Sardines marinades a l'estil d'en Joan Roca - Sardinas marinadas al estilo de Joan Roca


Aquesta manera de tractar les sardines surt a l'últim llibre d'en Joan Roca, i l'he vist en un munt de blogs de cuina. El primer va El Comidista, a mes aquesta va ser la recepta que ell (Mikel López Iturriaga, el más grande, per si algú no el coneix) va escollir per sortir al programa "Comando Actualidad" dedicat a la moda de la cuina. Em va agradar molt i em va  fer venir unes ganes tremendes de fer-les, com a molta gent, ja us he dit que últimament aquestes sardines es passegen per multitud de blocs. A vosaltres també us venen de gust?  Estan tan bones com semblen!  Tenen el punt just de salat i d'àcid, a mig camí entre un sushi i uns boquerons en vinagre, a casa ens van agradar tant que aquest estiu em sembla que es convertiran en tot un clàssic. Ja estic desitjant repetir-les amb altres acompanyaments!

Esta manera de tratar las sardinas está en el último libro de Joan Roca y lo he visto en un montón de blogs de cocina. El primero fue El Comidista, ademas ésta fue la receta que él (Mikel López Iturriaga, el más grande, por si alguien no lo conoce) escogió para salir en el programa "Comando Actualidad" dedicado a la moda de la cocina. Me gustó mucho y me dio unas ganas tremendas de hacerlas, como a mucha gente, ya os he dicho que últimamente estas sardinas se pasean por multitud de blogs. ¿A vosotros también os apetecen? ¡Están tan buenas como parecen! Tienen el punto justo de salado y de ácido, a medio camino entre un sushi y unos boquerones en vinagre, en casa nos gustó tanto que este verano me parece que se convertirán en todo un clásico. Ya estoy deseando repetirlas con otros acompañamientos!INGREDIENTS
12 sardines netes, sense cap, tripes ni espina.
vinagre de vi
oli d'oliva verge extra
100gr de sal gruixuda
sal fina
all i julivert picats
una mica d'oli picant aromatitzat amb herbes la recepta la podeu trobar aquí
flors comestibles per decorar o bé unes branques de farigola

INGREDIENTES 
12 sardinas limpias, sin cabeza, tripas ni espina. 
vinagre de vino 
aceite de oliva virgen extra 
100gr de sal gruesa 
sal fina 
ajo y perejil picados 
un poco de aceite picante aromatizado con hierbas la receta la puedes encontrar aquí.
flores comestibles para decorar o bien unas ramas de tomillo 


RECEPTA
Dissoldre la sal gruixuda en un litre d'aigua. Si escalfeu l'agua per accelerar el proces desprès caldrà que la deixeu refredar completament.  Posem les sardines dintre d'aquesta salmorra per tal que es dessagnin, quedaran ben netes i lleugerament salades.
Les escorrem de la salmorra i les posem a un recipient cobertes pel vinagre, les deixem marinar amb el vinagre durant mitja hora. Així quedaran més blanques, l'àcid del vinagre coura una mica la carn de les sardines però no tant com en el cas dels boquerons en vinagre, queden més meloses i untuoses i es nota més el seu sabor natural, tenen el punt just.
Les escorrem del vinagre, les eixuguem una mica i les cobrim amb oli. Les podem deixar una estoneta en l'oli.
Les servim repartint per sobre una mica d'all i julivert picats, les flors comestibles o unes branquetes de farigola i ho reguem amb una mica d'oli picant. Si no us agrada el picant podeu posar l'oli aromatitzat am el que més us agradi o nomes oli d'oliva i una mica de fonoll picat o bé farigola, el que més us agradi. No deixeu de fer aquestes sardines, ja veureu com son boníssimes, tota la blogosfera i el millor cuiner del mon no poden estar equivocats!
Voleu veure més receptes originals de peix?  Potser us interessa aquest salmó amb glassejat de soja i vi dolç, recepta original de Nigella Lawson, està requetebo!  I si us agraden els clàssics seitons en vinagre aquí teniu la meva versió de seitons en vinagre, sempre triomfen!  
Moltes més receptes de peix clicant a l'etiqueta "peix i marisc"  a sota o al lateral, teniu per escollir!
Si voleu veure la recepta original de "El Comidista" la teniu aquí
http://blogs.elpais.com/el-comidista/2014/05/receta-sardinas-marinadas-con-tomate-y-aceitunas.html


RECETA 
Disolver la sal gruesa en un litro de agua. Si calentáis el agua para acelerar el proceso después habrá que dejarla enfriar completamente. Ponemos las sardinas dentro de esta salmuera para que se desangren, quedarán bien limpias y ligeramente saladas. 
Las escurrimos de la salmuera y las ponemos en un recipiente cubiertas por el vinagre, las dejamos marinar con el vinagre durante media hora. Así quedarán más blancas, el ácido del vinagre cocerá un poco la carne de las sardinas pero no tanto como en el caso de los boquerones en vinagre, quedan más melosas y untuosas y se nota más su sabor natural, tienen el punto justo. 
Las escurrimos del vinagre, las secamos un poco y las cubrimos con aceite. Las podemos dejar un rato en el aceite. 
Las servimos repartiendo por encima un poco de ajo y perejil picados, las flores comestibles o unas ramitas de tomillo y lo regamos con un poco de aceite picante. Si no te gusta el picante puedes poner el aceite aromatizado con lo que más te guste o sólo con aceite de oliva y un poco de hinojo picado o tomillo, lo que más os guste. No dejéis de hacer estas sardinas, ya verán como son buenísimas, toda la blogosfera y el mejor cocinero del mundo no pueden estar equivocados! 
Queréis ver más recetas originales de pescado de pescado? Quizás os interesa este salmón con glaseado de soja y vino dulce, receta original de Nigella Lawson, está requetebuena! Y si os gustan los clásicos boquerones en vinagre aquí tenéis mi versión de boquerones en vinagre, siempre triunfan!
Tenéis muchas más recetas de pescado clicando en la etiqueta "pescado y marisco", debajo o en el lateral, tenéis para elegir!
Si queréis ver la receta de "El Comidista" la tenéis aquí
http://blogs.elpais.com/el-comidista/2014/05/receta-sardinas-marinadas-con-tomate-y-aceitunas.html