Ensalada de bacalao - Esqueixada de bacallà


Avui us porto una amanida ben fresca que també té les proteïnes del bacallà, així que també ens pot servir de plat únic per un sopar lleuger.  És un plat d'estiu molt típic català i hi ha moltes versions diferents, aquesta meva és facilíssima, molt fresca i molt lleugera. A més està boníssima, si les verdures són de qualitat és un plat ben saborós, amb aquell gust tan mediterrani que donen les tomates madures a l'estiu, una mica com l'amanida grega però amb l'afegit del bacallà, i si voleu enriquir encara més el plat hi podeu afegir unes olives negres o un ou dur tallat a quarts, aleshores sí  que teniu un plat únic ben complet, ideal també per endur-te'l al tupper. Aquestes verdures són de La Coromina, de la plaça del mercat del Lleó de Girona, estan a la part de fora, amb els pagesos, ben bé davant del lleó, si no els coneixeu no deixeu de visitar-los, tenen les millors verdures del mercat i si esteu per la zona heu de saber que us poden portar les verdures que vulgueu a domicili!


Hoy os traigo una ensalada bien fresca que también tiene proteínas, las del bacalao. Así que nos puede servir tanto de plato único para una cena ligera como de entrante. Es un plato de verano muy típico catalán y hay muchas versiones diferentes, esta mía es facilísima, muy fresca y muy ligera. Además está buenísima, si las verduras son de calidad es un plato bien sabroso, con ese sabor tan mediterráneo que dan los tomates maduros en verano, un poco como la ensalada griega pero con el añadido del bacalao, y si queréis enriquecer aún más el plato podéis añadir unas aceitunas negras o un huevo duro cortado en cuartos, entonces sí que tenéis un plato único bien completo, ideal también para llevártelo en el tupper. Estas verduras son de La Coromina, de la plaza del mercado del León de Girona, están en la parte de fuera, con los agricultores, justo delante del león, si no los conocéis no dejéis de visitarlos, tienen las mejores verduras del mercado y  si estáis por la zona sabed también que os pueden llevar las verduras que prefiráis a domicilio! INGREDIENTS
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
1 ceba tendra
2 tomates grosses 
300 gr de bacallà sec ja dessalat
sal, pebre negre acabat de moldre 
oli d'oliva verge extra


INGREDIENTES 
1 pimiento rojo 
1 pimiento verde 
1 cebolleta 
2 tomates grandes 
300 gr de bacalao seco ya desalado 
sal, pimienta negra acabada de moler 
aceite de oliva virgen extra 


RECEPTA

Netegem i tallem a trossos petits tota la verdura.  
Esqueixem en trossos petits el bacallà.  
Barregem les verdures tallades amb els trossos de bacallà i ho amanim amb oli d'oliva verge extra i vinagre, una mica de pebre negre acabat de moldre i una mica de sal, amb compte ja que el bacallà ja porta bastanta sal.
Ho refredem a la nevera al menys durant una hora, es pot fer d'un dia per l'altre i és una boníssima recepta de tupper.  

Potser també us ineressarà aquesta deliciosa recepta d'amanida d'espinacs amb formatge i ametlles o aquesta amanida de remolatxa amb formatge feta, nous i comí que vaig copiar de El Comidista, està boníssima!RECETA 

Limpiamos y cortamos en trozos pequeños toda la verdura. 
Desmigamos en trozos pequeños el bacalao. 
Mezclamos las verduras cortadas con los trozos de bacalao y lo aliñamos con aceite de oliva virgen extra y vinagre, un poco de pimienta negra recién molida y un poco de sal, con cuidado ya que el bacalao ya lleva bastante sal. 
Lo enfriamos en la nevera al menos durante una hora, se puede hacer de un día para otro y es una buenísima receta de tupper.

Tal vez también os interese esta deliciosa receta de ensalada de espinacas con queso y allmendras o esta ensalada de remolacha con queso feta, nueces y comino que copié de El Comidista, está buenísima!