Tosta de tomate con albahaca - Torradeta de tomata amb alfábrega (Bruschetta)


La bruschetta, aquest aperitiu típic d'Itàlia, de la Romanya concretament, s'ha fet famós a tot el món perquè resulta molt gustós i refrescant i és deliciós, fàcil i ràpid de preparar, ideal per prendre en qualsevol moment del dia. Té tot l'encant de les receptes rústiques i autèntiques de la cuina mediterrània que m'agrada tant!. A l'origen aquest antipasto buscava, com a moltes receptes tradicionals d'altres cultures del mediterrani, aprofitar el pa d'uns dies abans. En aquest cas torrant-lo,  i es combinava amb els productes que es tenien més a mà, all i oli d'oliva. Posteriorment s'han anat afegint altres ingredients, aquesta amanida de tomates amb all picat i alfàbrega és un dels més típics però en altres llocs podeu trobar que us la serveixen amb formatge pecorino o el pernil típic del país, tipus Parma, en qualsevol cas resulta una llesqueta molt llaminera i que sempre ve de gust. Podeu trobar més informació sobre l'origen de la bruschetta en aquest article de la wikipedia. Espero que us agradi i que us animeu a fer-la abans que s'acabi l'estiu, segur que us encantarà!


La bruschetta, este aperitivo típico de Italia, de la Romaña concretamente, se ha hecho famoso en todo el mundo porque resulta muy sabroso y refrescante y es delicioso, fácil y rápido de preparar, ideal para tomar en cualquier momento del día. Tiene todo el encanto de las recetas rústicas y auténticas de la cocina mediterránea que me gustan tanto! En su origen este antipasto buscaba, como muchas recetas tradicionales de otras culturas del mediterráneo, aprovechar el pan de unos días antes. En este caso tostándolo, y se combinaba con los productos que se tenían más a mano, ajo y aceite de oliva. Posteriormente se han ido añadiendo otros ingredientes, esta ensalada de tomates con ajo picado y albahaca es uno de los más típicos pero en otros lugares puedes encontrar que te la sirvan con queso pecorino o el jamón típico del país, tipo Parma, en cualquier caso resulta una rebanadita muy golosa y que siempre apetece. Puedes encontrar más información sobre el origen de la bruschetta en este artículo de la wikipedia. Espero que os guste y que os animéis a hacerla antes de que acabe el verano, seguro que os encantará!




INGREDIENTS

Pa de qualitat per torrar, com més bo sigui més bones estaran les bruschettes!
2 alls
400 gr de tomates madures de qualitat, les meves de cultiu ecològic de La Coromina, insuperables!
20 fulles d'alfàbrega
1 culleradeta d'orenga
sal en escates, tipus Maldon, rosa de l'Himalaia o similar
pebre negre acabat de moldre
oli d'oliva verge extra de qualitat
vinagre de Mòdena


 INGREDIENTES

Pan de calidad para tostar, cuanto más bueno sea más buenas estarán las bruschettas 

2 ajos
400 gr de tomates maduros de calidad, los mios de cultivo ecológico de La Coromina, insuperables!  
20 hojas de albahaca  
1 cucharadita de orégano  
sal en escamas, tipo Maldon, rosa del Himalaya o similar  
pimienta negra recién molida  
aceite de oliva virgen extra de calidad  
vinagre de Módena


RECEPTA

Preparem primer l'amanida perquè s'ha de marinar una mica mentre preparem el pa.

Tallem les tomates a daus petits, si feu servir tomates cherry talleu-les per la meitat, si cal peleu la tomata i traieu les llavors.

Piquem un all i tambe les fulles d'alfàbrega i amanim amb aqueta picada les tomates afegint l'orenga, la sal, el pebre molt, una mica de vinagre de mòdena i abundant oli d'oliva verge extra. ho reservem per tal que es vagi marinant.

Tallem el pa a llesques fines i el torrem, jo ho he fet amb la torradora però podeu fer-lo al forn o com us vagi bé, a Itàlia tenen un aparell que es diu brustolina que es posa a sobre de la cuina de gas per fer.les amb flama, encara ha de ser més bo!

Quan tenim el pa encara calent el fregem amb un all i el regem amb oli d'oliva. Seguidament disposem a sobre de cada torradeta un pilonet de l'amanida de tomata i ho servim de seguida.  

Espero que us animeu a preparar aquestes delicioses burschettes, segur que el seu encant rústic i estival us enamorarà!



RECETA

Preparamos primero la ensalada porque hay que marinar un poco mientras preparamos el pan.

Cortamos los tomates en dados pequeños, si estáa utilizando tomates cherry cortalos por la mitad, si es necesario pela el tomate y quita las semillas.

Picamos un ajo y también las hojas de albahaca y aliñamos con esta picada los tomates añadiendo el orégano, la sal, la pimienta molida, un poco de vinagre de Módena y abundante aceite de oliva virgen extra. lo reservamos para que se vaya marinando.

Cortamos el pan en rebanadas finas y lo tostamos, yo lo he hecho con la tostadora pero puedes hacerlo al horno o como te vaya bien, en Italia tienen un aparato que se llama brustolina que se pone encima de la cocina de gas para tostarlas con llama, ¡aun debe estar más bueno!

Cuando tenemos el pan todavía caliente lo frotamos con un ajo y lo regamos con aceite de oliva. Seguidamente disponemos sobre cada tostada un montoncito de la ensalada de tomate y servimos enseguida.

Espero que os animéis a preparar estas deliciosas burschettas, seguro que su encanto rústico y estival os enamorará!