Melmelada de violetes amb mató


És el segon any que faig melmelada de violetes i aquest cop m'ha quedat encara més bé que l'any passat, és una delícia!  Com que té un gust i una aroma tan fins volia combinar-ho amb alguna cosa ben suau així que vaig pensar a fer-ho amb recuit i queda fantàstic!  Us recomano moltíssim que intenteu fer la melmelada de violetes, dona una mica de feina però el resultat és tan bo!  És absolutament delíciosa, compensa amb escreix l'esforç i a mès us ho passareu la mar de bé agafant floretes al bosc. Si no us decidiu sempre teniu l'opció de comprar-la feta o fer aquestes postres amb un altre ingredient!

Es el segundo año que hago mermelada de violetas y esta vez me ha quedado aún mejor que el año pasado ¡es una delicia! Como tiene un sabor y un aroma tan finos quería combinarlo con algo bien suave así que pensé en hacerlo con requesón y ¡queda fantástico! Os recomiendo muchísimo que intentéis hacer esta mermelada de violetas, da un poco de trabajo ¡pero el resultado es tan bueno! Es absolutamente deliciosa, compensa con creces el esfuerzo y además os lo pasaréis en grande cogiendo flores en el bosque. Si no os decidís siempre tenéis  la opción de comprarla hecha o hacer este postre con otro ingrediente!INGREDIENTS

un got ple de petals de violeta (cal separar els petals de la resta de la flor, aquesta és la part que dona més feina però ho podeu fer mentre aneu mirant la tele asseguts al sofà) Els vaig pesar per curiositat i pesaven 16 grams.

un got ple de sucre
un got ple d'aigua
un mató per persona (100gr.)
unes fulles de menta per decorar


INGREDIENTES
un vaso lleno de pétalos de violeta (hay que separar los pétalos del resto de la flor, esta es la parte que da más trabajo pero lo podéis hacer mientras váis viendo la tele sentados en el sofá) Los pesé por curiosidad y pesaban 16 gramos.
un vaso lleno de azúcar
un vaso lleno de agua
un requesón por persona (100gr.)
unas hojas de menta para decorar

RECEPTA

Barregem l'aigua amb el sucre i els petals de violetes a una cassola amb el fons gruixut. Amb el minipimer triturem una mica la barreja però no del tot, es maco que es vegin alguns petals sencers. 

Ho escalfem a foc una mica viu fins que comenci a bullir, aleshores abaixem el foc i ho deixem al mínim que es vagi fent, remenant de tant en tant.RECETA

Mezclamos el agua con el azúcar y los pétalos de violetas en una cazuela con el fondo grueso. Con el minipimer trituramos un poco la mezcla pero no del todo, es bonito que se vean algunos pétalos enteros.

Lo calentamos a fuego algo vivo hasta que empiece a hervir, entonces bajamos el fuego y lo dejamos al mínimo que se vaya haciendo, removiendo de vez en cuando.
Ha de bullir fins que hagi quedat com un almívar espès, tingueu en compte que en refredar-se espessirà encara més. jo ho vaig tenir uns vint minuts. 

Abans que es refredi cal posar la melmelada a un pot que es pugui tancar hermètic i tancar-lo. En refredar-se farà el buit, com que és molt poca quantitat no cal esterilitzar-lo, així aguanta setmanes a la nevera. Si calguès que es conservès durant mesos si que seria millor esterilitzar el pot, un cop tancat el cobririem d'aigua i ho fariem bullir uns vint minuts més.

Per muntar les postres agafem un recuit de 100 gr i emplenem un aro de servir, amb una cullereta l'anem aplanant. Quan ja hem fet una capa amb el recuit posem per sobre la melmelada formant una capa fina, amb cura treiem l'aro i ho decorem amb unes fulletes de menta, es pot muntar abans i deixar-ho a la nevera, estarà boníssim!  Com menjar-se un trosset de bosc perfumat...  Bon profit!
Per muntar les postres agafem un recuit de 100 gr i emplenem un aro de servir, amb una cullereta l'anem aplanant. Quan ja hem fet una capa amb el recuit posem per sobre la melmelada formant una capa fina, amb cura treiem l'aro i ho decorem amb unes fulletes de menta, es pot muntar abans i deixar-ho a la nevera, estarà boníssim!  Com menjar-se un trosset de bosc perfumat...  Bon profit!


Debe hervir hasta que haya quedado como un almíbar espeso, tened en cuenta que al enfriarse se espesará aún más. yo lo tuve unos veinte minutos.

Antes de que se enfríe hay que poner la mermelada en un bote que se pueda cerrar hermético y cerrarlo. Al enfriarse hará el vacío, como es muy poca cantidad no es necesario esterilizarlo, así aguanta semanas en la nevera. Si hubiera que se conservara durante meses sí que sería mejor esterilizar el bote, una vez cerrado lo cubriríamos de agua y lo haríamos hervir unos veinte minutos más.

Para montar el postre tomamos un reque3són de 100 gr y rellenamos un aro de servir, con una cucharilla la vamos aplanando. Cuando ya hemos hecho una capa con el requesón ponemos por encima la mermelada formando una capa fina, con cuidado sacamos el aro y lo decoramos con unas hojitas de menta, se puede montar antes y dejarlo en la nevera, ¡estará buenísimo! Como comerse un trocito de bosque perfumado ... Buen provecho!