Seitons en vinagre - Boquerones en vinagre


Que bons que són els seitons en vinagre! A mi m'encanten, en una llesca de pa amb tomata com aquí són un sopar espectacular, i una bona manera de que els nens mengin peix blau, fet així agrada a grans i petits! No deixeu de fer-los perquè són realment fàcils i queden tremendament bons. Coberts d'oli en un tupper a la nevera s'aguanten més d'una setmana, un altre avantatge de preparar aquesta recepta.

 Que buenos que son los boquerones en vinagre! A mí me encantan, en una rebanada de pan con tomate como aquí son una cena espectacular, y una buena manera de que los niños coman pescado azul, hecho así gusta a grandes y pequeños! No dejéis de hacerlos porque son realmente fáciles y quedan tremendamente buenos. Cubiertos de aceite en un tupper en la nevera aguantan más de una semana, otra ventaja de preparar esta receta
INGREDIENTS
Mig quilo de seitons, nets i sense cap ni espina (si ho encarregueu amb temps a la peixateria segur que no us posaran cap problema per preparar-los així, ho van fent quan no tenen gent, el que els emprenya és que els ho demanin quan hi ha cua de gent esperant...)
La sal necessària per cobrir els seitons en vàries capes (uns 200 gr mes o menys)
Vinagre de vi (uns 200ml)
Dos alls ben premsats o ben picats.
Oli d'oliva verge extra
Si es vol es pot posar julivert picat, jo en solo posar però aquest dia no en tenia...

INGREDIENTES  
Medio kilo de boquerones, limpios y sin cabeza ni espina (si lo encargáis con tiempo en la pescadería seguro que no os pondrán ningún problema para prepararlos así, lo van haciendo cuando no tienen gente, lo que les fastidia es que se lo pidan cuando hay gente esperando...)  
La sal necesaria para cubrir los boquerones en varias capas (unos 200 gr mas o menos)  
Vinagre de vino (unos 200ml)  
Dos ajos prensados ​​o bien picados.  
Aceite de oliva virgen extra  
Si se quiere se puede poner perejil picado, yo suelo poner pero ese día no tenía ...


RECEPTA
Cal congelar els seitons, encara que sigui nomès uns dos o tres dies, per evitar el perill de l'anisakis. Així que el primer es descongelar el peix, a la nevera i en un dia sencer, com a mínim. Com que el menjarem cru cal prendre totes les precaucions.

Un cop el peix descongelat al seu ritme dintre la nevera el traiem i el netegem molt be sota l'aixeta. El posem a un colador i l'eixuguem bé.

Posem en un tupper una capa fina de sal, a sobre una capa de seitons, una de sal, una de seitons i així fins que acabem tot el peix, al final ha d'anar una capa de sal. Tapem el tupper i ho deixem una hora.

Quan ha passat el temps els rentem sota l'aixeta per retirar la sal, rentem el tupper i anem posant  una capa de seitons, ho cobrim amb vinagre, una altra capa de seitons, cobrim amb vinagre, seitons... fins acabar amb tot el peix, ha de quedar ben cobert de vinagre. Tapem el tupper i ho deixem durant tres hores.

Al cap de les tres hores veurem que els seitons ens han quedat ben blanquets, el vinagre els ha deixat ben cuits, no us espanteu si veieu que estan molt "tiesos" després amb l'oli es suavitzaran.

Agafem els seitons i els posem a un colador, han de quedar ben secs, aleshores els posem a un tuper ben net, primer una capa d'oli, una mica de l'all premsat, seitons, uns trossets d'all, oli, seitons i així fins acabar tot el peix. Ha de quedar ben cobert d'oli, així s'ha d'estar unes tres hores com a mínim, però millor d'un dia per l'altre.

Sembla complicat però ho es més d'escriure que de fer, de veritat que és molt fàcil i el resultat es deliciós, val molt la pena!  RECETA

Hay que congelar los boquerones, aunque sea sólo unos dos o tres días, para evitar el peligro del anisakis. Así que lo primero ee descongelar el pescado, en la nevera y en un día entero, como mínimo. Como lo comeremos crudo hay que tomar todas las precauciones.

Una vez el pescado descongelado a su ritmo dentro de la nevera lo sacamos y lo limpiamos muy bien bajo el grifo. Lo ponemos en un colador y lo secamos bien.

Ponemos en un tupper una capa fina de sal, encima una capa de boquerones, una de sal, una de boquerones y así hasta que acabamos todo el pescado, al final debe ir una capa de sal. Tapamos el tupper y lo dejamos una hora.

Cuando ha pasado el tiempo los lavamos bajo el grifo para retirar la sal, lavamos el tupper y vamos poniendo una capa de boquerones, lo cubrimos con vinagre, otra capa de boquerones, cubrimos con vinagre, boquerones ... hasta acabar con todo el pescado, debe quedar bien cubierto de vinagre. Tapamos el tupper y lo dejamos durante tres horas.

Al cabo de las tres horas veremos que los boquerones nos han quedado bien blanquitos, el vinagre los ha dejado bien cocidos, no os asustéis si véis que están muy tiesos despues con el aceite se suavizarán.

Cogemos los boquerones y los ponemos en un colador, deben quedar bien secos, entonces los ponemos en un tupper limpio, primero una capa de aceite, un poco de ajo prensado, boquerones, unos trocitos de ajo, aceite, boquerones y así hasta terminar todo el pescado. Debe quedar bien cubierto de aceite, así hay que estar unas tres horas como mínimo, pero mejor de un día para otro y aguanta muy bien una semana o más.

Parece complicado pero lo es más de escribir que de hacer, de verdad que es muy fácil y el resultado es delicioso, ¡vale la pena!