Puré de xirivia


Una altre descubriment del meu últim viatge a França, el passat carnaval. Una de les coses que més m'agrada de viatjar és provar nous sabors, combinacions sorprenents o  simplement maneres de fer diferents, no us passa? En aquest cas l'ingredient és una vella coneguda nostra, segur que tothom la posa al brou. En canvi sola no se sol cuinar practicament mai i és deliciosa, suau i cremosa,  una delicia, i fàcil, fàcil, fàcil, de veritat! Ho provareu?


INGREDIENTS

400 gr. de xirivia
50 gr de mantega 
un raig de llet 
sal i pebre al gust


RECEPTA

Pelem la xirivia, la netegem i la tallem a trossos. Desprès la posem a un cassó amb aigua que la cobreixi i ho portem a ebullició, ha de bullir un quart d'hora. Ha de quedar ben tendra, si cal la deixem bullir més temps.

Un cop la xirivia bullida ben tendra la posem a un colador per que quedi ben escorreguda, posem els trossos de xirivia escorreguts a un bol, amb la sal, la mantega que de seguida es fondrà amb l'escalfor de la verdura, i el raig de llet.

Amb una forquilla ho anem aixafant fins que ens quedi un puré ben fi. Ho provem de sal i pebre i n'afegim, si cal.

Ara només cal gratinar, posem el puré a un plat que pugui anar al forn i ho gratinem amb el forn preescalfat durant durant cinc minuts. Fins que estigui la superfície ben dauradeta, i ja ho tenim!  Un deliciós puré per acompanyar qualsevol plat de carn o bé de peix, és molt suau i una mica perfumat, molt i molt bo!