecarien les lamines com la
pasta de full i no ens interessa, ho enfornem durant 10 minuts.
Vigileu perquè es crema de seguida!
Un cop fora del forn repartim per
sobre la verdura sofregida: els calçots i els espàrrecs . A sobre
repartim el pernil ibèric i per últim la mozzarella ratllada.
Ponemos encima de las láminas otra bandeja de horno, porque si no se levantarían las láminas como en el hojaldre y no nos interesa, lo horneamos durante 10 minutos. Vigilar porque se quema enseguida!
Una vez fuera del horno repartimos por encima la verdura sofrita: los calçots o cebolletas y los espárragos. Encima repartimos el jamón ibérico y por último la mozzarella rallada.
Ho tornem a enfornar uns 15 minuts
més, fins que el formatge estigui al nostre gust. I ja estarà, es
triga més a explicar-ho que a fer-ho, i està de vici, aquest pastís
el repetiré més d’un cop!
Lo volvemos a hornear unos 15 minutos más, hasta que el queso esté a nuestro gusto. Y ya estará, se tarda más en explicarlo que hacerlo, y está de vicio, este pastel lo repetiré más de una vez!
La recepta original és de la
Lorraine Pascale, del seu llibre “La cocina fàcil de Lorraine
Pascale” i jo la vaig veure aquí
La receta original es de Lorraine Pascale, de su libro "La cocina fácil de Lorraine Pascale" y yo la vi aquí:
(Receta adaptada del libro “Home cooking made easy” de Lorraine Pascale”, Extra thin & crispy goat’s cheese tarta with spinach & thyme pesto).
Més pizzes i coques?
Más pizzas y cocas?
Más pizzas y cocas?
La fabulosa coca de verduras de verano, fácil, fácil, fácil.
La "pizza" a la manera de la Costa Blava, meravellosa Pissaladière.
La "pizza" a la manera de la Costa Azul, maravillosa Pissaladière.
Una altra coca divina, coca de pebrot escalivat i formatge de cabra.
Otra coca divina, coca de pimientos al horno y queso de cabra.
La "pizza" a la manera de la Costa Blava, meravellosa Pissaladière.
La "pizza" a la manera de la Costa Azul, maravillosa Pissaladière.
Una altra coca divina, coca de pebrot escalivat i formatge de cabra.
Otra coca divina, coca de pimientos al horno y queso de cabra.
Quina bona manera de cuinar els espàrrecs! Jo, certament, sempre tiro cap a la truita, o bé els barrejo amb la pasta, que també m'hi agrada molt!
ResponderEliminarEs que la truita d'espàrrecs està tremenda, però així també queda molt bo, prova-ho i ja em diràs! I pels nens és ideal, al cap i a la fi. és una pizza i posant-ho a la pizza s'ho mengen tot!
Eliminar