M'enanten
aquestes faves així, guisadetes amb la seva beina que queda ben melosa!
És un guisat boníssim i la temporada dura tan poc que l'hem d'aprofitar
al màxim, aquests guisats no es poden fer amb producte congelat. A
casa meva sempre s'ha fet però a Girona la gent es sorprèn molt quan explico
que la beina si és ben tendra es cuina i queda deliciosa. Si no ho heu provat
ho heu de fer, queda absolutament deliciós per menjar sol, com un primer de
verdures, però també funciona molt bé com guarnició d'alguna carn, sobretot de
porc o xai que combinen molt bé amb la menta i l'endemà és encara més bo, si
podem aguantar!
INGREDIENTS
1 quilo de
faves ben tendres, fresques i amb la seva beina
dues cebes
tendres
4 alls
oli d'oliva
verge extra
sal i pebre
al gust
un manat de
fulles de menta
RECEPTA
Triem les
faves, les que siguin més grosses les desgranem i les més tendretes si tenen la
beina sense talls ni cops les tallem a trossos com de cinc centímetres
aproximadament. Si tenen fils als costats els traiem en tallar els extrems que
es llencen, com es faria amb les mongetes per exemple. Netegem molt bé les
faves i les beines i ho reservem.
Pelem i
netegem la ceba i la tallem a rodanxes fines.
Als alls amb
pell i tot els donem n cop amb un ganivet de fulla ampla, que quedin na mica
aixafats.
Netegem les
fulles de menta.
A una casserola
de fons gruixut posem quatre cullerades d'oli d'oliva a escalfar, afegim la
ceba i els alls i, quan la ceba comenci a estar transparent, afegim les faves i
les beines tallades. donem unes voltes per que s'impregni tot de l'oli
aromatitzat amb la ceba i l'all. Afegim les fulles de menta i tapen la cassola.
Ho deixem
fer a foc molt lent un mitja hora, podem mirar de tant en tant per remenar una
mica i mirar que no ens quedem sense líquid, si cal podem afegir una
culleradeta d'aigua.
Quan les
faves estiguin tendres apaguem el foc i ja ho tenim a punt. espero que us
agradi!
Vols creure que no n'he menjat mai, de faves amb la veina, que nosaltres en diem xiulets? Tenen un aspecte molt apetitós, provaré de fer-les així. Petons.
ResponderEliminarA mi m'encanten Chus, més que sense, tenen una textura deliciosa. Un petó guapíssima!
EliminarPerdona pero eso de las habas con la vecina, a quién se refiere? Nunca lo había oido. De todas formas, la pinta es riquísima, por lo que me ha llamado la atención y me ha sorprendido lo buena que debe estar.
ResponderEliminarBesos
Es la baina, jajajja estos traductores! Un beso guapa!
EliminarUn plat deliciós. A casa, nosaltres també cuinem la beina, queda molt bona! i no les has intentat mai fer a la planxa o a la brasa, amb beina! Estan estupendes! Nosaltres ho hem descobert aquest any i, escolta, sucadetes després amb salsa romesco són més bones que fins i tot els tradicionals calçots! Petons, Pilar.
ResponderEliminarOstres Marina doncs no se m'havia acudit mai fer-les a la planxa, genial idea! Segur que estan delicioses i sucades amb romesco encara més, si encara en trobo al mercat ho provaré de fer, gràcies per la idea guapíssima! Una abraçada.
EliminarDoncs ja em diràs, Pilar! per cert, és la BEINA. Amb e.
EliminarMe encantan la habas, pero seguro que con sabor a menta están deliciosas.
ResponderEliminarUn besazo
Sí, muy ricas Merche, gracias por tu comentario guapa, un beso!
EliminarSI es verdad que están riquísimas, yo también las hago cuando son recién cogidas, las hago de la manera que las cocinaba siempre mi madre pero de esta manera también están muy ricas.
ResponderEliminarUn beso
A mi me encantan, y me recuerdan a cuando era pequeña, un beso Raquel guapa.
EliminarUna receta deliciosa y me ha hecho recordar a los platos de mi madre, es una gozada disfrutar de las habas en su totalidad, por dentro y por fuera, cuando son frescas.
ResponderEliminarBesos.
Sím estan geniales, a mi tambien me recuerdan los platos de mi casa cuando era pequeña, a mi padre y a mis abuelas... Un beso José Manuel!
EliminarUna receta muy buena y aromatica Pilar.De pequeño mi madre las hacias asi con vaina y a la menta y comi tantas que ahora hace años que no me ha dado por volver a comerlas.
ResponderEliminarpeto
A mi me pasaba igual, pero un día me dio por hacerlas y ahora me parecen deliciosas! Como la temporada es tan corta no hay semana que no las haga! Un beso Miquel!
EliminarTinc faves per cuinar...però sense beina...Aquestes teves tenen una pinta irresistible! Petons!
ResponderEliminarS'ha d'aprofitar la temporada, que es tan curta! Segur que les compres al mercat del lleó, oi? Jo vaig cada dia, igual ens hem creuat i tot algún dia! Una abraçada Mònica maca!
Eliminar