Verduras braseadas con tomillo y limón
INGREDIENTES
1/2 berenjena grande o 1 pequeña
1/2 calabacín grande o uno pequeño
2 zanahorias
150 gr de champiñones
3 alcachofas
1 cebolleta
1/4 de bulbo de hinojo
un buen puñado de tomillo
sal y pimienta
la ralladura y el zumo de medio limón
un buen chorro de aceite de oliva
si te gusta un poco de queso parmesano
RECETA
Limpiamos todas las verduras y las cortamos en trozos más bien grandes. A las alcachofas les quitamos las hojas exteriores hasta llegar a las hojas más tiernas, cortamos las puntas, pelamos los tallos y las cortamos en 8 trozos, entonces sacamos, si los hay, los pelos del interior. En la foto de abajo puedes ver como queda.
Rallamos medio limón y hacemos el zumo. Añadimos a la verdura cortada la ralladura de limón, el zumo, el tomillo, la sal la pimienta, se mezcla muy bien para que queden todas las verduras bien impregnadas.
Lo cocinamos en el horno precalentado a 200 º durante 20 minutos, o hasta que las verduras estén a vuestro gusto, a mí me gustan muy poco hecas, "al dente", pero eso va a gustos.
A la hora de servir podemos tirar por encima un chorro de aceite de oliva y, si queremos, un poco de parmesano rallado. ¡queda delicioso!
Una receta muy buena, al final las recetas de aprovechamiento acaban siendo de las más deliciosas, ¿verdad? animaros a hacerla y veréis como os gusta muchísimo.
Esta otra receta también os puede interesar, Verduras al wok con hierbas aromáticas . Es una receta fantástica, sabrosa, rápida y muy ligera, ¡ideal si no os apetece encender el horno!
¿Te gustaría participar en mi grupo de cocina de Facebook? Si te gusta cocinar te invito a compartir tus recetas y trucos de cocina en mi nuevo grupo
Anímate, ¡serás muy bienvenida!
A casa ens encanta menjar verdures, de tota mena i cuinades de totes les maneres.
ResponderEliminarAquestes han de quedar molt gustoses, i amb el toc del parmesà encara millor ;)
Sí Gemma, són delicioses! Una abrçada maca!
EliminarQue ricas las verduras cocinadas de esta forma y muy sanad. Bss.
ResponderEliminarGracias Roda guapa, un abrazo!
EliminarUnes verdures ben perfumades i bones per acompanyar qualsevol plat!
ResponderEliminarI tant, de guarnició també queden ideals. Un petó Teresa!
EliminarBones i saníssimes... i ara que la farigola és fresca super aromàtiques aquestes verdures.
ResponderEliminarPTNTS
Dolça
Sí, jo sempre tinc herbes que agafo quan vaig d'excursió, m'agraden més que les que es cultiven en testos, les trobo més intenses i més aromàtiques, i ara a la primavera fan olt de goig! Una abraçada guapa.
EliminarJa ho crec que són bones! Diumenge vaig fer una recepta semblant, però les vaig coure a la planxa.
ResponderEliminarEns agrada molt menjar verdures, i si estan aromatitzades millor!
M'ha agradt passar per aquí, Pilar.
Petons
A la planxa també són boníssimes Margarida, una abraçada!
EliminarM'ha agradat molt aquesta idea de fer les verdures! Segur que ho provaré, i sobretot per l'operació biquini ;)!!
ResponderEliminarSí, em de començar i i si es amb receptes gustoses com aquesta millor, oi? jejeje una abraçada guapa!
EliminarBoníssimes i súper sanes!! a mi les verdures m'encanten, i fetes al forn estan divines ;-). Només em falta per tastar el fonoll, a veure quan m'animo a comprar-lo. Un petó! Eva - cuinantentrellibres.blogspot.com
ResponderEliminarEva el fonoll és molt especial, fa un gustet com d'anís, a mi m'agrada molt cuinat i també en amanida, l'has de provar. Gràcies pel teu comentari reina, una abraçada!
EliminarM'encanten les verdures i així al forn segur que son bonissimes
ResponderEliminarPetons
Si que ho són Quima, gràcies pel teu comentari, petons!
EliminarDoncs té bonísima pinta! A mi sempre em passa que per fer un sofregit o qualsevol elaboració, deixo moltes verduretes ensatades que després no sé com aprofitar. Es una bona idea d'una fornada utilitzarles totes i a més amb poca grassa i tan saboroses ^^
ResponderEliminarUn petoneet!
Oi que sí? Són boníssimes, les receptes d'aprofitament sempre acaben sent les més delicioses! Una abraçada Mireia!
EliminarUna fantastica manera d'aprofitar les verdures!!!!
ResponderEliminarSí que ho és, queden boníssimes, una abraçada maca!
Eliminarmuy buena receta !, yo las hago parecidas, pero sin el toque de limón http://cucharacucharillacucharon.blogspot.com.es/2014/01/pastel-de-verduras.html, así que lo voy a probar seguro!
ResponderEliminarSaludos,
Begoña http://cucharacucharillacucharon.blogspot.com.es/