Timbal de poma caramel·litzada i foie gras d’ànec a la vainilla - Timbal de manzana caramelizada y foie gras de pato a la vainilla


Una recepta de súper luxe amb foie i aquesta és ni més ni menys que de Joan Roca, del Celler de Can Roca, el millor cuiner del mon !! Està tremendament bona i no és gens complicada, us animeu a fer-la? Amb aquesta recepta que a més podeu preparar amb antel.lació deixareu a tothom amb la boca oberta! 

Una receta de súper lujo con foie y esta es nada menos que de Joan Roca, del Celler de Can Roca, el mejor cocinero del mundo! Está tremendamente buena y no es nada complicada, te animas a hacerla? Con esta receta que además puede preparar con antelación a dejar a todos con la boca abierta!


INGREDIENTS
2 pomes (jo vaig fer servir pomes golden)
40 gr. de sucre
500ml. d’aigua
300 gr de foie (vaig fer servir el meu propi foie en conserva, molt millor que el pugueu trobar comprat,  la recepta aquí: http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/2014/03/foie-gras-en-conserva-foie-gras-cuit-la.html però si encara no l’heu fet podeu comprar el foie en llauna bo i fet)
melmelada de fruits vermells

Guarnició
Amanida de brots tendres
Germinat de ravenets 

Per la compota de poma a la vainilla
1 poma golden grossa
30 gr de mantega
1 cullerada de sucre
1 culleradeta de sal
Un polsim de pebre negre acabat de moldre 
Unes gotes d’essència de vainilla


INGREDIENTES  
2 manzanas (yo usé manzanas golden)  
40 gr. de azúcar  
500ml. de agua  
300 gr de foie (usé mi propio foie en conserva, mucho mejor que el que podéis encontrar comprado, la receta aquí: foie gras en conserva casero. Pero si aún no lo has hecho puedes comprar el foie en lata ya hecho)  
mermelada de frutos rojos

Guarnición  
Ensalada de brotes tiernos  
Germinado de rabanitos

Para la compota de manzana a la vainilla
1 manzana golden grande 
30 gr de mantequilla
1 cucharada de azucar
1 cucharadita de sal
pimienta negra acabada de moler
unas gotas de esencia de vainilla


RECEPTA
Pelem i tallem la poma per la meitat i després a làmines ben fines, jo vaig fer servir una mandolina fantàstica que tinc del Lidl, si teniu un robot també us anirà bé, o si no paciència i a ma.
Barregem el sucre amb el mig litre d’aigua i escalfem la barreja, quan arrenqui el bull parem el foc i en aquesta aigua calenta escaldem les làmines de poma, només una mica, perquè perdin la rigidesa i les puguem doblegar sense dificultat, les posem a escórrer molt bé i les deixem refredar.
Un cop fredes les làmines de poma escaldades anem folrant amb elles els motlles que farem servir, tipus flam o cupcake, els de silicona van molt bé.

RECETA  
Pelamos y cortamos la manzana por la mitad y luego en láminas muy finas, yo utilicé una mandolina fantástica que tengo del Lidl, si tienes un robot también te irá bien, o si no paciencia y a mano.  
Mezclamos el azúcar con el medio litro de agua y calentamos la mezcla, cuando hierva apagamos el fuego y en esta agua caliente escaldamos las láminas de manzana, sólo un poco, para que pierdan la rigidez y las podamos doblar sin dificultad, las ponemos a escurrir muy bien y las dejamos enfriar.  
Una vez frías las láminas de manzana escaldadas vamos forrando con ellas los moldes que usaremos, tipo flan o cup-cake, los de silicona van muy bien.


Anem emplenant els motlles folrats de poma amb el foie, més o menys fins la meitat. Després posem una capa de poma i ho acabem d’emplenar amb el foie. Posem una miqueta de melmelada d'aranyons (o de figa, o de fruits vermells...) i ho tapem amb una altra capa de làmines de poma. Ho deixem refredar a la nevera al menys una hora.

Vamos rellenando los moldes forrados de manzana con el foie, más o menos hasta la mitad. Después ponemos una capa de manzana y lo acabamos de rellenar con el foie. Ponemos un poquito de mermelada de arándanos (o de higo, o de frutos rojos ...) y se tapa con otra capa de láminas de manzana. Lo dejamos enfriar en la nevera al menos una hora.


Abans d’emplatar desemmotllen els timbals de poma i foie i tirem sucre per sobre, amb un bufador anem cremant el sucre, que quedi tot caramel·litzat. Si no teniu bufador (tot i que ara hi ha ben econòmics, el meu em va costar 10€ i li dono molt d'ús) podeu tirar una mica de caramel per sobre o servir-ho sense caramel·litzar.

 Antes de emplatar desmoldamos los timbales de manzana y foie y les echamos azúcar por encima, con un soplete vamos quemando el azúcar, que quede todo caramelizado. Si no tienes soplete (aunque ahora hay muy económicos, mi me costó 10 € y le doy mucho uso) puedes poner un poco de caramelo por encima o servirlo sin caramelizar.


Per servir-los posem per sota una llesca de pa de brioix especial per foie, si no en teniu podeu tallar a la mida pa de motlle i torrar-lo una mica. Jo el vaig servir amb una mica d’amanida de brots tendres i germinat de ravenet. (obrir les bosses i amanir-ho al gust)

Para servirlos ponemos por debajo una rebanada de pan de brioche especial para foie, si no tienes se puede cortar a la medida pan de molde y tostarlo un poco. Yo lo serví con un poco de ensalada de brotes tiernos y germinado de rabanito. (abrir las bolsas y aliñar al gusto)


Per acompanyar podem servir una compota de poma a l'aroma de vainilla que queda molt bé amb el foie, posem a un caso la poma tallada a trossos petits i la resta d'ingredients i ho fem coure a foc lent, ho triturem amb un minipimer i ho deixem coure una mica mes fins que ho tinguem al nostre gust de textura, un quart d'hora aproximadament.

I ja ho tenim a punt per deixar bocabadats als nostres convidats, o per morir-nos de gust nosaltres, que caray! Bon profit!
Aquesta recepta l’he adaptat d’una que vaig veure al lloc de Girona Bons Fogons,  És del millor restaurant del mon, el Celler de Can Roca!
http://www.gironabonsfogons.com/cat/receptes.asp?id_recepta=14
I si vols veure més entrants amb foie per quedar de luxe no et perdis aquestes torradetes de pernil ibèric i foie gras a la sal que estan d'autèntic vici!

Para acompañar podemos servir una compota de manzana al aroma de vainilla que queda muy bien con el foie, ponemos en un cazo la manzana cortada a trozos pequeós y el resto de ingredientes y lo dejamos cocer a fuego lento, lo trituramos con un miniimer y lo dejamos cocer un poco más hasta que lo tengamos a nuestro gusto de textura, un cuarto de hora aproximadamente.

Y ya lo tenemos listo para dejar boquiabiertos a nuestros invitados, o para morirnos de gusto nosotros, ¡que caray! ¡Buen provecho!  
Esta receta la he adaptado de una que vi en el sitio de Girona Bons Fogons, Es del mejor restaurante del mundo, el Celler de Can Roca!
http://www.gironabonsfogons.com/cat/receptes.asp?id_recepta=14 
Y si quieres ver más entrantes con foie para quedar de lujo no te pierdas estas tostaditas de jamón ibèrico i foie gras a la sal que estan de auténtico vicio!