Pollastre a la caçadora - Pollo a la cazadora


Aquí tenim una versió extraràpida d'un plat tradicional. Pots tenir-lo a taula en menys de mitja hora des que comences  preparar-lo, fabulòs, no?  I a més està també extrabo, gens a envejar a la recepta tradicional. Jo el serveixo amb un flamet d'arròs per tenir un plat únic, complet i deliciós. Ho vols provar?

 Aquí tenemos una versión extraràpida de un plato tradicional. Puedes tenerlo en la mesa en menos de media hora desde que comienzas prepararlo ¿fabuloso, no? Y además está también extrabueno, nada que envidiar a la receta tradicional. Yo lo sirvo con un moldecito de arroz para tener un plato único, completo y delicioso. ¿Quieres probar?
INGREDIENTS
1 cullerada sopera d'oli d'all si no en tens pots machacar un all i barrejar-lo amb l'oli.
75 gr. de bacon a tiretes
1 ceba tendra gran, picada
1 culleradeta de romaní, picat fi
1/2 pollastre (aprox. 1/2 kg.)
1 branca petita d'api, pelat i picat fi
125 ml. de vi blanc
1 llauna de 400gr. de tomata a trossos (la meva era tomata confitada de l'hort de ma mare)
2 fulles de llorer
1/2 culleradeta de sucre
sali i pebre al gust
Per a l'arròs
250 gr d'arròs (per a quatre persones)
1 fulla de llorer
dos grans d'all amb la pell
un raig d'oli d'oliva
sal

INGREDIENTES  
1 cucharada sopera de aceite de ajo si no tienes puedes machacar un ajo y mezclarlo con el aceite.  
75 gr. de bacon en tiras  
1 cebolleta grande, picada  
1 cucharadita de romero, picado fino  
1/2 pollo (aprox. 1/2 kg.)  
1 rama pequeña de apio, pelado y picado fino  
125 ml. de vino blanco  
1 lata de 400gr. de tomate en trozos (la mía era tomate confitado del huerto de mi madre)  
2 hojas de laurel  
1/2 cucharadita de azúcar  
sali y pimienta al gusto  
Para el arroz  
250 gr de arroz (para cuatro personas)  
1 hoja de laurel  
dos dientes de ajo con la piel  
un chorro de aceite de oliva  
sal

RECEPTA
Escalfa l'oli en una cassola de base gruixuda i fregeix uns minuts les tires de baco, la ceba, l'api i el romaní picats.
Posa aigua a bullir en una altra cassola per bullir l'arròs blanc.
Afegeix els trossos de pollastre salats a la cassola del bacó i dona-hi unes voltes per a que es dauri. Remou bé per a que el pollastre s'impregni de l'oli i l'aroma del romaní.

RECETA  
Calentar el aceite en una cazuela de base gruesa y freír unos minutos las tiras de bacon, la cebolla, el apio y el romero picados.  
Pon agua a hervir en otra cacerola para hervir el arroz blanco
Agregar los trozos de pollo salados a la cazuela del beicon y dar unas vueltas para que se dore. Remueve bien para que el pollo se impregne del aceite y el aroma del romero.


Quan el pollastre estigui daurat afegeix el vi i deixa que redueixi abans d'afegir les tomates, les fulles de llorer, el sucre i la sal i el pebre, dona unes voltes, uns tres o quatre minuts. Tapa la cassola i deixa que es faci a foc lent durant uns vint minuts.
Mentrestant l'altra cassola ja estarà bullint, tira l'arròs i deixa-ho bullir 15 minuts, amb un raig d'oli, una fulla de llorer i uns grans d'all sencers.
Quan han passat els vint minuts ja tindrem el pollastre a la caçadora, rectifiquem desl i pebre, si cal. Nomès hem d'escorrer l'arròs i  esbandir-lo a sota l'aixeta per retirar una mica el midó (amb aigua calenta per que no es refredi).
Per formar els flamets posem l'arròs en un got petit o tassa, l'apretem una mica i ho desemmotllem al plat de servir, ho acompanyem amb el pollastre i la salsa i ja ho tenim llestper menjar, tot en menys de mitja hora!  
Aquest plat ultra ràpid i ultra bo, d'on l'he pogut treure? Del llibre "Cocina ràpida..." de Nigella Lawson, es clar!
Us ve de gust veure mes rceptes de pollastre?  Us recomano aquest fantàstic  pollastre lacat amb nabius i balsàmic boníssim i súper original, us encantarà!


Cuando el pollo esté dorado añade el vino y deja que reduzca antes de añadir los tomates, las hojas de laurel, el azúcar, la sal y la pimienta. Da unas vueltas, unos tres o cuatro minutos. Tapa la cazuela y deja que se haga a fuego lento durante unos veinte minutos.  
Mientras la otra cazuela ya estará hirviendo, echa el arroz y deja hervir 15 minutos, con un chorro de aceite, una hoja de laurel y unos dientes de ajo enteros.
Cuando han pasado los veinte minutos ya tendremos el pollo a la cazadora, rectificamos de sal y pimienta si es necesario. Sólo debemos escurrir el arroz y enjuagarlo debajo del grifo para retirar un poco el almidón (con agua caliente para que no se enfríe).  
Para formar los moldecitos de arroz ponemos el arroz en un vaso pequeño o taza, la apretamos un poco con el dorso de una cuchara y lo desmoldamos en el plato de servir, lo acompañamos con el pollo y la salsa y ya lo tenemos listo para comer, todo en menos de media hora!  
Este plato ultra rápido y ultra bueno, de donde lo he podido sacar? Del libro "Cocina rápida ..." de Nigella Lawson, claro!
¿Os apetece ver más recetas de pollo?  Os recomiendo este estupendo pollo lacado con arándanos frescos i balsàmico buenísimo y súper original ¡os encantará!