Amanida de mongetes del Carme amb vinagreta de mostassa de Dijon - Ensalada de judias del Carmen con vinagreta de mostaza de Dijon


Avui us porto una amanida ben fresca, saborosa i plena de vitamines i minerals, amb mongetes de la varietat del Carme cultivades a Albons per La Coromina.  Aquestes mongetes han estat tot un descobriment, tremendament bones!  Són molt saboroses i resulten tendres i dolces. Combinades amb una vinagreta de mostassa de Dijon amb tàperes i el puntet cruixent de les llavors resulta una amanida ideal per l'estiu. Un plat d'aquells que sempre venen de gust. Us animeu a preparar-la?  

Hoy os traigo una ensalada bien fresca, sabrosa y llena de vitaminas y minerales, con judías de la variedad del Carmen cultivadas en el pueblo de albons por La Coromina. Estas judías han sido todo un descubrimiento, tremendamente buenas! Son muy sabrosas y resultan tiernas y dulces. Combinadas con una vinagreta de mostaza de Dijon con alcaparras y el puntito crujiente de las semillas resulta una ensalada ideal para el verano. Un plato de aquellos que siempre apetecen. Os animáis a prepararla?



INGREDIENTS
1/2 quilo de mongetes, aquestes són de cultiu ecològic i de La Coromina, del mercat del Lleó.
1 cullerada de mostassa de Dijon
1/2 culleradeta de sal en escates
oli d'oliva verge extra
2  cullerades soperes de taperes
un raig de suc de llimona
1 cullerada de llavors de sèsam torrat
1 cullerada de llavors de carbassa

INGREDIENTES 
1/2 kilo de judías, estas son de cultivo ecológico y de La Coromina, del mercado del León. 
1 cucharada de mostaza de Dijon 
1/2 cucharadita de sal en escamas 
aceite de oliva virgen extra 
2 cucharadas soperas de alcaparras 
un chorro de zumo de limón 
1 cucharada de semillas de sésamo tostado 
1 cucharada de semillas de calabaza


RECEPTA
Netegem les mongetes, aquestes són tan tendres que no he tallat les puntes ni ha calgut treure els "fils", per que no en tenen, si cal feu-ho.
Posem les mongetes a coure al vapor, si no tens vaporera ni cistella de coure al vapor pots posar una olla gran amb una mica d'aigua a bullir i a sobre un colador que càpiga bé amb les verdures a dintre, després ho tapem i ho deixem coure. A mi no m'agrada que les verdures es facin massa, m'estimo mes que quedin una mica "al dente" a més conserven més bé les propietats.
Mentre es fan les mongetes preparem la vinagreta, nomes cal batre junts la mostassa de Dijon, un raig de suc de llimona i un bon raig d'oli d'oliva verge extra, cal batre-ho fins que emulsioni i quedi cremós.
Amanim les mongetes amb la vinagreta de mostassa de Dijon i hi afegim les tàperes i les llavors. Ho deixem reposar a la nevera com a mínim mitja hora per tal que la vinagreta maceri una mica les mongetes i s'impregnin bé del gust. Ja veureu com us encanta aquesta amanida, i també queda molt bé per acompanyar carns.
Si voleu més receptes d'amanida no us perdeu aquesta clàssica amanida grega, o si voleu una amanida de llegums mireu aquesta amanida de mongetes vermelles agredolces , molt bona i també queda la mar de bé com a guarnició.

RECETA 
Limpiamos las judías, estas son tan tiernas que no he cortado las puntas ni ha sido necesario sacar los "hilos", por que no tienen, si es necesario hacedlo. 
Ponemos las judías a cocer al vapor, si no tenéis vaporera ni cesta de cocer al vapor podéis poner una olla grande con un poco de agua a hervir y encima un colador que quepa bien con las verduras dentro, sin tener contacto con el agua, después se tapa y se deja cocer. A mí no me gusta que las verduras se hagan demasiado, prefiero que queden un poco "al dente" además conservan mejor las propiedades. 
Mientras se hacen las judías preparamos la vinagreta, solo hay que batir juntos la mostaza de Dijon, un chorro de zumo de limón y un buen chorro de aceite de oliva virgen extra, batir hasta que emulsione y quede cremoso. 
Aderezamos las judías con la vinagreta de mostaza de Dijon y añadimos las alcaparras y las semillas. Lo dejamos reposar en la nevera al menos media hora para que la vinagreta macere un poco las judías y se impregnen bien del gusto. Ya veréis como os encanta esta ensalada, y también queda muy bien para acompañar carnes.
Si queréis más recetas de ensalada no os perdáis esta clásica ensalada griega, o si queréis una ensalada con legumbres mirad esta ensalada de judías rojas agridulces, muy buena y también queda muy bien como guarnición.

8 comentarios:

  1. No havia vist mai mongetes violetes! La amanida m'encanta i la vinagreta és perfecta :)
    petons

    ResponderEliminar
  2. Me parece muy rica esta ensalada, sencillita pero muy apetecible!! La mostaza Dijon, nos gusta mucho, por lo que la vinagreta con ella debe estar muy buena. Muy rica Pilar!
    Un beso guapa!!

    ResponderEliminar
  3. Una combinación de ingredientes (en la vinagreta) que nos parece de lo más sabroso. Así, las judías tienen que saber a gloria!
    Muy rica receta...
    Besos.

    ResponderEliminar
  4. Hola Pilar,
    porto uns dies que us tinc molt abandonats ja que estic en un lloc sense internet però avui, com que fa mal temps, sóc a la biblioteca pública i m'estic posant al dia ;-)
    Aquestes bajoques són vermelloses del damunt. veritat? Si són així nosaltres en diem bajoques del bitxo i si, són molt saboroses i ens agraden molt.
    Molt bona aquesta manera de preparar-les.
    PTNRS
    Dolça

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. M. Glòria quan son crues són d'un color violeta molt xulo, en coure-les el perden però són molt saboroses, em varen encantar! Sense internet has d'estar ben tranquil.la, Un petó gupa i gaudeix de les vacances!

      Eliminar
  5. Esas judias con ese color no las veo yo por aqui, pero con las verdes tambien debe de quedar esa ensalada muy rica. Me la apunto. Bs.
    Julia

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Claro, si las judias són frescas seguro que también estarán muy buenas, a lo mejor por tu zona también tenéis alguna variedad de judía dieferente, puedes probar! Un besito Julia

      Eliminar
  6. Deuen ser unes mongetes molt bones. No acostumo a fer les mongetes tendres com amanida, però prenc nota, encara que amb menys tàperes.
    Petons.

    ResponderEliminar

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.