Magdalenes de xocolata amb cobertura de xocolata i Cointreau - Magdalena de chocolate con cobertura de chocolate y cointreauUna versió mini del bundt cake de xocolata, és tan bo que el cuinaria cada dia però fer un pastís gros és massa perillós, perquè fins que no l'acabes no pares i no pot ser!  Així que vaig provar a veure que tal en format magdalena "monodosi" i el resultat és...  increïblement bo! Amb la textura súper esponjosa i flonja, amb el mateix gust intensíssim de xocolata, amb la mateixa cobertura cremosa i profundament xocolatada, vaja, una meravella xocolatosa i meravellosa!  Ah!  només hi ha una variació, a part del motlle que és de magdalena enlloc del motlle de Bundt, a la cobertura li he afegit una mica de licor de Cointreau que m'encanta i combina perfectament amb la xocolata, ho heu de provar!

Una versión mini del bundt cake de chocolate, es tan bueno que lo haría cada día pero hacer un pastel grande es demasiado peligroso, ¡porque hasta que no lo acabas no paras y no puede ser! Así que probé a ver que tal en formato magdalena "monodosis" y el resultado es ... increíblemente bueno! Con la textura súper esponjosa y tierna, con el mismo sabor intensísimo de chocolate, con la misma cobertura cremosa y profundamente chocolatada, vamos una maravilla xocolatosa y maravillosa! Ah! sólo hay una variación, aparte del molde que es de magdalena en lugar del molde de Bundt, a la cobertura le he añadido un poco de licor de Cointreau que me encanta y combina perfectamente con el chocolate, lo tenéis que probar!INGREDIENTS
225 gr de mantega
350 gr de sucre (jo faig servir sempre sucre aromatitzat amb vainilla, si no ho feu podeu afegir extracte de vainilla, una culleradeta)
4 ous
350 gr de farina
15 gr de bicarbonat sòdic
1/2 cullerada de sal
240ml de buttermilk (es pot trobar al Lidl i a l'Aldi, però es molt fàcil fer a casa, només heu d'agafar 230 ml de llet i afegir-li tres cullerades de vinagre, de seguida veureu com la llet es talla i queda com un iogurt claret, no us espanteu, és la textura que ha de tenir. L'àcid reacciona amb el bicarbonat i és el que fa que el pa de pessic sigui tan esponjós.)
60 gr de cacau en pols (jo el compro al mercat a granel, si no el de Valor es prou bo, sobretot no feu servir Colacao o similars, no és això, el que volem és cacau pur  100%)
160 ml d'aigua


INGREDIENTES 
225 gr de mantequilla 
350 gr de azúcar (yo uso siempre azúcar aromatizado con vainilla, si no lo hacéis, podéis añadir extracto de vainilla, una cucharadita) 
4 huevos 
350 gr de harina 
15 gr de bicarbonato sódico 
1/2 cucharada de sal 
240ml de buttermilk (se puede encontrar en el Lidl y al Aldi, pero es muy fácil de hacer en casa, sólo hay que coger 230 ml de leche y añadirle tres cucharadas de vinagre, enseguida veréis como la leche se corta y queda como un yogur clarito, no os asustéis, es la textura que debe tener. el ácido reacciona con el bicarbonato y es lo que hace que el bizcocho sea tan esponjoso.) 
60 gr de cacao en polvo (yo lo compro en el mercado a granel, si no el de Valor es bastante bueno, sobre todo no utilicéis Colacao o similares, no es eso, lo que queremos es cacao puro 100%) 
160 ml de agua

RECEPTA

Tots els ingredients han d'estar a temperatura ambient, es molt important, sobretot la mantega, no us oblideu de treure'ls una estona abans de la nevera.
Primer batem la mantega  (que ha d'estar com pomada, a temperatura ambient) amb el sucre, fins que quedi una massa blanquinosa, esponjosa i lleugera.
Afegim els ous un a un i els integrem molt bé.
Si no tenim buttermilk barregem la llet amb el vinagre i ho reservem uns minuts.
A un altre bol barregem la farina tamisada, la sal, el bicarbonat sòdic i el cacau, ho barregem molt bé fins que quedi tot integrat.
Ara anem afegint a la barreja dels ous, mantega i sucre la barreja dels ingredients secs i el buttermilk però no tot de cop, ho farem en tres vegades, alternant ingredients secs i buttermilk i sense deixar de batre. Al final afegim l'aigua i batem una mica més, fins que quedi tot ben incorporat i tinguem una massa llisa i lleugera.
Si tenim motllos de silicona no cal posar capsules de paper per les magdalenes, tot i que si us agrada es pot fer, Jo ho he fet de les dues maneres, amb el motllo de silicona engreixat una mica amb mantega i amb capsules de paper. Emplenem amb la massa dos terços del motllo o la capsula. 
Cuinem les magdalenes al forn preescalfat a 180º  durant mitja hora més o menys, dependrà del forn, de la mida del motllo... aneu vigilant i quan, en punxar amb un palet de fusta aquest surti net ja estarà cuit, ho traiem i ho deixem refredar a sobre d'una reixeta. Un cop estiguin totalment fredes les podrem cobrir amb la cobertura.

RECETA
Todos los ingredientes deben estar a temperatura ambiente, es muy importante, sobre todo la mantequilla, no os olvidéis de sacarlos un rato antes de la nevera.
Primero batimos la mantequilla (que debe de estar como pomada, a temperatura ambiente) con el azúcar, hasta que quede una masa blanquecina, esponjosa y ligera.
Añadimos los huevos uno a uno y los integramos muy bien.
Si no tenemos buttermilk mezclamos la leche con el vinagre y reservamos unos minutos.
En otro bol mezclamos la harina tamizada, la sal, el bicarbonato sódico y el cacao, lo mezclamos muy bien hasta que quede todo integrado.
Ahora vamos añadiendo a la mezcla de los huevos, mantequilla y azúcar la mezcla de los ingredientes secos y el buttermilk pero no todo de golpe, lo haremos en tres veces, alternando ingredientes secos y buttermilk y sin dejar de batir. Al final añadimos el agua y batimos un poco más, hasta que quede todo bien incorporado y tengamos una masa lisa y ligera.
Si tenemos moldes de silicona no es necesario poner cápsulas de papel para las magdalenas, aunque si os gusta se puede hacer, yo lo he hecho de las dos maneras, con el molde de silicona engrasado un poco con mantequilla y con cápsulas de papel. Rellenamos con la masa dos tercios del molde o la capsula.
Cocinamos las magdalenas en el horno precalentado a 180 º durante media hora más o menos, dependerá del horno, del tamaño del molde ... id vigilando y cuando, al pinchar con un palillo de madera éste salga limpio, ya estará cocido. Lo sacamos y lo dejamos enfriar sobre una rejilla. Una vez estén totalmente frías las podremos cubrir con la cobertura.


COBERTURA
INGREDIENTS
150 gr de xocolata de cobertura
100 gr de nata
50 gr de mantega
10 ml de Cointreau

COBERTURA 
INGREDIENTES 
150 gr de chocolate de cobertura 
100 gr de nata 
50 gr de mantequilla 
10 ml de Cointreau

RECEPTA

Barregem tots els ingredients a temperatura ambient en un cassó i ho fem desfer a foc lent i sense deixar de remenar fins que estiguin tot ben barrejat, serà només un momentet, la xocolata es desfà de seguida.
Ho deixem refredar com a mínim una hora, jo ho vaig tenir tota la nit a temperatura ambient, per això va bé fer-ho un dia abans que les magdalenes. 
Un cop fred queda amb una textura com de mantega ho posem a dintre d'una manega i fem alguna decoració per sobre de les magdalenes.  Jo no tinc gens de pràctica, això de fet són probes i veieu que queda bastant espectacular, amb poca cosa queda ben bonic! 
Si no us decidiu a fer servir la mànega podeu fer unes quenelles amb dues culleres o untar-ho per sobre com si fos mantega, en pla rústic que també queda molt bé.  de totes maneres no deixeu de provar aquestes magdalenes amb cobertura de xocolata i Cointreau, són increïblement bones!
I no us perdeu la recepta del Bundt de xocolata amb cobertura de xocolata, és espectacular!

RECETA 
Mezclamos todos los ingredientes a temperatura ambiente en un cazo y lo dejamos deshacer a fuego lento y sin dejar de remover hasta que estén todo bien mezclado, será sólo un momentito, el chocolate se deshace enseguida. 
Dejar enfriar al menos una hora, yo lo tuve toda la noche a temperatura ambiente, por eso va bien hacerlo un día antes que las magdalenas. 
Una vez frío queda con una textura como de mantequilla, lo ponemos dentro de una manga y hacemos alguna decoración por encima de las magdalenas. Yo no tengo nada de práctica, esto de hecho son pruebas y ya véis que queda bastante espectacular, con poca cosa queda bien bonito.

Si no os decidís a usar la manga podéis hacer unas quenelles con dos cucharas o untar la crema por encima como si fuera mantequilla, en plan rústico que también queda muy bien. De todos modos no dejéis de probar estas magdalenas con cobertura de chocolate y Cointreau, son increíblemente buenas!  
I no os perdáis la receta del Bundt de chocolate con cobertura de chocolate, es espectacular!