Mossets de Frankfurt - Bocaditos de Frankfurt

Mossets de frankfurt - Bocaditos de franfurt

Uns altres aperitius d'aquells que m'agraden a mi, facilíssims de fer i amb un resultat espectacular, si tot fos així!  Vaig fer servir uns frankfurts fumats boníssims i uns quants els vaig fer amb mostassa i la resta amb kètxup , així que el resultat ha estat deliciós!  Una altra per afegir al meu repertori de pastetes salades d'aperitiu!

Otros aperitivos de aquellos que me gustan a mí, facilísima de hacer y con un resultado espectacular, si todo fuera así! Usé unos perritos calientes ahumados buenísimos y unos cuantos los hice con mostaza y el resto con ketchup, así que el resultado ha sido delicioso! Otra para añadir a mi repertorio de pastitas saladas de aperitivo!

Mossets de frankfurt - Bocaditos de franfurt
INGREDIENTS
1 làmina de pasta de full quadrada
1 paquet de frankfurts de qualitat ( jo vaig fer sevir uns de fumats que estaven boníssims)
quètxup
mostassa, jo vaig fer servir de tipus americana, groga, però pot ser Dijon, a l'ancienne, amb mel...
1 ou batut perpintar
llavors per decorar, en aquest cas és sèsam negre, també queden bé llavors de lli, de rosella...


INGREDIENTES  
1 lámina de hojaldre cuadrada  
1 paquete de frankfurts  de calidad (yo usé unos  ahumados que estaban buenísimos)  
ketchup  
mostaza, yo utilicé de tipo americana, amarilla, pero puede ser Dijon, a la ancienne, con miel ...  
1 huevo batido para pintar  
semillas para decorar, en este caso es sésamo negro, también quedan bien semillas de lino,  de amapola...

Mossets de frankfurt - Bocaditos de franfurt

RECEPTA

Traiem la pasta de full de l'envoltori i la deixem que respiri uns 5 minuts abans de desenrotllar-la.

Desenrotllem la làmina de pasta de full,  posem una tira de frankfurts a uns 3 centímetres del final de la làmina de pasta de full. i posem un cordó de quètxup o bé de mostassa al cantó dels frankfurts.

Comencem a enrotllar la pasta al voltant dels frankfurts i quan la làmin de pasta ja els envolti i els dos extrems de pasta es muntin  la tallem al llarg.  Haurem format un cilindre allargat que farem rodar una mica per una superfície enfarinada o per sobre del paper en que ve la pasta  per tal  que quedi ben rodó i segellat.

Ara  deixem aquests cilindres allargats una estona al  congelador per tal que al tallar-lo sigui més fàcil i el tall quedi més net.  Si volem preparar.los amb antelació ara els deixaríem al congelador fins el dia de fer-los servir.

Per poder-los tallar més bé han d'estar semicongelats, (mitja hora de congelador o, si els teníeu congelats, treure'ls una estona abans, que es mig descongelin). Quan els tenim en aquest punt els tallem en trossos d'uns tres o quatre dits de llargada, depèn de com us agradin. els posem a una safata d'anar al forn folrada de paper sulfurat o d'una làmina de tefló, els pintem amb un ou batut i repartim per sobre unes quantes llavors per decorar i donar un puntet de sabor, en aquest cas sèsam negre.

Els enfornem amb el forn preescalfat a 180º durant uns 10 o 12 minuts, ja sabeu que cal vigilar que no es cremin perquè cada forn és un món.quan els veieu daurats ja estaran a punt, tot i que també ho sabreu per l'oloreta que us agafarà tota la cuina!   Si us sobren i els voleu reescalfar podeu fer-ho tranquil·lament al forn (mai al microones, perdrien el toc cruixent!) tot i que freds tam´be estan deliciosos! RECETA

Sacamos el hojaldre del envoltorio y lo dejamos que respire unos 5 minutos antes de desenrrollarlo.

Desenrrollamos la lámina de hojaldre, ponemos una tira de francfurts a unos 3 centímetros del final de la lámina de hojaldre. y ponemos un cordón de ketchup o de mostaza al lado de los
francfurts .

Empezamos a enrollar la pasta alrededor de los 
francfurts y cuando la lámina de pasta ya los rodee  y los dos extremos de pasta se monten la cortamos a lo largo. Habremos formado un cilindro alargado que haremos rodar un poco por una superficie enharinada o por encima del papel en que viene la pasta para que quede bien redondo y sellado.

Ahora dejamos estos cilindros alargados un rato en el congelador para que al cortarlo sea más fácil y el corte quede más limpio. Si queremos prepararlos con antelación ahora los dejaríamos en el congelador hasta el día de usarlos.

Para poder cortarlos más bien deben estar semicongelados, (media hora de congelador o, si los tenías congelados, sacarlos un rato antes a que se medio descongelen). Cuando los tenemos en este punto los cortamos en trozos de unos tres o cuatro dedos de largo, depende de cómo os gusten, los ponemos en una bandeja de horno forrada de papel sulfurizado o de una lámina de teflón, los pintamos con un huevo batido y repartimos por encima unas cuantas semillas para decorar y dar un puntito de sabor, en este caso sésamo negro.

Los horneamos con el horno precalentado a 180 º durante unos 10 o 12 minutos, ya sabéis que hay que vigilar que no se quemen porque cada horno es un mundo, cuando los veáis dorados ya estarán a punto, ¡aunque también lo sabréis por el olor que os cogerá toda la cocina! si os sobran y los queréis recalentar podéis hacerlo tranquilamente en el horno (nunca en el microondas, perderían el toque crujiente!) Aunque fríos también están deliciosos!Més aperitius de festa
Mas aperitivos de fiesta