Espirals amb xoriço gratinades - Espirales con chorizo gratinadasAquestes espiralssón tot un clàssic a casa meva, una d'aquelles receptes de "fons d'armari"  que sempre van tan bé.  Agraden a tothom, són ben fàcils i ràpides de fer i a més es poden  deixar preparats amb antelació i gratinar just cinc minuts abans de menjar, un plat ideal!  Voleu veure la meva recepta de les espirals gratinades  amb xoriço?  Amb aquesta recepta tan senzilla segur que triomfeu!

Estas espirales son todo un clásico en mi casa, una de esas recetas de "fondo de armario" que siempre van tan bien. Gustan a todos, son bien fáciles y rápidas de hacer y además se pueden dejar preparados con antelación y gratinar justo cinco minutos antes de comer, un plato ideal! ¿Queréisver mi receta de las espirales gratinadas con chorizo​​? ¡Con esta receta tan sencilla seguro que triunfáis!INGREDIENTS
250 gr d'espirals
1/2 quilo de tomata sencera i pelada en conserva (la meva era casolana però una comprada de bona qualitat ja anirà bé)
2 cullerades de ceba sofregida, la recepta aquí Ceba extra-ràpida al microones o piqueu i sofregiu una ceba.
1 all
1 xoriço de coure tallat petit
50 gr de retalls de pernil tallats petits
1 culleradeta de sucre
1 culleradeta de pimentó de la Vera o pimentó dolç o picant, el que més us agradi.
1 cullerada de fulles d'orenga seques
Sal i pebre negre al gust.
Una fulla de llorer
Mig pot d'olives negres
Formatge per gratinar
50 gr de mantega

INGREDIENTES  
250 gr de espirales  
1/2 kilo de tomates enteros y pelados en conserva (la mía era casera pero una comprada de buena calidad ya irá bien)  
2 cucharadas de cebolla sofrita, la receta aquí  Cebolla extra-rápida al microondas  o picar y sofreír una cebolla.  
1 ajo  
1 chorizo ​​de freir cortado pequeño  
50 gr de recortes de jamón cortados pequeños  
1 cucharadita de azúcar  
1 cucharadita de pimiento de la Vera o pimentón dulce o picante, lo que más os guste.  
1 cucharada de hojas de orégano secas  
Sal y pimienta negra al gusto.  
Una hoja de laurel  
Medio bote de aceitunas negras  
Queso para gratinar
50 gr de mantequilla 

 RECETA
Escalfem una mica d'oli a una paella i fregim l'all pelat i picat petit. Abans de que es dauri afegim les dues cullerades de sofregit de ceba i hi donem unes voltes per a que s'escalfi una mica ( o bé amb l'all fregim una ceba picada petita).
Afegim a la paella el xoriço i el pernil picats i donem unes voltes, que es vagin fent. Quan ja estiguin una mica cuits  afegim el pimentó i donem unes voltes, amb cura de que no es cremi, només mig minut!
Afegim la tomata, la cullerada de sucre i una mica de sal, no massa perquè el pernil puja la sal de la salsa, al final es torna a provar i si cal s'afegeix. Ho deixem coure que es vagi fent i anem trencant la tomata amb un cullera de fusta i remenant la salsa. Quan la tomata hagi perdut part de la seva aigua afegim les olives.
Quan la tomata ja porta uns minuts posem aigua a bullir a una olla gran per coure la pasta, amb una cullerada de sal i una fulla de llorer. Quan arrenqui el bull afegim la pasta i la coem seguint les instruccions del fabricant.

RECETACalentar un poco de aceite a una sartén y freímos el ajo pelado y picado pequeño . Antes de que se dore añadimos las dos cucharadas de sofrito de cebolla y damos unas vueltas para que se caliente un poco ( o bien con el ajo freímos una cebolla picada pequeña ) .Añadimos a la sartén el chorizo ​​y el jamón picados y damos unas vueltas, que se vayan haciendo . Cuando ya estén un poco cocidos añadimos el pimiento y damos unas vueltas , con cuidado de que no se queme , sólo medio minuto !Añadimos el tomate , la cucharada de azúcar y un poco de sal , no demasiado porque el jamón sube la sal de la salsa , al final se vuelve a probar y si es necesario se añade. Lo dejamos cocer que se vaya haciendo y vamos rompiendo el tomate con un cuchara de madera y removiendo la salsa . Cuando el tomate haya perdido parte de su agua añadimos las aceitunas .Cuando el tomate ya lleva unos minutos ponemos agua a hervir a una olla grande para cocer la pasta , con una cucharada de sal y una hoja de laurel . Cuando rompa a hervir añadimos la pasta y la cocemos siguiendo las instrucciones del fabricante .


La salsa i la pasta estaran llestes casi al mateix temps, colem la pasta i la barregem molt bé amb la salsa. Aboquem la barreja a una plata d'anar al forn i escampem per sobre formatge ratllat i la mantega en bocinets.

La salsa y la pasta estarán listas casi al mismo tiempo, colamos la pasta y la mezclamos muy bien con la salsa. Vertemos la mezcla en una bandeja de horno y esparcimos por encima queso rallado y la mantequilla en trocitos.
En aquest punt podem optar per tapar-ho amb paper film i guardar-ho fins cinc minuts abans de sevir o bé posar-ho directament a gratinar.  Depèn del forn però si  ja està preescalfat en uns cinc minuts ho tenim gratinat i a punt per menjar, bon profit!

En este punto podemos optar por tapar con papel film y guardarlo hasta cinco minutos antes de servir o bien ponerlo directamente a gratinar. Depende del horno pero si ya está precalentado en unos cinco minutos lo tenemos gratinado y listas para comer, buen provecho!