jueves, 24 de abril de 2014

Bunyols dolços de flor de saüc


A mi m’agrada molt aprofitar les flors i baies silvestres a la cuina i ja fa temps que vaig veure que amb les flors de saüc es podien fer uns bunyols miraculosos que curen tots el mals, bé, miraculosos no sé si ho seran... però estan boníssims!
El saüc és una planta molt coneguda per tots els nostres avantpassats i actualment una mica oblidada. Totes les cases de pagès en tenien un plantat, encara es veuen a moltes cases de pagès tot i que no se’n faci cap ús. És diürètic i laxant , antiinflamatori i antivíric per això combat la febre, constipats i bronquitis, grips, maldecaps, diarrees, conjuntivitis, acné, ferides, granets... i també serveix per treure les taques de la pell, una meravella d’arbre vaja! 
            
                                                                        


INGREDIENTS
Flors de saüc
1 ou
100 gr de farina
Una mica d’aigua amb gas
Oli de gira-sol per fregir els bunyols
Sucre per empolvorar els bunyols


RECEPTA

Netegem les flors de saüc sota l’aixeta amb compte de no fer-les malbé i les posem a escórrer en un colador.

Fem una pasta amb l’ou, els 100 gr de farina i un raig d’aigua amb gas, ho barregem bé perquè no es facin grumolls.

Posem a una cassola petita o bé una paella fonda oli d’oliva per fregir les flors arrebossades, ho posem a escalfar fins que estigui ben calent.

Agafem les flors de saüc per la tija i les anem posant a la pasta d’arrebossar, les aixequem una mica per a que caigui l’excedent d’arrebossat i les posem a la cassola amb oli, veureu que en posar-les a l’oli les flors es tornen a obrir com un ventall.






Quan estan ben rosses les retirem de l’oli i les posem a sobre de paper de cuina per a que absorbeixi l’oli.

Abans de servir les empolvorem amb abundant sucre. Són molt bones de postres o per acompanyar un cafè, animeu-vos a fer-les, ara n’hi ha a per tot arreu!