Rosinyols amb cruixent de pernil i ous poché - Rebozuelos con crujiente de jamón y huevos poché


Dues versions d'un clàssic que aquests dies inunda la blogosfera, ous amb rossinyols.  A mi m'agrada combinar-ho amb cruixent de pernil ibèric, trobo que lliga estupendament tant amb l'ou com amb els rossinyols, complementa perfectament el sabor dels bolets sense amagar-lo, i això que el gust del pernil es potent, però es fon amb el dels bolets i notes tots dos sabors i aromes, i amb la untuositat de l'ou poché acabem d'arrodonir un plat senzillíssim i que no pot ser més deliciós.  Se m'està fent la boca aigua nomes d'escriure aquestes paraules i recordar que bo que és!
Vaig servir uns plats amb una torrada a sota fregada amb l'all de saltar els bolets i uns altres plats sense torrada, no sabria quin triar!

Dos versiones de un clásico que estos días inunda la blogosfera, huevos con rebozuelos. A mí me gusta combinarlo con crujiente de jamón ibérico, encuentro que liga estupendamente tanto con el huevo como con los rebozuelos, complementa perfectamente el sabor de las setas sin esconderlo, y eso que el sabor del jamón es potente, pero se funde con el de las setas y notas ambos sabores y aromas, y con la untuosidad del huevo poché acabamos de redondear un plato sencillísimo y que no puede ser más delicioso. Se me está haciendo la boca agua sólo de escribir estas palabras y recordar que bueno que está!
Serví unos platos con una tostada de pan de pueblo debajo untada con aceite de saltear las setas y otros platos sin la tostada, ¡no sabria qual escoger!INGREDIENT
500 gr de rossinyols
4 talls de pernil ibèric tallat ben fi
4 ous de qualitat, si són ecològics perfecte, i si són de La Coromina, de races autòctones, millor!
2 llesques de pa de pagès rodó  de quilo si es vol fer amb torrada a sota.
1 all
julivert picat
sal i pebre acabat de moldre, sal en escates
oli d'oliva verge extra

INGREDIENTES  
500 gr de rebozuelos  
4 lonchas de jamón ibérico cortado muy fino  
4 huevos  de calidad, si son ecológicos mejor, y si son de La Coromina, de razas autóctonas, mejor!
2 rebanadas de pan de payés redondo de kilo si se quiere hacer con tostada debajo.  
1 ajo  
perejil  picado
sal y pimienta recién molida , sal en escamas
aceite de oliva virgen extra

Rossinyols - Rebozuelos
RECEPTA

Netegem els bolets amb l'ajuda d'un drap net, sense mullar-los. Si són molt grans els tallem a trossos al llarg.

El cruixent de pernil podem fer-lo de dues maneres,  a la paella sense gota d'oli, quan la paella està ben calenta hi posem el tall de pernil i l'anem xafant amb una espàtula perquè quedi ben pla, es fa de seguida. jo he he fet així perquè desprès a la mateixa paella he fet els bolets.  L'altra manera és al microones, posem el tall de pernil a un plat pla i un altre plat a sobre perquè no s'aixequi, el posem 1 minut a 400 si encara no està prou  cruixent podeu afegir més temps a poc a poc, més val afegir que no que se'ns cremi.  Els fem tots un per un i els reservem.

Si volem servir els bolets amb una torrada tallem la  llesca grossa de pa de pagès per la meitat, la torrem i la untem amb l'oli de saltar els bolets, posem un tros a cada plat.

Piquem l'all i el julivert. Posem a escalfar un raig d'oli i l'all picat a una  paella  (jo a la que he fet el cruixent de pernil) quan comenci a fer olor l'all i abans de que es torri afegim els bolets nets i tallats a trossos i els saltem una mica, no cal coure'ls molt perquè després queden gomosos i perden part del seu aroma, els salpebrem al final perque no deixin anar massa aigua. Un cop cuits els col·loquem als plats, si van amb torrada a sobre la torrada i si no formant un pilonet al centre del plat.

Posem aigua a bullir a un cassó prou ampli com per fer tots els ous de cop.   Preparem 4 tasses (per fer 4 ous) agafem 4 trossos de film,els pintem d'oli dels bolets i folrem amb ells les 4 tasses seguidament casquem els 4 ous, un a cada tassa, tanquem els paquetets de film amb un nus o amb una mica de cordill i, quan l'aigua ja bulli els posem a dintre.  Han de bullir 3 minuts exactes, no us paseu de cocció que si no el rovell quedaria massa fet.  

Un cop han passat els 3 minuts submergim els paquetets uns moments en aigua freda per tallar la cocció  i ja podem obrir els paquets amb l'ajuda d'unes tisores, posem els ous a sobre dels bolets i ho servim de seguida empolvorat de julivert picat i un mica de sal en escates.


 RECETA

Limpiamos las setas con la ayuda de un paño limpio, sin mojarlos. Si son muy grandes los cortamos en trozos a lo largo.

 El crujiente de jamón podemos hacerlo de dos maneras, en la sartén sin gota de aceite, cuando la sartén está bien caliente ponemos el jamón y lo vamos pisando con una espátula para que quede bien plano, se hace enseguida, yo he he hecho así porque después en la misma sartén he hecho las setas. La otra manera es al microondas, ponemos el corte de jamón en un plato llano y otro plato encima para que no se levante, lo ponemos 1 minuto a 400 si todavía no está suficientemente crujiente puedes añadir más tiempo poco a poco, más vale añadir que no que se nos queme. Los hacemos todos uno por uno y los reservamos.

Si queremos servir las setas con una tostada cortamos la rebanada grande de pan de pueblo por la mitad, la tostamos y la untamos con el aceite de saltar las setas, ponemos un trozo en cada plato.

 Picamos el ajo y el perejil. Ponemos a calentar un poco de aceite y el ajo picado en una sartén (yo en la que he hecho el crujiente de jamón) cuando empiece a oler el ajo y antes de que se tueste añadimos las setas limpias y cortadas en trozos y los saltamos un poco, no hay que cocerlos mucho porque después quedan gomosos y pierden parte de su aroma, los salpimentamos al final para que no suelten demasiada agua. Una vez cocidos los colocamos en los platos, si van con tostada encima de la tostada y si no formando un montoncito en el centro del plato.

 Ponemos agua a hervir en un cazo suficientemente amplio como para hacer todos los huevos de golpe. Preparamos 4 tazas (para hacer 4 huevos) cogemos 4 trozos de film, los pintamos del aceite de las setas y forramos con ellos las 4 tazas seguidamente cascamos los 4 huevos, uno en cada taza, cerramos los paquetitos de film con un nudo o con un poco de cordel y, cuando el agua hierva los ponemos dentro. Deben hervir 3 minutos exactos, no os paseis de cocción que si no la yema quedaría demasiado hecha.

Una vez han pasado los 3 minutos sumergimos los paquetitos unos momentos en agua fría para cortar la cocción y ya podemos abrir los paquetes con la ayuda de unas tijeras, ponemos los huevos encima de las setas y servimos enseguida espolvoreado de perejil picado y un poco de sal en escamas.
Aprofitem la temporada de bolets, no us perdeu aquestes receptes!
Apreovechemos la temporada de setas, ¡no os perdáis estas otras recetas!

 Lassanya de bolets a la crema de formatge

Lasaña de setas a la crema de queso
Carpaccio d'ous de reig amb foie i vinagreta de figues

Carpaccio de oronjas con foie y vinagreta de higos