Ceba ràpida al microones: ceba caramelitzada, sofregit i mil usos més! - Cebolla ràpida al microondas: caramelizada, sofrito y ¡mil usos más!


Una altra recepta extra ràpida, fàcil i neta que val molt i molt la pena! Amb aquesta recepta no us faltarà mai ceba per un sofregit, per fer ceba  caramel·litzada, per una truita... pel que vulgueu! Jo no puc passar sense aquesta ceba, en faig un bon bol i la conservo en petites porcions, en tuppers petits o inclús en cubs congelats, és súper pràctica!  Si ho proveu segur que no podreu passar sense mai més! 

Otra receta extra rápida, fácil y limpia que vale mucho mucho la pena! Con esta receta no os faltará nunca cebolla para un sofrito, para hacer cebolla caramelizada, para una tortilla ... por lo que queráis! Yo no puedo pasar sin esta cebolla, hago un buen bol y la conservo en pequeñas porciones, en tuppers pequeños o incluso en cubiteras congelada, es súper práctica! Si lo intentaa seguro que no podráa pasar sin ella nunca más!


INGREDIENTS
500 gr de cebes 
1 culleradeta de sal
si us agrada una mica de pebre negre acabat de moldre
Un raig d'oli d'oliva verge extra generós

INGREDIENTES  
500 gr de cebollas  
1 cucharadita de sal  
si os gusta, un poco de pimienta negra recién molida  
Un chorro de aceite de oliva virgen extra generosoRECEPTA
Pelem la  ceba, la tallem a quarts i la netegem. La piquem amb una picadora o a mà. Amb el minipimer no, que quedaria massa líquida. 


RECETA  
Pelamos la cebolla, la cortamos en cuartos y la limpiamos. La picamos con una picadora o a mano. Con el minipimer no, que quedaría demasiado líquida.


Un cop picada la posem a un bol i afegim la sal, el pebre i l'oli d'oliva, ho remenem tot, que quedi tota la ceba ben impregnada i ho tapem amb paper film.

Una vez picada la ponemos en un bol y añadimos la sal, la pimienta y el aceite de oliva, lo mezclamos todo, que quede toda la cebolla bien impregnada y se tapa con papel film.Ho posem al microones  8 minuts a 800, com que hi ha molta ceba no estarà , però cal remenar-ho perquè la cocció sigui uniforme. Abaix podeu veure com queda després de 8 minuts.

Lo ponemos en el microondas 8 minutos a 800, como hay mucha cebolla no estará, pero hay que remover para que la cocción sea uniforme. Abajo puedes ver como queda después de 8 minutos.


Abans de destapar cal deixar-ho un minut perquè amb el vapor es continua coent, ho destapem, remenem la ceba que s'haurà fet més per les vores, ho tornem a tapar i ho fem al micro a 800 durant 8 minuts més. A baix podeu veure com queda.

Antes de destapar hay que dejarlo un minuto para que con el vapor se sigua cociendo, lo destapamos, mezclamos la cebolla que se habrá hecho más por los bordes, lo volvemos a tapar y lo hacemos al micro a 800 durante 8 minutos más. Abajo puedes ver como queda.


Cal deixar-ho un minut perquè s'acabi de coure amb el vapor, destapem i ho tornem a remenar, si encara no estigues podeu repetir l'operació tres o quatre minuts més, dependrà del vostre microones i de la quantitat de ceba que hi hagi, jo per mig quilo de ceba en dues tandes de 8 minuts n'he tingut prou.

Hay que dejarlo un minuto para que se acabe de cocer con el vapor, destapamos y lo volvemos a remover, si aún no estuviera puedes repetir la operación tres o cuatro minutos más, dependerá de tu microondas y de la cantidad de cebolla que haya, yo para medio kilo de cebolla con dos tandas de 8 minutos he tenido suficiente.


Aquest és el resultat final, veieu com ha disminuït de mida? És un sofregit de ceba molt concentrat, per qualsevol cosa amb una miqueta en tindreu prou. Ara podeu congelar-lo en petites porcions en una cubitera i anar-les fent servir a mida que les necessiteu o posar el sofregit en tuppers petits. En un tupper a la nevera aguanta força dies.

Este es el resultado final, ¿veis cómo ha disminuido de tamaño? Es un sofrito de cebolla muy concentrado, para cualquier cosa con un poquito será suficiente. Ahora puedes congelarlo en pequeñas porciones en una cubitera e ir utilizandolo a medida que las necesites o poner el sofrito en tuppers pequeños. En un tupper en la nevera aguanta bastantes días.


CEBA CARAMEL·LITZADA A PARTIR DEL SOFREGIT DE CEBA (en 10 minuts!!)

INGREDIENTS
3 cullerades de sofregit de ceba
1 cullerada  de mel o de sucre segons us agradi més. A mi m'agrada amb mel però això va a gustos.
1 raig de vinagre de Mòdena
1 culleradeta de mantega
 si us agrada una mica de romaní picat

Posem una culleradeta de mantega a escalfar a una paella , quan es comenci a fondre afegim el sucre o la mel i , si us agrada, el romaní. A mi amb mel i romaní m'agrada molt però va a gustos, podeu provar les dues receptes i fer-ho nomes amb sucre (més neutra) i amb mel i romaní (més perfumada).  
Quan hagin passat dos minuts la mantega estarà completament fossa i el sucre o la mel  es desfaran i es formaran bombolletes en el greix, aleshores tireu la ceba sofregida  que ja porta força oli, si veieu que cal podeu posar una mica més d'oli o de mantega, cal deixar-ho coure tot junt perquè la ceba s'impregni del sucre /mel / aroma de romaní durant tres o quatre minuts a foc lent.
Afegim el vinagre, veureu que de seguida s'evapora molt, ho deixem coure un parell de minuts més i ja ho tenim, ceba confitada extra ràpida i extra deliciosa!
La ceba caramel·litzada amb mel i romaní va molt bé per acompanyar algunes carns com porc o xai, peixos i també  formatges secs o semisecs.
La ceba caramel·litzada feta amb sucre va molt bé per acompanyar algunes carns com ànec i formatges més tendres i suaus.
Espero que us hagi agradat aquesta recepta, per a mi és tot un bàsic!
Un altre bàsic de cuina impescindible són las patates panadera al microones, tan pràctiques i tan bones, no deixeu de llegir la recpeta.CEBOLLA CARAMELIZADA A PARTIR DEL SOFRITO DE CEBOLLA (en 10 minutos!)

INGREDIENTES  

3 cucharadas de sofrito de cebolla  
1 cucharada de miel o azúcar según os guste más. A mí me gusta con miel pero eso va a gustos.  
1 chorro de vinagre de Módena  
1 cucharadita de mantequilla 
Si os gusta un poco de romero picado  

Ponemos una cucharadita de mantequilla a calentar a una sartén, cuando se empiece a fundir añadimos el azúcar o la miel y, si os gusta, el romero. A mí con miel y romero me gusta mucho pero va a gustos, puedes probar las dos recetas y hacerlo solo con azúcar (más neutra) y con miel y romero (más perfumada).  
Cuando hayan pasado dos minutos la mantequilla estará completamente fundida y el azúcar o la miel se desharán y se formarán burbujas en la grasa, entonces tiramos la cebolla sofrita que ya lleva bastante aceite, si véis que es necesario se puede poner un poco más de aceite o de mantequilla, dejar cocer todo junto para que la cebolla se impregne del azúcar / miel / aroma de romero durante tres o cuatro minutos a fuego lento.  
Añadimos el vinagre, verás que enseguida se evapora mucho, lo dejamos cocer un par de minutos más y ya lo tenemos, cebolla confitada extra rápida y extra deliciosa!  
La cebolla caramelizada con miel y romero va muy bien para acompañar algunas carnes como cerdo o cordero, pescados y también quesos secos o semisecos.  
La cebolla caramelizada hecha con azúcar va muy bien para acompañar algunas carnes como pato y quesos más tiernos y suaves.  
Espero que os haya gustado esta receta, para mí es todo un básico!
Otro básico de cocina imprescindible son las patatas panadera al microondas tan prácticas y tan buenas, no dejéis de visitarlas!