jueves, 2 de octubre de 2014

Espaguetis con sardinas y piñones - Espaguetis amb sardines i pinyons


Espaguetis con sardinas y piñones 


Esta receta de hoy ya os la había anunciado, está hecha con las sardinas con tomate del reto Tía Alia que publiqué hace unos días, ¿os acordáis? Las sardinas con tomate solas acompañadas de una buena barra de pan para mojar están espectaculares, así que con unos piñones tostados y una picada de semillas de hinojo se convierten en una salsa para acompañar pasta deliciosa y muy original. Bueno, original para nosotros porque en otros lugares como el sur de Italia y Sicilia es bien habitual hacer pasta con sardinas, de hecho la pasta "alle sarde" es uno de los platos más representativos de la cocina siciliana ¡a mí me vuelve loca! No dejéis de hacer esta receta, es facilísima, barata, muy sana y,  ¡queda deliciosa!


Aquesta recepta d'avui ja us la havia anunciat, està feta amb les sardines amb tomata del repte Tia Alia que vaig publicar fa uns dies, us en recordeu? Les sardines  amb tomata soles  acompanyades d'una bona barra de pa per sucar estan espectaculars, així que amb uns pinyonets torrats i una picada de llavors de fonoll es converteixen en una salsa per acompanyar pasta deliciosa i ben original.  Bé, original per nosaltres perquè a altres llocs com el sur d'Itàlia i Sicília és ben habitual fer pasta amb sardines, de fet la pasta "alle sarde" és un dels plats més representatius de la cuina siciliana, a mi em torna boja!  No deixeu de fer aquesta recepta, és facilíssima, barata, molt sana  i, queda deliciosa!



INGREDIENTES
1/4 quilo de sardinas. limpias y sin espina
1/4 quilo de tomate rallado
1 cebolla grande
2 ajos
1 manojo de perejil
aceite de oliva virgen extra
sal i pimienta negra acabada de moler 

100 gr de piñones
1 cucharadita de semillas de hinojo 
400 grd'espaguetis 
100 gr de queso parmesano rallado


INGREDIENTS
1/4 quilo de sardines netes i sense espina
1/4 quilo de tomata ratllada
1 ceba grossa
2 alls
1 manat de julivert
oli d'oliva verge extra
sal i pebre negre acabat de moldre
100  gr de pinyons
1 culleradeta de llavors de fonoll
400 gr d'espaguetis
100 gr de formatge parmesà ratllat



RECETA
Pelamos i picamos los ajos y la cebolla. ponemos unas tres cucharadas de aceite de oliva en una sarten y el ajo picado, con el aceite frio, en cuanto empiece a oler suavemente a ajo, antes de que se doren, añadimos la cebolla picada y lo sofreimos hasta que esta empiece a coger color.

Picamos las semillas de hinolo i las añadimos a la paella con el tomate rallado, el perejil picado, sal i pimienta al gusto, y lo dejamos que se sofria. En cuanto haya perdido el agua y esté brillante lo apartamos del fuego y lo reservamos.

Salamos las sardinas limpias.
En una fuente de horno ponemos una capa de la salsa de tomate, una capa de sardinas limpias, y otra de tomate, así hasta acabar con todas las sardinas, acabando con una capa de tomate.

Cocemos las sardinas al horno precalentado a 200º durante quince minutos, se hacen enseguida y no se ensucia nada de nada ni huele en absoluto.

Mientras las sardinas se hacen al horno hervimos la pasta siguiendo las instrucciones del fabricante. Cuanto mejor sea la pasta mejor os quedará la receta, esto es como el arroz, siempre recomiendo comprar de mucha calidad, es la base del plato y es un plato muy económico, gastando solo un par de euros más la diferencia es muy notable, ¿y que son 2 euros más por una receta para 4 o 6 personas?

Cuando la pasta esté lista la escurrimos reservando 4 cucharadas del líquido de la cocción que vertemos con la pasta escurrida en la misma olla donde la hemos hervido, añadimos las sardinas con tomate y los piñones tostados reservando algunos para decorar los platos . Lo removemos todo dando unas vueltas para que todo quede bien ligado, de eso los italianos llaman "mantecar" la pasta y el resultado es genial, la mejora tremendamente.

Ya la tenemos lista para servir, os aseguro que os encantará!


RECEPTA

Pelem i piquem els alls i la cebaposem unes tres cullerades d'oli d'oliva en una paella i l'all picatamb l'oli fredquant comenci a fer olor suaument a allabans que es daurinafegim la ceba picada i el sofregim fins que aquesta comenci a agafar color .

Piquem les llavors de fonoll a un morter i les afegim a la paella amb el tomàquet ratllatel julivert picatsal i pebre al gusti ho deixem que sofregeixiQuant hagi perdut l'aigua i estigui brillant l'apartem del foc i ho reservem.

Salem les sardines netes.

En una font de forn posem una capa de la salsa de tomàquetuna capa de sardines netesi una altra de tomàquetaixí fins a acabar amb totes les sardinesacabant amb una capa de tomàquet.

Coem les sardines al forn preescalfat a 200 º durant quinze minutses fan de seguida i no s'embruta res de res ni fa olor en absolut.

Mentre les sardines es fan al forn bullim la pasta seguint les instruccions del fabricant. Com més bona sigui la pasta millor us quedarà la recepta, això és com l'arrós, sempre recomano comprar de molta qualitat, és la base del plat i el plat ja es molt econòmic, gastant només un parell d'euros més la diferència es molt notable, i que son 2 euros més per una recepta per a 4 o 6 persones?   

Quan la pasta estigui a punt l'escorrem reservant 4 cullerades del líquid de la cocció que aboquem amb la pasta escorreguda a la mateixa olla a on l'hem bullit, afegim les sardines amb tomata i els pinyons torrats reservant uns quants per decorar els plats. Ho remenem tot donant unes voltes per a que tot quedi ben lligat, d'això els italians en diuen "mantecar" la pasta i el resultat es genial, la millora tremendament. 

Ja la tenim a punt per servir, us asseguro que us encantarà!

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