Ceviche de pescadoAvui us porto una recepta deliciosa que es en gran part la culpable del boom que està tenint a casa nostra la cuina peruana, i no només això si no que  ha posat de moda els tàrtars i altres receptes de peix cru, estic parlant del ceviche.  No només es una recepta típica del Perú si no de tots els països de Llatinoamèrica situats a la costa de la Oceà Pacífic, com Equador o Mèxic, que tenen les seves pròpies receptes de ceviche, totes meravelloses. Si voleu saber més sobre aquest deliciós plat visiteu aquest reportatge de la wikipedia, on us donaran molta informació. A mi em recorda molt als nostres seitons en vinagre, però més fresc i més complet, si voleu la recepta dels seitons la teniu aquí.

Jo l’he fet d’emperador, tenia uns talls molt macos que havia comprat a la tarda a la peixateria, quan el peix acaba d’arribar, i els havia congelat de seguida. Sempre ho faig així, sobretot amb el peix que haig de consumir cru, pel tema de l’anisakis. Si comprem el peix molt fresc i el congelem i descongelem bé i durant pocs dies serà pràcticament igual que consumir-lo fresc, i podrem estar tranquils que no ens infectarem d’anisakis!
El ceviche es un plat deliciós i molt adequat per aquests dies de calor, resulta refrescant i gens pesat.  A més suposa una bona ració de proteïnes, vitamines, minerals i greixos saludables  i és molt baix en calories, el plat ideal!   El podeu fer del peix que més us agradi i també de gambes, pop o calamars, també podeu posar les fruites o verdures que us vinguin més de gust, o les que tingueu rondant per la nevera, feu servir la imaginació. Aquest és un plat amb moltes possibilitats i segur que us sortirà deliciós!

Hoy os traigo una receta deliciosa que es en gran parte la culpable del boom que está teniendo en nuestro país la cocina peruana, y no solo eso si no que ha puesto de moda los tártars y otras recetas de pescado crudo, estoy hablando del ceviche. No sólo es una receta típica de Perú si no de todos los países de Latinoamérica situados en la costa del Océano Pacífico, como Ecuador o México, que tienen sus propias recetas de ceviche, todas maravillosas. Si queréis saber más sobre este delicioso plato visitad este reportaje de la wikipedia, donde os darán mucha información.A mi me reucerda mucho a nuestros boquerones en vinagre però és un plato más fresco i más completo, si queréis ver la receta de los boquerones en vinagre la tenéis aquí.


Yo lo he hecho de emperador, tenía unos cortes muy bonitos que había comprado por la tarde en la pescadería, cuando el pescado acaba de llegar, y los había congelado enseguida. Siempre lo hago así, sobre todo con el pescado que debo consumir crudo, por el tema del anisakis. Si compramos el pescado muy fresco y lo congelamos y descongelamos bien y durante pocos días será prácticamente igual que consumirlo fresco ¡y podremos estar tranquilos de que no nos infectaremos de anisakis!


El ceviche es un plato delicioso y muy adecuado para estos días de calor, resulta refrescante y nada pesado. Además supone una buena ración de proteínas, vitaminas, minerales y grasas saludables y es muy bajo en calorías ¡el plato ideal! Se puede hacer del pescado que más nos guste y también de gambas, pulpo o calamares, también podéis poner las frutas o verduras que 
más os apetezcan, o las que tengáis rondando por la nevera. Utilizad vuestra imaginación, este es un plato con muchas posibilidades y seguro que os saldrá delicioso!
INGREDIENTS
3 rodanxes grosses d’emperador
½ pebrot vermell
½ pebrot verd
½ bitxo de Girona (pebrot blanc)
½ ceba
3 patates noves petites
1 tomata de Montserrat, de la pera, cor de bou o alguna altra de qualitat, les meves de La Coromina.
1 all picat
3 o 4 branques de  julivert, les fulles picades
1 o 2  cireretes, (bitxo picant)
El suc de tres llimones i d’una  llima
Sal i pebre negre acabat de moldre


INGREDIENTES
3 rodajas gruesas de emperador
½ pimiento rojo
½ pimiento verde
½ pimiento blanco

½ cebolla
3 patatas nuevas pequeñas
1 tomate de Montserrat, de la pera, corazón de buey o alguna otra de calidad, los míos  de La Coromina.
1 ajo picado
3 o 4 ramas de perejil, las hojas picadas
1 o 2 pimientas de cayena (guindilla picante)
El zumo  de tres limones y de una lima
Sal y pimienta negra recién molida


RECEPTA
Traiem la pell i  l’espina al peix i el tallem en dauets d’un centímetre de cantó aproximadament, reservem.
Netegem i piquem en dauets petits, de mig centímetre, el pebrot vermell, el pebrot verd, el pebrot blanc i la ceba.
Pelem l’all, escollim les fulles de julivert i ho piquem tot junt ben menut.
Fem el suc de les llimones i la llima.
Barregem a un recipient el peix, la verdura, l’all i el julivert picats i el suc de les llimones i la llima. Ho salpebrem al gust i ho deixem marinar a la nevera durant una hora.  
Mentrestant netegem molt bé amb un raspall les patates noves i les coem amb la seva pell, un cop cuites les posem a un recipient amb aigua i gel per tallar la cocció i, un cop fredes, les pelem i les tallem a rodanxes i reservem.
La tomata la pelem, la tallem a trossos, trèiem les llavors si en té i la reservem.
Quan traiem el peix marinat de la nevera veurem que per efecte de  l’àcid del suc de llimona i llima ha quedat ben cuit, tindrà un color ben blanc i una textura més ferma, el suc haurà quedat d’un color blanquinós, en diuen “Leche de tigre” i es un excel·lent remei per a la ressaca, el vaig llençar, però si preveieu una noche loca aquest estiu ho podeu tenir en compte i preparar-vos un ceviche amb la seva corresponent Leche de tigre per l’endemà!
Colem el peix quan hagi passat al menys una hora en la marinada i muntem el plat. Amb un aro d’emplatar posem una capa de patates bullides al fons i ho acabem d’emplenar amb el ceviche apretant bé amb el dors d’una cullera. Posem al voltant una mica més de patata bullida i els trossos de tomata (jo no els he posat barrejats amb el ceviche perquè la tomata deixa anar aigua i no volia que aigualís la marinada).  Ho empolvorem tot amb sal i julivert picat i el ceviche amb la cirereta esmicolada, podem posar una cirereta per sobre per decorar o per si algú vol una mica més de potència.  I ja tenim a punt el nostre ceviche, a gaudir-lo! 
Potser també us agradarà veure la recepta dels seitons en vinagre, és el nostre ceviche hispànic i també es deliciós!


RECETA
Quitamos la piel y la espina al pescado y lo cortamos en daditos de un centímetro de lado aproximadamente, reservamos.

Limpiamos y picamos en daditos pequeños, de medio centímetro, el pimiento rojo, el pimiento verde, el pimiento blanco y la cebolla.

Pelamos el ajo, escogemos las hojas de perejil y lo picamos todo junto muy pequeño.
Hacemos el zumo de los limones y la lima.

Mezclamos en un recipiente el pescado, las verduras, el ajo y el perejil picado y el zumo de los limones y la lima. Lo salpimentamos al gusto y lo dejamos marinar en la nevera durante una hora.
Mientras limpiamos muy bien con un cepillo las patatas nuevas y las cocemos con su piel. Una vez cocidas las ponemos en un recipiente con agua y hielo para cortar la cocción y, una vez frías, las pelamos y las cortamos en rodajas y reservamos.

El tomate lo pelamos, lo cortamos en trozos, le quitamos las semillas si tiene y lo reservamos.
Cuando saquemos el pescado marinado de la nevera veremos que por efecto del ácido del zumo de limón y lima ha quedado cocido, tendrá un color blanco y una textura más firme, el jugo habrá quedado de un color blanquecino, lo llaman "Leche de tigre" y es un excelente remedio para la resaca, yo lo tiré, pero si esperáis una noche loca este verano lo podéis tener en cuenta y preparar un ceviche con su correspondiente Leche de tigre para el día siguiente!
Colamos el pescado cuando haya pasado al menos una hora en la marinada y montamos el plato. Con un aro de enplatar ponemos una capa de patatas hervidas al fondo y lo acabamos de rellenar con el ceviche apretando bien con el dorso de una cuchara. Ponemos alrededor algo más de patata hervida y los trozos de tomate (yo no los he puesto mezclados con el ceviche porque el tomate suelta agua y no quería que aguara la marinada). Lo espolvoreamos todo con sal y perejil picado y el ceviche con la guindilla desmenuzada, podemos poner una guindilla por encima para decorar o por si alguien quiere algo más de potencia. Y ya tenemos a punto nuestro ceviche ¡a disfrutarlo!

Tal vez también te gustaría ver la receta de los boquerones en vinagre, es nuestro ceviche hispánico y también es delicioso!