Musclos amb vinagreta de verdures - Mejillones con vinagreta de verduras

Musclos amb vinagreta de verdures - Mejillones con vinagreta de verduras

M'encanten els musclos! Són un marisc deliciós i molt versàtil a més son ben econòmics i saníssims. Una recepta que m'encanta es l'aromàtica mouclade, em menjo un bol ben ple de musclos sucant un bon pa en la salsa cremosa i vellutada. Però a vegades m'estimo més receptes més fresques, com aquesta vinagreta de verdures d'estiu que recorda molt al "salpicó" de marisc, jo li afegeixo el suc i la pell ratllada d'una llimona i encara li suma un plus de frescor. Una recepta ideal per trobar-te-la esperant a la nevera quan arribes de la platja, o de la feina, morta de calor i de cansament, o bé per picar alguna cosa entre amics a una terrassa...
A l'estiu m'agrada moltíssim cuinar musclos, el que faig és netejar-los i coure'ls al vapor de seguida d'arribar a casa, desprès els deixo refredar i els guardo en un tupper a la nevera.  Així aguanten varis dies i els tinc a punt per menjar-los amb diferents preparacions en un plis plas, com aquesta que us porto avui, si els feu triomfeu segur!
Me encantan los mejillones! Son un marisco delicioso y muy versátil, además son bien económicos y sanísimos. Una receta que me encanta es la aromática mouclade, me como un cuenco lleno de mejillones mojando un buen pan en la salsa cremosa y aterciopelada. Pero a veces prefiero recetas más frescas, como esta vinagreta de verduras de verano que recuerda mucho al "salpicón" de marisco, yo le añado el zumo y la piel rallada de un limón y aún le suma un plus de frescura. Una receta ideal para encontrártela esperando en la nevera cuando llegas de la playa, o del trabajo, muerta de calor y de cansancio, o para picar algo entre amigos en una terraza...
En verano me gusta muchísimo cocinar mejillones, , lo que hago es limpiarlos y cocerlos al vapor nada más  llegar a casa, después los dejo enfriar y los guardo en un tupper en la nevera. Así aguantan varios días y los tengo listos para comer con diferentes preparaciones en un plis plas, como esta que os traigo hoy, si los hacéis triunfáis seguro!

Musclos amb vinagreta de verdures - Mejillones con vinagreta de verduras
INGREDIENTS
1 quilo de musclos
2 dents d'all
unes branques de julivert
1/2 pebrot vermell
1/2 pebrot verd
1/2 ceba tendra
1 tomata
el suc i la pell ratllada d'una llimona
oli d'oliva verge extra
sal i pebre 
unes branquetes de farigola per decorar

INGREDIENTES 
1 kilo de mejillones 
2 dientes de ajo 
unas ramas de perejil 
1/2 pimiento rojo 
1/2 pimiento verde 
1/2 cebolleta tierna 
1 tomate 
el zumo y la piel rallada de un limón 
aceite de oliva virgen extra 
sal y pimienta 
unas ramitas de tomillo para decorar 


RECEPTA

Netegem els musclos i els posem a una olla grossa amb les dues dents d'alls i les branques de julivert, posem l'olla al foc sense gens d'aigua i ben tapada, els musclos s'obriran amb l'escalfor i deixaran anar força aigua, hem de sacsejar una mica l'olla per ajudar a que tots es puguin obrir bé.
En uns cinc minuts ja estarà, els deixem refredar i els posem a la nevera amb l'aigua que han deixat anar.

Netegem el pebrot verd, el pebrot vermell, la ceba tendra i la tomata i els tallem ben petits, també podem picar-los amb una picadora, excepte la tomata que es desfaria massa. Ratllem la llimona i en fem suc. Amanim la verdura picada amb el suc de llimona, oli d'oliva verge extra, sl i pebre negre acabat de moldre.

Disposem els musclos a una safata i repartim per sobre la vinagreta de verdures, repartim per sobre unes fulles de farigola i ho decorem amb unes branquetes de farigola. Es pot guardar a la nevera fins el moment de menjar-lo ben fresquet, deliciós!

Potser també us agradarà aquesta senzilla recepta de pop a la gallega, un entrant o pica-pica boníssim que agrada a tothom, o aquests seitons fregits o bé seitons en vinagre una tapa deliciosa!


RECETA 

Limpiamos los mejillones y los ponemos en una olla grande con los dos dientes de ajo y las ramas de perejil, ponemos la olla al fuego sin nada de agua y bien tapada, los mejillones se abrirán con el calor y soltarán bastante agua, debemos sacudir un poco la olla para ayudar a que todos se puedan abrir bien. 
En unos cinco minutos ya estará, los dejamos enfriar y los ponemos en la nevera con el agua que han soltado. 

Limpiamos el pimiento verde, el pimiento rojo, la cebolla tierna y el tomate y los picamos finos, también podemos picarlos con una picadora, excepto el tomate que se desharía demasiado. Rallamos el limón y hacemos zumo. Aderezamos la verdura picada con el zumo de limón, aceite de oliva virgen extra, sal y pimienta negra recién molida. 

Disponemos los mejillones en una bandeja y repartimos por encima la vinagreta de verduras, repartimos por encima unas hojas de tomillo y lo decoramos con unas ramitas de tomillo. Se puede guardar en la nevera hasta el momento de comerlo bien fresquito, delicioso! 

Quizás también os guste esta sencilla receta de pulpo a la gallega, un entrante o aperitivo buenísimo que gusta a todos, o estos boquerones fritos o bien boquerones en vinagre una tapa deliciosa!