jueves, 17 de julio de 2014

Vichyssoise - Crema fria de puerros


Us demano perdó per no haver-me acomiadat i haver estat tota una setmana sense dir res... He estat de vacances i havia deixat unes entrades preparades per acabar-les d'escriure i publicar-les al meu destí però un cop allà he tingut problemes amb el wi-fi i la veritat és que he desconnectat tant que... tampoc no m'he preocupat massa de solucionar-ho, la veritat!  Per compensar- ho us donaré unes adreces boníssimes de productes increïbles de bons a la illa de Mallorca, que és on he passat aquesta última setmana, no us perdeu el pròxim post!  Sobretot si teniu previst visitar la illa balear...  És un destí meravellós per descansar, menjar molt bé, banyar-se en cales i platges increïbles i visitar poblets encantadors, una illa que ho té tot!   

I ara anem per la recepta d'avui, un clàssic de l'estiu, al menys a casa meva!  La vichyssoise és una crema deliciosa, saborosa i suau al mateix temps, amb una textura vellutada que m'enamora, i a més és molt refrescant, que més podem demanar amb aquestes calors?  Doncs que sigui sana i tingui vitamines i fibra, també ho té! Si no l'heu fet mai no deixeu de provar-la, us encantarà i segur que també la incorporareu al vostre receptari particular, ja ho veureu.


Os pido perdón por no haberme despedido y haber estado toda una semana sin decir nada ... He estado de vacaciones y había dejado unas entradas preparadas para terminarlas de escribir y publicarlas en mi destino pero una vez allí he tenido problemas con el wi-fi y la verdad es que he desconectado tanto que ... tampoco me he preocupado demasiado de solucionarlo ¡la verdad! Para compensarlo os daré unas direcciones buenísimas de productos increíbles de buenos en la isla de Mallorca, que es donde he pasado esta última semana ¡no os perdáis el próximo post! Sobre todo si tiene previsto visitar la isla balear ... Es un destino maravilloso para descansar, comer bien, bañarse en calas y playas increíbles y visitar pueblos encantadores, una isla que lo tiene todo! 

Y ahora vamos por la receta de hoy, un clásico del verano ¡al menos en mi casa! La vichyssoise es una crema deliciosa, sabrosa y suave al mismo tiempo, con una textura aterciopelada que me enamora, y además es muy refrescante ¿que más podemos pedir con estos calores? Pues que sea sana y tenga vitaminas y fibra ¡también lo tiene! Si no la habéis hecho nunca no dejéis de probarla, os encantará y seguro que también la incorporaréis a vuestro recetario particular, ya lo veréis.



INGREDIENTS
6 porros molt tendres
300 gr de patates
500 ml de brou de pollastre
20 gr de mantega
250 ml de crema de llet
2-3 cullerades de cibulet
1 cullerada de farina
sal i pebre negre acabat de moldre

INGREDIENTES 
6 puerros muy tiernos 
300 gr de patatas 
500 ml de caldo de pollo 
20 gr de mantequilla 
250 ml de crema de leche 
2-3 cucharadas de cebollino 
1 cucharada de harina 
sal y pimienta negra recién molida


RECEPTA
Es millor fer la Vichyssoise  el dia abans ja que el procés de refredar es lent i a més d'un dia per l'altre aquesta sopa freda és mes bona.  Però no es pot guardar gaires dies doncs es fa malbé ràpidament.

Pelem las patates i les tallem a trossos i netegem els porros i  els tallem en rodanxes, nomes la part blanca, la part més verda la guardem per a una altra preparació, com una crema de verdures per exemple.

Aquests són els fantàstics porros de La Coromina que he fet servir. Ja sabeu que fan cultiu ecològic i de proximitat, totes les seves verdures tenen una qualitat extraordinària. Us he volgut posar una foto dels porros perquè veieu quina meravella, fins i tot les arrels son tan fines i tendres que he volgut fer-les servir i les he posat a la sopa. 


RECETA 
Es mejor hacer la Vichyssoise el día antes ya que el proceso de enfriar es lento y además de un día para otro esta sopa fría es mas buena. Pero no se puede guardar muchos días pues se estropea rápidamente. 

Pelamos las patatas y las cortamos en trozos y limpiamos los puerros y los cortamos en rodajas, sólo la parte blanca, la parte más verde la guardamos para otra preparación, como una crema de verduras por ejemplo. 

Estos son los fantásticos poros de La Coromina que he usado. Ya sabéis que hacen cultivo ecológico y de proximidad, todas sus verduras tienen una calidad extraordinaria. Os he querido poner una foto de los puerros para que veais que maravilla, incluso las raíces son tan finas y tiernas que he querido usarlas y las he puesto en la sopa.


Fregim els porros en la mantega sense que es daurin, afegim la cullerada de farina i deixem que es faci una mica, afegim el brou de pollastre i les patates. Deixem coure a foc lent durant 30 minuts. Triturem la sopa amb la batedora, la salpebrem i deixem que es refredi. Un cop freda la guardem a la nevera.

En el moment de servir la sopa i la crema de llet han d'estar molt fredes, les barregem molt bé i rectifiquem de sal, segurament caldrà afegir-ne ja que la crema de llet suavitza el gust. Empolvorem amb el cibulet ben picat.


Freímos los puerros en la mantequilla sin que se doren, añadimos la cucharada de harina y dejamos que se haga algo, añadimos el caldo de pollo y las patatas. Dejamos cocer a fuego lento durante 30 minutos. Trituramos la sopa con la batidora, la salpimentamos y dejamos que se enfríe. Una vez fría la guardamos en la nevera. 

En el momento de servir la sopa y la crema de leche deben estar muy frías, las mezclamos muy bien y rectificamos de sal, seguramente habrá que añadirle ya que la crema de leche suaviza el sabor. Espolvoreamos con el cebollino bien picado.


La recepta d'avui està extreta d'aquest llibre, és el llibre que em vaig auto regalar per Sant Jordi aquest any, m'encanta!  Feia dies que li anava al darrera, té unes receptes boníssimes i a més dona uns consells molt bons sobre com comprar, com netejar o preparar les verdures, les diferents varietats que hi ha i les seves temporades...   Us el recomano molt!

Si us agraden les cremes fredes no us perdeu aquesta crema freda de pastanaga i taronja, es divina!  Ni tampoc la crema freda de colrave amb roquefort i nous, una altra meravella de crema vellutada, la recepta és una adaptació d'una d'aquest llibre que us recomano avui, si la proveu us enamorarà!

La receta de hoy está extraída de este libro, es el libro que me he autoregalado por Sant Jordi este año ¡me encanta! Hacía días que le iba detrás, tiene unas recetas buenísimas y además da unos consejos muy buenos sobre cómo comprar, como limpiar o preparar las verduras, las diferentes variedades que hay y sus temporadas ... Os lo recomiendo mucho!
Si os gustan las cremas frías no os perdáis esta crema fría de zanahoria y naranja, ¡es divina! Ni tampoco la crema fria de colrávano con roquefort y nueces, otra maravilla de crema aterciopelada, la receta es una adaptación de una de este libro que os recomiendo hoy, si la probáis os enamorará!