Flors de carbassó farcides de formatge de cabra i ceba confitada - Flores de calabacín rellenas de queso de cabra y cebolla confitada

Flors de carbassó farcides - Flores de calabacín rellenas

La recepta d'avui més delicada no pot ser, se us acudeix alguna menja més delicada que unes flors farcides? Les flors resulten delicioses i menjar-les sempre aporta un toc encisador, de sorpresa i de color als plats. A mi m'entusiasma cuinar amb flors, tant les cuino en postres com aquests bunyols de flors de saúc o la melmelada de violetes, amb mató o amb tortites com en plats salats com aquests ous poché amb flors de romaní com les flors de carbassó que es menjen en plats salats. Tradicionalment a casa nostra sempre s'havien menjat, no se perquè es va perdre el costum... En canvi en altres paisos com Italia o a la Provença francesa continua sent molt comú cuinar-les, a Italia fan una pizza di fiore de zucca que es una meravella i a la Provença es mengen arrebossades o farcides com avui he fet jo. 

 Aquestes flor de carbassó farcides les fareu en un tres i no res i segur que són un exit en qualsevol ocasió!    Porten un arrebossat molt lleuger, tipus tempura, que les fa molt cruixents. En canvi el farcit es cremòs i aromàtic però molt suau, no volem que amagi el gust tan delicat de les flors de carbassó. Són molt fàcils de fer, proveu-les i ja veureu com us encantarán!  


La receta de hoy más delicada no puede ser ¿se os ocurre algún manjar más delicado que unas flores rellenas? Las flores resultan deliciosas y comerlas siempre aporta un toque encantador, de sorpresa y de color a los platos. A mí me entusiasma cocinar con flores, tanto las cocino en postres como estos buñuelos de flores de saúco o la mermelada de violetas, con requesón o con tortitas como en platos salados como estos huevos poché con flores de romero y como las flores de calabacín, que se comen en platos salados. Tradicionalmente en nuestra zona siempre se habían comido, no se porque se perdió la costumbre... En cambio en otros países como Italia o en la Provenza francesa sigue siendo muy común cocinarlas, en Italia hacen una pizza di fiore de zucca que se una maravilla y la Provenza se comen rebozadas o rellenas como hoy he hecho yo. 

 Estas flor de calabacín rellenas las haréis en un santiamén y seguro que son un éxito en cualquier ocasión! Llevan un rebozado muy ligero, tipo tempura, que las hace muy crujientes. En cambio el relleno es cremoso y aromático pero muy suave, no queremos que esconda el sabor tan delicado de las flores de calabacín. Son muy fáciles de hacer ¡probadlas y ya veréis como os encantan!

Flors de carbassó farcides - Flores de calabacín rellenas

INGREDIENTS

un bon ram de flors de carbassó, unes 20 flors.
un rulo petit de formatge de cabra
una ceba grossa o dues de petites
un gra d'all
una fulla de llorer
sal i pebre negre acabat de moldre
oli d'oliva verge extra
dues cullerades de farina
unes cullerades d'aigua amb gas ben fredes
oli per fregir, pot ser d'oliva o de girasol, no cal que sigui verge extra
julivert picat per decorar


INGREDIENTES 
un buen ramo de flores de calabacín, unas 20 flores. 
un rulo pequeño de queso de cabra 
una cebolla grande o dos pequeñas 
un diente de ajo 
una hoja de laurel 
sal y pimienta negra recién molida 
dos cucharadas de harina 
unas cucharadas de agua con gas bien frías 
perejil picado para decorar


RECEPTA

Primer de tot hem de netejar molt bé les flors de carbassó, les posem en remull en aigua ben freda per que tinguin bon aspecte.  Quan han estat una estoneta en l'aigua les anem netejant, amb compte les netegem per dintre, que no tinguin cap insecte o restes d'herbes o terra, i cal treure el pistil, el palet que tenen al mig, amb el mateix dit o amb la punta d'un ganivet.  Si són molt grosses tindran com uns pels que no son agradables de menjar, jo les rasco delicadament amb un ganivet.  Aqui baix veieu com queden un cop netes.


RECETA 

Primero de todo tenemos que limpiar muy bien las flores de calabacín, las ponemos en remojo en agua bien fría para que tengan buen aspecto. Cuando han estado un rato en el agua las vamos limpiando, con cuidado las limpiamos por dentro, que no tengan ningún insecto o restos de hierbas o tierra, y hay que sacar el pistilo, el palito que tienen en el medio, con el mismo dedo o con la punta de un cuchillo. Si son muy grandes tendrán como unos pelos que no son agradables de comer, yo las rasco delicadamente con un cuchillo. Aquí abajo veis como quedan una vez limpias.

Flors de carbassó farcides - Flores de calabacín rellenas


I aquestes són les que se m'han trencat o no estan prou bé com per farcir-les, les faré en rissoto o en pizza, ja veurem!

Y estas son las que se me han roto o no están lo suficientemente bien como para rellenarlas, las haré en rissoto o en pizza, ya veremos!

Flors de carbassó farcides - Flores de calabacín rellenas

Pelem i piquem la ceba i la posem a un recipient de vidre que pugui anar al microones amb una dent d'all,  una fulla de llorer, sal i un bon raig d'oli d'oliva, ho tapem i ho fem al microones durant 8 minuts, si encara no està ho remenem i ho deixem dos minuts més, si tens cap dubte pots veure tot el procès aquí.

Amb una forquilla aixafem el formatge de cabra i hi barregem la ceba confitada, amb aquesta barreja farcim les flors de carbassó, una cullaradeta a dintre de cada flor i desprès ajuntem les puntes dels petals enroscant-les una mica amb cura de no trencar-les. Ho repetim amb totes les flors i les anem reservant.

Fem una barreja amb les dues cullerades de farina, una mica de sal i tres cullerades d'aigua ben freda o més si veieu que fa falta, ha de quedar una pasta més aviat líquida i llisa, sense cap grumoll.  Passem les flors per aquesta pasta, que quedin ben impregnades per tots els cantons.

A un paella prou ampla posem oli abundant a escalfar per fregir les flors, un cop calent les anem fregint totes per tandes fins que ja estiguin.  Les anem disposant a sobre de paper de cuina per absorvir l'oli sobrant com en qualsevol fregit.

Les servim de seguida amb una mica de julivert picat per sobre, ja veureu quina delícia!


Pelamos y picamos la cebolla y la ponemos en un recipiente de vidrio que pueda ir al microondas con un diente de ajo, una hoja de laurel, sal y un buen chorro de aceite de oliva, lo tapamos y lo hacemos en el microondas durante 8 minutos, si aún no está lo removemos y lo dejamos dos minutos más. si tienes alguna duda puedes ver todo el proceso aquí

Con un tenedor aplastamos el queso de cabra y lo mezclamos con la cebolla confitada, con esta mezcla rellenamos las flores de calabacín, una cucharadita dentro de cada flor y después juntamos las puntas de los pétalos enroscándolas un poco con cuidado de no romperlas . Lo repetimos con todas las flores y las vamos reservando. 

Hacemos una mezcla con las dos cucharadas de harina, un poco de sal y tres cucharadas de agua bien fría o más si véis que hace falta, tiene que quedar una pasta más bien líquida y lisa, sin ningún grumo. Pasamos las flores por esta pasta, que queden bien impregnadas por todos los lados. 

En un sartén bastante ancha ponemos abundante aceite a calentar para freír las flores, una vez caliente las vamos friendo todas por tandas hasta que ya estén. Las vamos disponiendo sobre papel de cocina para absorber el aceite sobrante como en cualquier frito. 

Las servimos enseguida con un poco de perejil picado por encima, ya veréis qué delicia!