martes, 20 de mayo de 2014

Favetes fines amb beina guisades a la menta



M'enanten aquestes faves així, guisadetes amb la seva beina que queda ben melosa!  És un guisat boníssim i la temporada dura tan poc que l'hem d'aprofitar al màxim,  aquests guisats no es poden fer amb producte congelat.  A casa meva sempre s'ha fet però a Girona la gent es sorprèn molt quan explico que la beina si és ben tendra es cuina i queda deliciosa. Si no ho heu provat ho heu de fer, queda absolutament deliciós per menjar sol, com un primer de verdures, però també funciona molt bé com guarnició d'alguna carn, sobretot de porc o xai que combinen molt bé amb la menta i l'endemà és encara més bo, si podem aguantar! 

INGREDIENTS

1 quilo de faves ben tendres, fresques i amb la seva beina
dues cebes tendres
4 alls
oli d'oliva verge extra
sal i pebre al gust
un manat de fulles de menta


RECEPTA

Triem les faves, les que siguin més grosses les desgranem i les més tendretes si tenen la beina sense talls ni cops les tallem a trossos com de cinc centímetres aproximadament. Si tenen fils als costats els traiem en tallar els extrems que es llencen, com es faria amb les mongetes per exemple. Netegem molt bé les faves i les beines i ho reservem.

Pelem i netegem la ceba i la tallem a rodanxes fines. 

Als alls amb pell i tot els donem n cop amb un ganivet de fulla ampla, que quedin na mica aixafats.  

Netegem les fulles de menta.

A una casserola de fons gruixut posem quatre cullerades d'oli d'oliva a escalfar, afegim la ceba i els alls i, quan la ceba comenci a estar transparent, afegim les faves i les beines tallades. donem unes voltes per que s'impregni tot de l'oli aromatitzat amb la ceba i l'all. Afegim les fulles de menta i tapen la cassola.

Ho deixem fer a foc molt lent un mitja hora, podem mirar de tant en tant per remenar una mica i mirar que no ens quedem sense líquid, si cal podem afegir una culleradeta d'aigua.

Quan les faves estiguin tendres apaguem el foc i ja ho tenim a punt. espero que us agradi!