Roast Beef al Martini

Roast Beef al Martini
Aquest és el plat dels diumenges més típic del Regne Unit, un dinar de festa major en tota regla!  És realment deliciós, si sou carnívors gaudireu com nans d'aquest plat, la carn queda tan tendra que es desfà a la boca, amb el seu característic color rosat al centre i torradet per fora, amb una textura tendra, sucosa, saborosíssima, per plorar d'emoció! Clar que per aconseguir aquest resultat es primordial comptar amb un tall de carn excepcionalment bo, com el que em varen preparar a la carnisseria Gironell, del mercat del LLeó de Girona, aquest és l'únic secret d'aquesta meravella de plat, demaneu al vostre carnisser que us prepari un bon tall per a Roast Beef net i lliure de greix i tendrums, tindreu l'èxit assegurat!
La bona notícia és que es facilíssim de fer, molt i molt ràpid i que es conserva estupendament durant dies, amb la qual cosa es el plat ideal per qualsevol reunió familiar o compromís que tingueu, i amb el que us sobri fareu uns sandwichs dignes del millor Lord anglès, és el que vaig fer jo, no us perdeu demà la segona part del Roast Beef! 

Este es el plato de los domingos más típico del Reino Unido, una comida de fiesta mayor en toda regla! Es realmente delicioso, si sois carnívoros disfrutaréis como enanos de este plato, la carne queda tan tierna que se deshace en la boca, con su característico color rosado en el centro y tostado por fuera, con una textura tierna, jugosa, sabrosísima, por llorar de emoción! Claro que para conseguir este resultado es primordial contar con un corte de carne excepcionalmente bueno, como el que me prepararon en la carnicería Gironell, del mercado del León de Girona, este es el único secreto de esta maravilla de plato, pide a tu carnicero que te prepare un buen corte para Roast Beef limpio y libre de grasa y tendones, tendrás el éxito asegurado!  
La buena noticia es que es facilísimo de hacer, muy y muy rápido, y que se conserva estupendamente durante días, con lo cual es el plato ideal para cualquier reunión familiar o compromiso que tengas, y con lo que os sobre haréis unos sandwichs dignos del mejor Lord inglés, es lo que hice yo, no os perdáis mañana la segunda parte del Roast Beef!


Roast Beef al Martini


INGREDIENTS
Una peça de bou  o de vedella d'un quilo i mig aproximadament (1/2 crostó de la part de darrera per exemple) Demaneu al vostre carnisser quina té que sigui addient, jo vaig a Canisseria Gironell.
100 gr de mantega
sal i pebre negre acabat de moldre
el suc d'una llimona
150ml de Martini blanc. Si no en teniu podeu posar brandi, conyac, vi ranci... però no serà al Martini!


INGREDIENTES 
Una pieza de buey o de ternera de un kilo y medio aproximadamente (1/2 lomo alto por ejemplo) Pedid a vuestro carnicero cual tiene que sea apropiada, yo voy a Canisseria Gironell. 
100 gr de mantequilla 
sal y pimienta negra recién molida 
el zumo de un limón 
150ml de Martini blanco. Si no tenéis podéis poner brandy, coñac, vino... pero no será el Martini!
RECEPTA
Agafem el tall de carn ben net de pells, greix i tendrums  i el salpebrem per tots cantons, després el posem  a macerar amb el Martini i el suc de llimona.  Una hora i mitja per un cantó, el girem i el deixem el mateix temps per l'altre cantó.

Posem una paella de fons gruixut al foc i afegim els 100gr de mantega, quan es fongui afegim la carn, escorreguda del líquid de maceració i eixugada amb un drap net i l'enrossim molt bé per tots cantons.

Un cop la carn ben rossa la col·loquem a una safata de forn una mica fonda i hi aboquem la mantega a on l'hem daurat i el líquid de maceració prèviament colats per separar les impureses.

La coem al forn preescalfat a 200º durant 15 minuts, quan porti 8 minuts la girem i l'anem regant de tant en tant amb el seu suc.  Si us agrada feta podeu deixar-la uns minuts més, però és important que quedi rosada pel centre així que no s'ha de coure massa, la textura canvia totalment. Un cop ja està feta la carn la treiem del forn i la deixem reposar al menys mitja hora a una cassola tapada o bé amb paper de plata, que quedi ben hermètica la safata. Un cop freda la guardem a la nevera.

Rasquem el fons de la safata del forn per desprendre els sucs de la carn que s'han quedat enganxats al fons, d'aquesta manera aconseguirem una salsa de llimona i Martini estupenda. Si ens ha quedat massa líquida la salsa escalfem una cullerada de mantega a una paella, afegim una cullerada de farina i deixem que s'enrosseixi una mica, aleshores afegim tot el líquid de coure el roast beef, remenem per integrar totalment la farina i ho portem a ebullició sense deixar de remenar per tal que no se'ns enganxi al fons.  Un cop comenci a bullir remenem un minut més i apaguem el foc, ens haurà quedat amb una consistència untuosa i genial. Guardem per separat la salsa i la carn.RECETA

Tomamos el corte de carne bien limpio de pieles, grasa y tendones y lo salpimentamos por todos lados, después lo ponemos a macerar con el Martini y el zumo de limón. Una hora y media por un lado, lo giramos y lo dejamos el mismo tiempo por el otro lado.

Ponemos una sartén de fondo grueso al fuego y añadimos la mantequilla, cuando se derrita añadimos la carne, escurrida del líquido de maceración y secada con un paño limpio y la doramos muy bien por todos los lados.

Una vez la carne bien dorada la colocamos en una bandeja de horno un poco honda y vertemos la mantequilla donde se ha dorado y el líquido de maceración previamente colados para separar las impurezas.

La cocemos en el horno precalentado a 220 º durante 15 minutos, cuando lleve 8 minutos la giramos y la vamos regando de vez en cuando con su jugo. Si os gusta hecha podéis dejarla unos minutos más, pero es importante que quede rosada por el centro así que no hay que cocer demasiado, la textura cambia totalmente. Una vez ya está hecha la carne la sacamos del horno y la dejamos reposar al menos media hora en una cazuela tapada o bien con papel de plata, que quede bien hermética la bandeja. Una vez fría la guardamos en la nevera.

Rascamos el fondo de la bandeja del horno para desprender los jugos de la carne que se han quedado pegados al fondo, de esta manera conseguiremos una salsa de limón y Martini estupenda. Si nos ha quedado demasiado líquida la salsa calentamos una cucharada de mantequilla en una sartén, añadimos una cucharada de harina y dejamos que se dore un poco, entonces añadimos todo el líquido de cocer el roast beef, removemos para integrar totalmente la harina y lo llevamos a ebullición sin dejar de remover para que no se nos pegue al fondo. Una vez empiece a hervir removemos un minuto más y apagamos el fuego, nos habrá quedado con una consistencia untuosa y genial. Guardamos por separado la carne y la salsa.


Roast Beef al Martini
 Un cop freda la carn la tallem a llesques molt fines amb un ganivet afilat, el de tallar pernil va molt bé. Aquí podeu apreciar la importància de fer servir una bona carn, la recepta més fàcil no pot ser però és imprescindible tenir una carn boníssima, com la que em serveix sempre la carnisseria Gironell ,  no dubteu a demanar al vostre carnisser de confiança que us assessori.

Servim el roast beef fred i la salsa calenta y per acompanyar un puré de patates, patates al forn, verdures, fruites rustides...

Atreviu-vos a preparar aquest plat, us sorprendrà com n'és de fàcil i com queda de bé

Una vez fría la carne la cortamos en rebanadas muy finas con un cuchillo afilado, el de cortar jamón va muy bien. Aquí podéis apreciar la importancia de usar una buena carne, la receta mas facil no puede ser pero es imprescindible tener una carne buenísima, como la que me sirve siempre la carniceria Gironell, no dudeéis a pedira a vuestro carnicero de confianza que os asesore.

Servimos el roast beef frío y la salsa caliente y para acompañar un puré de patatas, patatas al horno, verduras, frutas braseadas...

Atreveos a preparar este plato, os sorprenderá por lo fácil y como queda de bien,

Voleu veure possibles  acompanyaments per al vostre roast beef?
Queréis ver posibles acompañamientos para vuestro roast beef?

Amanida de mongetes vermelles agredolces, deliciosa i molt original!

Ensalada de judias rojas agridulces, deliciosa y muy original!Verdures brassejades amb farigola i llimona

Verduras braseadas con tomillo y limón


Bastonets aromàtics de carbassó

Bastoncitos aromáticos de calabacínPatates al forn tendres i cruixents

Patatas al horno tiernas y crujientes