10 Cremes i sopes per fer-vos passar la fred! - 10 cremas y sopas para haceros pasar el frio


Ja ha passat la setmana dels barbuts, sants Pau ErmitàMauri i Antoni abat,  tradicionalment la setmana més freda de l'any, i aquest any us puc assegurar que al  menys aquí s'ha complet la tradició, ha  fet una fred que pela i de moment encara dura!  Amb aquest tems a mi no hi ha res que m'agradi més que una bona  sopa ben reconfortant i calentona, com més saborosa i  gustosa  millor.

M'agrada afegir a les sopes i cremes  herbes aromàtiques o algun ingredient que li doni  un toc diferent: un crunx-crunx amb alguna llavor o crostonets de pa fregit amb all... Una mica d'espurna picant o àcida, amb ratlladura de llimona o algunes gotetes d'un vinagre aromàtic, o una mica de cirereta fresca o en flocs  o unes gotes de tabasco... Un toc làctic i cremós amb  un rajolí de crema de llet o una mica de iogurt batut o buttermilk...  En fi que m'encanten les sopes i cremes!  I a més no hi ha res més versàtil a la cuina i que sigui més agraït,  aquí teniu una recopilació d'estupendes sopes i cremes ideals per fer-vos passar la fred, segur que trobeu la vostra!


Ya ha pasado la semana de los barbudos, loa santos Pablo Ermitaño, Mauro de Anjou y Antoni Abad, tradicionalmente la semana más fría del año, y este año os puedo asegurar que al menos aquí se ha cumplido la tradición, ha hecho un frío que pela ¡y de momento aún dura! Con este tiempo a mí no hay nada que me guste más que una buena sopa bien reconfortante y calentita, cuanto más sabrosa y gustosa mejor.

Me gusta añadir a las sopas y cremas hierbas aromáticas o algún ingrediente que le dé un toque diferente: un crunch-crunch con alguna semilla o picatostes de pan frito con ajo ... Un poco de chispa picante o ácida, con ralladura de limón o algunas gotitas de un vinagre aromático, o un poco de guindilla fresca o en copos o unas gotas de tabasco ... un toque láctico y cremoso con un chorrito de crema de leche o un poco de yogur batido o buttermilk ... en fin ¡que me encantan las sopas y cremas! Y además no hay nada más versátil en la cocina y que sea más agradecido,  aquí tenéis una recopilación de estupendas sopas y cremas ideales para haceros pasar el frío ¡seguro que encontráis la vuestra!


Crema de carbassa a la sàlvia    ·    Crema de calabaza a la salvia

Crema aromàtica de carbassa i poma    

Crema aromática de calabaza y manzana
Crema de carbassa al gingebre     

Crema de calabaza al gengibre


Crema de pèsols a la menta amb cruixent de pernil

Crema de  guisantes a la menta con crujiente de jamónCrema suau d'api

Crema suave de apioCrema de coliflor a l'aroma de nou moscada

Crema de coliflor al aroma de nuez moscada


Crema de pastanaga al curry de Madràs

Crema de zanahoria al curry de Madrás
Crema de marisc ANETO amb farcellet cruixent de gambes

Crema de marisco ANETO con hatillo crujiente de gambasCrema de tomata  i pebrot escalivat

Crema de tomate y pimiento al hornoSopa minestrone  de Jamie Oliver

Sopa minestrone de Jamie Oliver