martes, 22 de julio de 2014

"Spanakópita" pastís d'espinacs i feta - Pastel de espinacas y queso feta


Otra receta estupenda de mi libro favorito de este verano, "Cocina griega, las recetas más irresistibles"  y desde luego esta receta es absolutamente irresistible,  y ademas de lo buenísima que esta podéis comerla tanto fría como caliente, de las dos maneras está estupenda. Una empanada de lo más gustosa, tiene un sabor delicioso con el queso feta y el eneldo, me recuerda muchísimo a las que me comía por las calles de un pueblecito del Peloponeso que se llama Nauplia, un sitio encantador! Entre sus callejuelas puedes encontrar restos de antiguas mezquitas y preciosas iglesias ortodoxas, con sus iconos dorados y todas las paredes pintadas con frescos de colores, tan diferentes de nuestras iglesias!  Y todo con el mar de fondo, ese mar que en Grecia está siempre presente. Una imagen súper veraniega de uno de los lugares del mundo que me han enamorado!

Una altra recepta estupenda del meu llibre preferit d'aquest estiu, "Cuina grega, les receptes més irresistibles" i per descomptat aquesta recepta és absolutament irresistible, i a més de ser boníssima la podeu menjar tant freda com calenta, de les dues maneres està estupenda. Una empanada d'allò més gustosa, té un sabor deliciós amb el formatge feta i l'anet, em recorda moltíssim a les que em menjava pels carrers d'un poblet del Peloponès que es diu Nauplia, un lloc encantador! Entre els seus carrerons pots trobar restes d'antigues mesquites i precioses esglésies ortodoxes, amb les seves icones daurades i totes les parets pintades amb frescos de colors, tan diferents de les nostres esglésies! I tot amb el mar de fons, aquest mar que a Grècia està sempre present. Una imatge súper estiuenca d'un dels llocs del món que m'han enamorat!



INGREDIENTS
2 cullerades d'oli d'oliva
1 ceba gran picada
1 kg de fulles tendres d'espinacs rentades o 500 gr d'espinacs descongelats
4 cullerades de julivert picat
2 cullerades d'anet fresc picat o 1 d'anet sec
3 ous batuts més 1 ou per pintar el pastís
200 gr de formatge feta
sal i pebre negre acabat de moldre
mantega per engreixar el motllo
2 làmines de pasta de full

INGREDIENTES 
2 cucharadas de aceite de oliva 
1 cebolla grande picada 
1 kg de hojas tiernas de espinacas lavadas o 500 gr de espinacas descongeladas 
4 cucharadas de perejil picado 
2 cucharadas de eneldo fresco picado o 1 de eneldo seco 
3 huevos batidos más 1 huevo para pintar el pastel 
200 gr de queso feta 
sal y pimienta negra recién molida 
mantequilla para engrasar el molde 
2 láminas de hojaldre 



RECEPTA

Escalfem l'oli i sofregim la ceba fins que estigui transparent, aleshores afegim els espinacs i deixem que es facin fins que estiguin tendres, les reservem i deixem que es refredin.

Afegim als espinacs el julivert, l'anet i l'ou. Afegim el formatge desmigat, salpebrem i ho barregem tot molt bé.

Engreixem el motllo que farem servir i el cobrim amb una làmina de pasta de full, deixant que sobresurti una mica ja que desprès ens servirà per tancar l'empanada. Aboquem el farcit d'espinacs al motllo i ho tapem amb la segona làmina de pasta de full, dobleguem els extrems per anar tancant l'empanada, podem enganxar les dues làmines pintant-les amb aigua.

Pintem el pastís amb ou batut i l'enfornem amb el forn preescalfat a 180º durant 40 minuts aproximadament, vigileu per que ja sabeu que cada forn és un món, quan estigui ben daurada ja la tindreu a punt. Ja veureu que bona que és, a més es pot menjar tant freda com calenta, es deliciosa de totes les maneres.


RECETA 

Calentamos el aceite y sofreímos la cebolla hasta que esté transparente, entonces añadimos las espinacas y dejamos que se hagan hasta que estén tiernas, las reservamos y dejamos que se enfríen. 

Añadimos a las espinacas el perejil, el eneldo y el huevo. Añadimos el queso desmigado, salpimentamos y lo mezclamos todo muy bien. 

Engrasamos el molde que usaremos y lo forramos con una lámina de hojaldre, dejando que sobresalga un poco ya que después nos servirá para cerrar la empanada. Vertemos el relleno de espinacas en el molde y lo tapamos con la segunda lámina de hojaldre, doblamos los extremos para ir cerrando la empanada, podemos pegar las dos láminas pintándolas con agua. 

Pintamos la tarta con huevo batido y la horneamos con el horno precalentado a 180 º durante 40 minutos aproximadamente, vigilad por que ya sabéis que cada horno es un mundo, cuando esté bien dorada ya la tendréis a punto. Ya veréis que buena que es, además se puede comer tanto fría como caliente, es deliciosa de todas las maneras. 



Us agraden els pastissos salats?  Dons llegiu aquesta recepta de pissaladière, la típica pizza de la Costa Blava que us transportarà immediatament als carrers de Niça, o també aquesta deliciosa coca de verdures d'estiu, una opció deliciosa que agrada a tothom.

I si preferiu les quiches podeu provar aquesta quiche d'espinacs i formatge crema o aquesta deliciosa quiche de tomata amb formatge de cabra, són ideals per emportar-vos-les de pic-nic o a la platja, o per un sopar estiuenc de terrassa, mireu-les i ja veureu quina delícia! 

Os gustan los pasteles salados? Pues leed esta receta de pissaladière, la típica pizza de la Costa Azul que os transportará inmediatamente a las calles de Niza, o también esta deliciosa coca de verduras de verano, una opción deliciosa que gusta a todos. 

Y si preferís las quiches podéis probar esta quiche de espinacas y queso crema o esta deliciosa quiche de tomate con queso de cabra, son ideales para llevárselas de picnic o a la playa, o también para una cena veraniega de terraza, leedlas y ya veréis qué delicia!