Pa pita "a la mediterrània" - Pan pita "a la mediterranea"


No se us fa la boca aigua veient aquests pans?  A mi sí!  Tot el que tenen  m'agrada: oli d'oliva verge extra de bona qualitat, all, herbes aromàtiques, sal en escates...  Són el complement ideal per sucar als dips més mediterranis però també per acompanyar carns, peixos, formatges, una amanida grega... Les possibilitats són infinites. I el millor és que es fan en un moment, només cal embadurnar-los amb la marinada i escalfar-los al forn amb un truc que tot seguit us explicaré, això fa que tots els sabors i aromes penetrin i els impregnin totalment, a més els deixen amb un toc cruixent encara més deliciós!

No se os hace la boca agua viendo estos panes? A mí sí! Todo lo que tienen me gusta: aceite de oliva virgen extra de buena calidad, ajo, hierbas aromáticas, sal en escamas ... Son el complemento ideal para mojar en los dips más mediterráneos pero también para acompañar carnes, pescados, quesos, una ensalada griega ... Las posibilidades son infinitas. Y lo mejor es que se hacen en un momento, sólo hay que embadurnarlos con la marinada y calentar en el horno con un truco que a continuación os explicaré, esto hace que todos los sabores y aromas penetren y los impregnen totalmente, además los dejan con un toque crujiente aún más delicioso!

INGREDIENTS
Un paquet de pa de pita (6 pans)
1 all
un grapat de farigola en fulla (si es fresca millor)
un grapat de romaní en fulla (si es fresc millor)
dues cullerades soperes de orenga sec en fulla
una culleradeta de sal en escates
un bon raig d'oli d'oliva verge extra de bona qualitat (en el meu cas arbequina, de l'Empordà)
uns quants trossos de paper de cuina

INGREDIENTES  
Un paquete de pan de pita (6 panes)  
1 ajo  
un puñado de tomillo en hoja (si es fresca mejor)  
un puñado de romero en hoja (si es fresco mejor)  
dos cucharadas soperas de orégano seco en hoja  
una cucharadita de sal en escamas  
un buen chorro de aceite de oliva virgen extra de buena calidad (en mi caso arbequina, del Empordà)  
varios trozos de papel de cocinaRECEPTA
Primer aixafem  l'all a una tabla de fusta amb el cantó ample de la fulla d'un ganivet.
Escampem per sobre les fulles d'orenga, les fulles de farigola i, refregant-les entre les mans per tal de trencar-les una mica, les fulles de romaní.
Després tota aquesta barreja la reguem amb un raig d'oli generós com podeu veure a les fotos de sota.

RECETA
Primero aplastamos el ajo en una tabla de madera con el lado ancho de la hoja de un cuchillo.
Esparcimos por encima las hojas de orégano, las hojas de tomillo y, restregándose las entre las manos para romperlas un poco, las hojas de romero.
Después toda esta mezcla la regamos con un chorro de aceite generoso como se puede ver en las fotos de abajo.Ara agafem els pans de pita i els refreguem pels dos cantons per sobre de la taula empastifada d'oli i d'herbes, que quedin ben empastifats,  com a la foto de sota.

Ahora cogemos los panes de pita y los restregamos por los dos lados por encima de la mesa embadurnada de aceite y de hierbas, que queden bien embadurnados, como en la foto de abajo.I ara  el truqui que us deia, agafem un tros de paper de cuina, el mullem amb aigua i el premem per escorre'l una mica. El despleguem i amb aquest paper emboliquem tres pans de pita posats l'un a sobre de l’altre, fem un paquetet i ho portem al forn preescalcat a 180º.   
 Ho deixem uns cinc minuts, per tal que s'escalfi i els sabors i aromes impregnin bé els pans de pita.  Quan els traiem del forn els desemboliquem amb cura i ja els tenim llestos per servir-los.  a gaudir d'aquests pans ta deliciosos!
Aquesta recepta la vaig veure a un llibre de Jamie Oliver, no us puc dir el nom perque va ser remenant a una llibreria i al final vaig comprar un altre llibre, així que no se si ell ho feia exactament així però més o menys...


Y ahora el truqui  que os decía, cogemos un trozo de papel de cocina, lo mojamos con agua y apretamos para escurrir un poco. Lo desplegamos y con este papel envolvemos tres panes de pita puestos uno encima del otro, hacemos un paquetito y lo llevamos al horno precalentado  a 180 º. Lo dejamos unos cinco minutos, para que se caliente y los sabores y aromas impregnen bien los panes de pita. Cuando lo sacamos del horno los desenvolvemos con cuidado y ya los tenemos listos para servirlos. a disfrutar de estos panes tan deliciosos!
Esta receta la vi en un libro de Jamie Oliver, no os puedo decir el titulo porque fué en una libreria y al final me compré otro libro, así que no se si el lo hacía exactamente igual pero más o menos...