Anxovetes fregides i truc per enfarinar qualsevol aliment de forma neta - Boquerones Fritos y truco para enharinar cualquier alimento de forma limpia


Especial colesterol! L'altre dia al "Que Qui Com" varen dir que una sola sardina conté més Omega3 que tot un litre d'allò que venen al super i la gent pren per fer baixar el colesterol, no ho anomenaré però tots sabem quin es... Aquest peixet fregit amb una bona amanida i ja tenim un sopar complet, sa i deliciós!  Una manera molt bona de menjar peix blau, deliciós acompanyat d'una canyeta, oi?  Si ho encarregueu a la peixatera amb temps segur que no us posarà cap pega per netejar així les anxovetes, sobretot no li demaneu un dia que tingui tota la parada plena de gent, llavors potser si que no et posarà gaire bona cara...
A la recepta us dono un truc per enfarinar qualsevol cosa sense que se us quedin els dits pringadíssims de pegots de farina i sense embrutar tota la cuina, potser ja ho sabieu però per a mi ha estat un descubriment!Especial colesterol! El otro día en el "Que Quien Como" (programa de divulgación científica de TV3) dijeron que una sola sardina contiene más Omega3 que todo un litro de eso que venden en el super y la gente toma para bajar el colesterol, no lo nombraré pero todos sabemos qual es... Este pescadito frito con una buena ensalada y ya tenemos una cena completa, sana y deliciosa! Una manera muy buena de comer pescado azul, delicioso acompañado de una cervecita, ¿verdad? Si lo encargas a la pescadera con tiempo seguro que no te pondrá ninguna pega para limpiar así los boquerones, sobre todo no se lo pidas un día que tenga toda la parada llena de gente, entonces a lo mejor si que no te pone buena cara...

En la receta os doy un truco para enharinar cualquier cosa sin que se os queden los dedos pringadíssimos de pegotes de harina y sin ensuciar toda la cocina, tal vez ya lo sabíais pero para mí ha sido todo un descubrimiento!


INGREDIENTS

500 gr d'anxovetes netes i sense espina
farina per arrebossar
sal i pebre
una mica de juivert picat
oli d'oliva
mitja llimona a rodanxes


INGREDIENTES  

500 gr de boquerones limpios y sin espina  
harina para rebozar  
sal y pimienta  
un poco de perejil picado  
aceite de oliva  
medio limón en rodajas


RECEPTA

Netegem les anxovetes sota l'aixeta, les escorrem i les eixugem molt bé amb paper de cuina, les salpebrem.

TRUC PER ENFARINAR DE FORMA NETA
L'aliment que vulguem enfarinar , en aquest cas anxovetes, ha d'estar ben sec! Posem tres cullerades de farina a dintre d'una bossa de plàstic , introduim un terç de les anxovetes a la bossa la tanquem i ho remenem bé, traiem les anxovetes i retirem l'excès de farina posant el peix a un colador i sacsejant una mica o, encara millor, sacudint una mica les peces enfarinades dintre la bossa de plàstic Ho repetim fins acabar d'arrebossar tots els seitons i, si cal, posem més farina dintre de la bossa, però segurament no caldrà així s'aprofita molt bé la farina. Aquest truc és fantàstic perque així el peix agafa nomès la farina que necessita i a més no embrutem res!

A una paella posem bastant d'oli a escalfar, un cop calent anem fregint per tandes les anxovetes i, quan estiguin frediges, les traiem de la paella i les anem posant a sobre de paper de cuina per tal que absorveixi l'oli sobrant.

Les servim acompanyades de rodanxes de llimona i julivert picat.

Això sí que té Omega3 i va bé pel colesterol, i no aquells de làctics que venen!   Que a més el peixet està boníssim!

Més receptes de peix blau? No us perdeu aquestes sardines marinades a l'estil de Joan Roca, per quedar com el millor chez del món! i si vols una recepta per cuinar sardines sense greixos i sense olors a casa mira aquestes sardines al forn amb llimona i orenga, per llepar-se els dits! O aquests seitons en vinagre ¿a qui no li agraden? Una recepta que agrada a tothom!


RECETA

Limpiamos los boquerones bajo el grifo, los escurrimos y los secamos muy bien con papel de cocina seguidamente  los salpimentamos.

TRUCO PARA ENHARINAR DE FORMA LIMPIA

El alimento que queramos enharinar, en este caso boquerones, debe de estar bien seco. Ponemos tres cucharadas de harina dentro de una bolsa de plástico, introducimos un tercio de los boquerones en la bolsa la cerramos y lo mezclamos bien agitando, sacamos los boquerones y retiramos el exceso de harina poniendo el pescado en un colador y sacudiendo un poco o, mejor aún, sacudiendo un poco las piezas enharinadas dentro la bolsa de plástico Lo repetimos hasta terminar de rebozar todos los boquerones y, si es necesario, ponemos más harina dentro de la bolsa, pero seguramente no hará falta, así se aprovecha muy bien la harina. Este truco es fantástico porque así el pescado coge sólo la harina que necesita y además no ensuciamos nada!

En una sartén ponemos bastante aceite a calentar, una vez caliente vamos friendo por tandas los boquerones y, cuando estén fritos, los sacamos de la sartén y los vamos poniendo sobre papel de cocina para que absorba el aceite sobrante.

Las servimos acompañadas de rodajas de limón y perejil picado.

Esto sí que tiene Omega3 y va bien para el colesterol, y no aquellos de lácteos que venden! Que además el pescadito fresco está buenísimo!

Más recetas de pescado azul?  No os perdáis estas sardinas marinadas al estilo de Joan Roca ¡para quedar com el mejor chez del mundo! y si quieres una receta para cocinar sardinas sin grasas y sin olores en casa mira estas sardinas al horno con limón y oregano, para chuparse los dedos! O estos boquerones en vinagre ¿a quien no le gustan? Una receta que gusta a todo el mundo.