Púding de bledes amb tomata i parmesà - Púding de acelgas con tomate y parmesano


Aquesta recepta també és d'un llibre que adoro absolutament, es diu "Las verduras de muchas maneras"  de Karin Leiz. No nomes té moltíssimes receptes originals i diferents, per que mai no t'aburreixis de menjar verdures, si no que a mes et dona consells sobre com i quan comprar les verdures, com conservar-les, netejar-les, preparar-les... Es un dels meus llibres preferits, i m'agrada perquè no té cap fotografia però té uns dibuixos de verdures preciosos. Us el recomano moltíssim! Si us agraden les verdures us encantarà aquest llibre que us donarà mil idees per cuinar-les.
Aquest recepta de bledes em va semblar que seria ideal per al meu fill, al que no agraden gens les bledes però, com tots els nens, adora la salsa de tomata casolana.  Ha estat un èxit, li ha encantat!  i a la resta de la família també, no cal dir-ho!  A més per a mi es molt pràctic ja que si sobra un tros me'l puc endur al tupper per menjar un altre dia a la feina.  Un gran plat, segur que us encantarà! I més si feu servir bledes de cultiu ecològic com les que jo prenc, de La Coromina. Podeu demanar que us portin a casa la cistella ecològica triant a la seva pagina web les fruites i verdures que vulgueu, o també els trobeu a la seva parada del mercat del Lleó.


Esta receta también es de un libro que adoro absolutamente, se llama "Las verduras de muchas maneras" de Karin Leiz. No sólo tiene muchísimas recetas originales y diferentes, para que nunca te aburras de comer verduras, si no que además te da consejos sobre cómo y cuándo comprar las verduras, como conservarlas, limpiarlas, prepararlas. .. Es uno de mis libros favoritos, y me gusta porque no tiene ninguna fotografía pero tiene unos dibujos de verduras preciosos. ¡Os lo recomiendo muchísimo!
Este receta de acelgas me pareció que sería ideal para mi hijo, al que no gustan nada las acelgas pero, como todos los niños, adora la salsa de tomate casera. Ha sido un éxito, le ha encantado! y al resto de la familia también, ¡no hace falta decirlo! Además para mí es muy práctico ya que si sobra un trozo me puedo llevar en el tupper para comer otro día en el trabajo. Un gran plato, seguro que os encantará! Y más si utiliza acelgas de cultivo ecológico como las que yo tomo, de La Coromina. Puede pedir que le lleven a casa la cesta ecológica eligiendo en su pagina web las frutas y verduras que desee, o también los encuentra en su puesto del mercado del LeónINGREDIENTS

800 gr de bledes
100 gr de formatge parmesà
500 ml de llet
500 ml de salsa de tomata casolana
4 ous
12 talls de pa de motllo sense escorça
2 cullerades de mantega
sal i pebre negre

INGREDIENTES 
800 gr de acelgas 
100 gr de queso parmesano 
500 ml de leche 
500 ml de salsa de tomate casera
4 huevos 
12 rebanadas de pan de molde sin corteza 
2 cucharadas de mantequilla 
sal y pimienta negraRECEPTA

Preescalfem el forn a 180º.
Rentem, escorrem i tallem a tires les bledes. Les coem al vapor durant 5 minuts.
Mentrestant remullem a la llet els talls de pa, quan estiguin ben remullades les triturem amb la batedora. Hi afegim el pa ratllat, dues cullerades de salsa de tomata, una cullerada de mantega fosa, els quatre ous batuts i les bledes cuites al vapor. Salpebrem al gust.
Engreixem el motllo amb mantega i hi aboquem la barreja, ho coem al forn durant 40 minuts, ja sabeu, que en punxar el púding amb un palet aquest surti net.
Nomes queda desemmotllar el púding a una plata de servir acompanyat amb la salsa de tomata casolana. Fàcil, oi? No deixeu de fer aquesta recepta, us encantarà i a més es d'aquelles tan pràctiques que es poden fer amb antelació i després son tan bones per menjar fredes com calentes. 

Si busqueu més receptes de bledes no us perdeu aquestes bledes de colors amb bacó i parmesà, delicioses!  

RECETA 
Precalentamos el horno a 180 º. 
Limpiamos, escurrimos y cortamos en tiras las acelgas. Las cocemos al vapor durante 5 minutos. 
Mientras remojamos en la leche los cortes de pan, cuando estén bien remojados los trituramos con la batidora. Añadimos el pan rallado, dos cucharadas de salsa de tomate, una cucharada de mantequilla derretida, los cuatro huevos batidos y las acelgas cocidas al vapor. Salpimentar al gusto. 
Engrasamos el molde con mantequilla y echamos la mezcla, lo cocemos en el horno durante 40 minutos, ya sabéis, que al pinchar el puding con un palito éste salga limpio. 
Sólo queda desmoldar el puding en una fuente de servir acompañado con la salsa de tomate casera. Fácil, ¿verdad? No dejéis de hacer esta receta, os encantará y además es de aquellas tan prácticas que se pueden hacer con antelación y luego son tan buenas para comer frías como calientes.

Si buscáis más recetas de acelgas no os perdáis estas acelgas de colores con beicón y parmesano, deliciosas!