jueves, 4 de diciembre de 2014

Roast Beef al brandi - Rosbif al brandi

 



Rosbif al brandi 


Hoy os traigo una propuesta para vuestros menús de Navidad, una de esas recetas que me gustan a mí, fácil, fácil, espectacular y buenísima, y además esta se puede preparar con antelación, tanto la salsa como la carne las puedes tener preparadas días antes. Una receta ideal para estos días en que vamos tan atareados, además es muy baja en calorías, si deseàis controlar un poco la dieta sólo tenéis que vigilar con las salsas y las guarniciones, ¿verdad que es la receta ideal para esta Navidad?



Rosbif al brandi 


Avui us porto una proposta per als vostres menús de Nadal, una d'aquestes receptes que m'agraden a mi, fàcil, fàcil, espectacular i boníssima, i a més aquesta es pot preparar amb antelació, tant la salsa com la carn les pots tenir preparades dies abans. Una recepta ideal per aquests dies en que anem tan atrafegats, a més es molt  baixa en calories, si voleu controlar una mica la dieta només heu de vigilar amb les salses i les guarnicions, oi que es la recepta ideal per a aquest Nadal?



INGREDIENTES 
Una pieza de buey o de ternera de un kilo y medio aproximadamente (1/2 lomo alto por ejemplo) Pedid a vuestro carnicero cual tiene que sea apropiada, yo voy a Canisseria Gironell. 
100 gr de mantequilla 
sal y pimienta negra recién molida 
el zumo de un limón 
150ml de brandy


INGREDIENTS
Una peça de bou  o de vedella d'un quilo i mig aproximadament (1/2 crostó de la part de darrera per exemple) Demaneu al vostre carnisser quina té que sigui addient, jo vaig a Canisseria Gironell.
100 gr de mantega
sal i pebre negre acabat de moldre
el suc d'una llimona
150ml de brandi





RECETA

Tomamos la pieza de carne bien limpia de pieles, grasa y tendones y la salpimentamos por todos lados, después la ponemos a macerar con el brandy y el zumo de limón. Una hora y media por un lado, lo giramos y lo dejamos el mismo tiempo por el otro lado

Ponemos una sartén de fondo grueso al fuego y añadimos la mantequilla, cuando se derrita añadimos la carne, escurrida del líquido de maceración y secada con un paño limpio y la doramos muy bien por todos los lados

Una vez la carne bien dorada la colocamos en una bandeja de horno un poco honda y vertemos la mantequilla donde se ha dorado y el líquido de maceración previamente colados para separar las impurezas

La cocemos en el horno precalentado a 220 º durante 15 minutos, cuando lleve 8 minutos la giramos y la vamos regando de vez en cuando con su jugo. Si os gusta hecha podéis dejarla unos minutos más, pero es importante que quede rosada por el centro así que no hay que cocer demasiado, la textura cambia totalmente. Una vez ya está hecha la carne la sacamos del horno y la dejamos reposar al menos media hora en una cazuela tapada o bien con papel de plata, que quede bien hermética la bandeja. Una vez fría la guardamos en la nevera.

Rascamos el fondo de la bandeja del horno para desprender los jugos de la carne que se han quedado pegados al fondo, de esta manera conseguiremos una salsa estupenda, los ingleses le llaman gravy a esta salsa que siempre acompaña al rosbif, se parece mucho a la salsa española. Si nos ha quedado demasiado líquida la salsa calentamos una cucharada de mantequilla en una sartén, añadimos una cucharada de harina y dejamos que se dore un poco, entonces añadimos todo el líquido de cocer el roast beef, removemos para integrar totalmente la harina y lo llevamos a ebullición sin dejar de remover para que no se nos pegue al fondo. Una vez empiece a hervir removemos un minuto más y apagamos el fuego, nos habrá quedado con una consistencia untuosa y genial. Guardamos por separado la carne y la salsa.


Una vez fría la carne la cortamos en rebanadas muy finas con un cuchillo afilado, el de cortar jamón va muy bien. Aquí podéis apreciar la importancia de usar una buena carne, la receta mas facil no puede ser pero es imprescindible tener una carne buenísima, como la que me sirve siempre la carniceria Gironell, no dudéis en pedira a vuestro carnicero de confianza que os asesore.

Servimos el roast beef frío y la salsa caliente y para acompañar os paso unas recetas que quedarán muy bien:

Atreveos a preparar este plato, os sorprenderá por lo fácil y como queda de bien.



RECEPTA

Agafem el tall de carn ben net de pells, greix i tendrums  i el salpebrem per tots cantons, després el posem  a macerar amb el Brandi i el suc de llimona.  Una hora i mitja per un cantó, el girem i el deixem el mateix temps per l'altre cantó.
Posem una paella de fons gruixut al foc i afegim els 100gr de mantega, quan es fongui afegim la carn, escorreguda del líquid de maceració i eixugada amb un drap net i l'enrossim molt bé per tots cantons.
Un cop la carn ben rossa la col·loquem a una safata de forn una mica fonda i hi aboquem la mantega a on l'hem daurat i el líquid de maceració prèviament colats per separar les impureses.
La coem al forn preescalfat a 200º durant 15 minuts, quan porti 8 minuts la girem i l'anem regant de tant en tant amb el seu suc.  Si us agrada feta podeu deixar-la uns minuts més, però és important que quedi rosada pel centre així que no s'ha de coure massa, la textura canvia totalment. Un cop ja està feta la carn la treiem del forn i la deixem reposar al menys mitja hora a una cassola tapada o bé amb paper de plata, que quedi ben hermètica la safata. Un cop freda la guardem a la nevera.
Rasquem el fons de la safata del forn per desprendre els sucs de la carn que s'han quedat enganxats al fons, d'aquesta manera aconseguirem una salsa estupenda, els anglesos en diuen "gravy" d'aquesta salsa, s'assembla a la salsa espanyola. Si ens ha quedat massa líquida la salsa escalfem una cullerada de mantega a una paella, afegim una cullerada de farina i deixem que s'enrosseixi una mica, aleshores afegim tot el líquid de coure el roast beef, remenem per integrar totalment la farina i ho portem a ebullició sense deixar de remenar per tal que no se'ns enganxi al fons.  Un cop comenci a bullir remenem un minut més i apaguem el foc, ens haurà quedat amb una consistència untuosa i genial. Guardem per separat la salsa i la carn. 
Un cop freda la carn la tallem a llesques molt fines amb un ganivet afilat, el de tallar pernil va molt bé. Aquí podeu apreciar la importància de fer servir una bona carn, la recepta més fàcil no pot ser però és imprescindible tenir una carn boníssima, com la que em serveix sempre la carnisseria Gironell ,  no dubteu a demanar al vostre carnisser de confiança que us assessori.

Servim el roast beef fred i la salsa calenta y per acompanyar us passo unes receptes que us aniran molt bé:
Atreviu-vos a preparar aquest plat, us sorprendrà com n'és de fàcil i com queda de bé