Crema de carbassa al gingebre - Crema de calabaza al jengibre



Es nota que m'agrada molt la carbassa?  La trobo deliciosa i faig moltes versions de la crema de carbassa, però aquesta és una de les que m'agraden més, és boníssima! El gingebre li dona un toc lleugerament picant que al principi costa d'identificar, és més suau que el pebre i més saboròs, trobo que a la carbassa li va de perles, i a més és molt sa i té moltes propietats. Heu de provar aquesta versió de la crema de carbassa, segur que també us encantarà!

Se nota que me gusta mucho la calabaza? La encuentro deliciosa y hago muchas versiones de la crema de calabaza, pero esta es una de las que me gustan más ¡está buenísima! El jengibre le da un toque ligeramanent picante que al principio cuesta identificar, es más suave que la pimienta y más sabroso, creo que a la calabaza le va de perlas, y además es muy sano y tiene muchas propiedades. Debe probar esta versión de la crema de calabaza, seguro que también os encantará!


INGREDIENTS
1/2 kg de carbassa, pelada i a daus.
1 ceba pelada i tallada a trossos
1/2 litre de brou de pollastre, (també es pot fer amb 1/2 litre d'aigua i una pastilla de brou)
un trosset de gingebre fresc ratllat
oli d'oliva verge extra
un raig de nata o de llet ( si no vols posar nata es pot substituir per un bon raig d'oli d'oliva, en batre-ho queda emulsionat, és més sa... però no és el mateix!)
Sal 



INGREDIENTES 

1/2 kg de calabaza, pelada y en dados. 
1 cebolla pelada y cortada en trozos 
1/2 litro caldo de pollo, (también se puede hacer con medio litro de agua y una pastilla de caldo) 
un trocito de gengibre fresco ralladado
aceite de oliva virgen extra 
un chorrito de nata o leche (si no quieres poner nata se puede sustituir por un buen chorro de aceite de oliva, al batirlo queda emulsionado, es más sano ... ¡pero no es lo mismo!) 
sal 


RECEPTA
En una cassola posem una mica d'oli a escalfar i hi donem unes voltes a la carbassa i la ceba pelades, netes i a trossos, tres o quatre minuts. Hi posem una mica de sal, no massa perque el brou ja en porta, si cal al final es pot rectificar.

Tirem per sobre el brou calent (o l'aigua i la pastilla) i ho deixem bullir tapat uns 20 minuts.

Quan la verdura està tendra apartem la cassola del foc, afegim el gingebre a rodanxetes i comencem a triturar-ho, si ens queda massa espès per que s'hagi evaporat massa aigua ara hi podem afegir fins a deixar la textura al nostre gust. 

Quan ja esta ben triturat i no queden trossos anem afegint, sense deixar de triturar per a que es barregi bé i emulsioni, el raig de nata (o bé d'oli d'oliva). Si cal rectifiquem de sal.

Al moment de servir afegim a cada plat unes gotetes de nata o llet i unes quantes pipes de carbassa que ens donarán un puntet de cruixent a mé del sabor.

Ja tenim la nostra crema de carbassa amb un toc de gingebre, ben ràpid i fàcil, oi? 


RECETA 

En una cazuela ponemos un poco de aceite a calentar y damos unas vueltas a la calabaza y la cebolla peladas, limpias y en trozos, tres o cuatro minutos. Ponemos un poco de sal, no demasiada por que el caldo ya lleva, si es necesario al final se puede rectificar. 

Echamos por encima el caldo caliente (o el agua y la pastilla) y lo dejamos hervir tapado unos 20 minutos. 


Cuando la verdura está tierna apartamos la cazuela del fuego, añadimos el jengibre en rodajitas y empezamos a triturar, si nos queda demasiado espeso por que haya evaporado demasiada agua ahora podemos añadirla hasta dejar la textura a nuestro gusto. 


Cuando ya está bien triturado y no quedan trozos vamos añadiendo, sin dejar de triturar para que se mezcle bien y emulsione, el chorrito de nata (o bien de aceite de oliva). Si es necesario rectificamos de sal. 


Al momento de servir añadimos a cada plato unas gotitas de nata o leche y unas cuantas pipas de calabaza que nos darán el puntito crujiente además del sabor.



Ya tenemos nuestra crema de calabaza con un toque de jengibre, bien rápido y fácil, ¿verdad?