Canelones de turrón de yema - Canelons de torró de gemaCanelones de turrón de yema


Hoy os traigo un postre muy navideño, muy bueno y como a mí me gusta, muy fácil de hacer y con un resultado ... de 10! Visualmente estos canelones de turrón son espectaculares pero es que de sabor y de textura también lo son, ¡no te puedes hacer una idea de cómo están de buenos! Esta es una receta que tenéis que hacer en alguna de vuestras comidas navideñas, ¡quedaréis de lujo! 
Yo la conocí en un curso de cocina que hice y me encantó, después esta misma receta la he visto en un libro de cocina de Navidad que editó el diario La Vanduardia con recetas de grandes cocineros, esta es de Albert Adrià, el hermanísimo, otro genio que lleva la cocina en los genes, y es que esta receta tan espectacular, tan divina y al mismo tiempo tan sencilla y tan simple sólo puede ser obra de un gran genio!Canelons de torró de gema 


Avui us porto unes postres molt nadalenques, molt bones i com a mi m'agrada, molt fàcils de fer i amb un resultat... de 10!  Visualment aquests canelons de torró són espectaculars però es que de sabor i de textura també ho són, no us podeu fer una idea de com estan de bons!  Aquesta és una recepta que heu de fer en algun dels vostres àpats nadalencs, quedareu de luxe! 
Jo la  vaig conèixer en un curs de cuina que vaig fer i em va encantar, després aquesta mateixa recepta l'he vist en un llibre de cuina de Nadal que va editar el diari La Vanduardia amb receptes de grans cuiners, aquesta és de l'Albert Adrià, el germaníssim, un altre geni que porta la cuina als gens, i es que aquesta recepta tan espectacular, tan divina i al mateix temps tan senzilla i tan simple només pot ser obra d'un gran geni!
INGREDIENTS
6 trossos de torró de gema de qualitat d'un dit i mig d'ample cadascú (uns 30g per tros)
500ml de nata per muntar
3 fulles de gelatina
si agrada una mica de sucre glaç per endolcir la nata 

INGREDIENTES 
6 trozos de turrón de yema de calidad de un dedo y medio de ancho cada uno (unos 30g por pedazo) 
500ml de nata para montar 
3 hojas de gelatina 
si gusta un poco de azúcar glas para endulzar la nata


RECEPTA

Tallem els torró de gema en trossos d'uns 30g, posem un tros de torró entre dues fulles de paper de forn i l'anem aplanant amb un corró mirant de donar-li una forma quadrada fins que ens quedi fi com una làmina de caneló.  Un cop el tenim del gruix que ens interessa polim els cantons amb un ganivet, formant un quadrat.  El reservem entre dues fulles de paper de coure i repetim l'operació amb tots els trossos de torró.  Ben embolicats en paper film o paper d'alumini poden aguantar uns dies a la nevera en perfectes condicions, nomès ens quedarà formar els canelons unes hores abans del moment de servir-los.

Si muntem la nata el mateix dia que ens menjarem els canelons no cal afegir-li la gelatina, muntem la nata i si ens agrada li afegim el sucre, com que els canelons de gema ja son dolços jo no li afegeixo, no m'agrada massa dolç.  Només ens quedarà muntar els canelons, posem el farcit de nata amb l'ajuda d'una màniga pastissera i tanquem el caneló posant la juntura a sota per que no es vegi.

Si ho fem uns dies abans millor afegir la gelatina per tal que aguanti la nata. Posem les fulles de gelatina tallades en tres trossos a hidratar a un plat amb aigua freda, uns 5-10 minuts, mentrestant agafem una mica de la nata que tenim per muntar i l'escalfem una mica, sense que arribi a bullir,  afegim la gelatina escorreguda a la nata calenta i remenem per tal que es desfaci completament.  Muntem la nata i una mica abans d'estar completament muntada afegim la nata amb gelatina dissolta, l'acabem de muntar, que quedi ben ferma, i la guardem a la nevera per tal que la gelatina quedi pressa.  Podem guardar la nata ben tancada a un tupper i els canelons de torró ben embolicats per separat i muntar els canelons el mateix dia de fer-los servir o bé, si tenim prou lloc muntar els canelons i guardar-los ja muntats però separats entre si i en una sola capa, sense amuntegar-los i dins d'un tupper ben hermètic.


RECETA

Cortamos el turrón de yema en trozos de unos 30g, ponemos un trozo de turrón entre dos hojas de papel de horno y la vamos aplanando con un rodillo intentando darle una forma cuadrada hasta que quede fino como una lámina de canelón . Una vez lo tenemos del grosor que nos interesa pulimos las esquinas con un cuchillo, formando un cuadrado.  reservamos entre dos hojas de papel de horno y repetimos la operación con todos los trozos de turrón. Bien envueltos en papel film o papel de aluminio pueden aguantar unos días en la nevera en perfectas condiciones, sólo nos quedará formar los canelones horas antes del momento de servirlos.
 
Si montamos la nata el mismo día que nos comeremos los canelones no hay que añadirle la gelatina, montamos la nata y si nos gusta le añadimos el azúcar, como los canelones de yema ya son dulces yo no le añado, no me gusta demasiado dulce. Sólo nos quedará montar los canelones, ponemos el relleno de nata con la ayuda de una manga pastelera y cerramos el canelón poniendo la junta abajo para que no se vea.

Si lo hacemos unos días antes mejor añadir la gelatina para que aguante la nata. Ponemos las hojas de gelatina cortadas en tres trozos a hidratar en un plato con agua fría, unos 5-10 minutos, mientras tomamos un poco de la nata que tenemos para montar y lo calentamos un poco, sin que llegue a hervir, añadimos la gelatina escurrida a la nata caliente y removemos para que se deshaga completamente. Montamos la nata y un poco antes de estar completamente montada añadimos la nata con gelatina disuelta ya a temperatura ambiente, la acabamos de montar, que quede bien firme, y la guardamos en la nevera para que la gelatina actue. Podemos guardar la nata bien cerrada en un tupper y los canelones de turrón bien envueltos por separado y montar los canelones el mismo día de su uso o bien, si tenemos suficiente lugar montar los canelones y guardarlos ya montados pero separados entre sí y en una sola capa, sin amontonarlos y dentro de un tupper bien hermético.