Rollitos variados (Wraps) - Rotllets variats



Rollitos variados (Wraps)


Parte de nuestro comida del día de reyes, muy fáciles de hacer y el mar de resultones, no veas qué efecto más chulo que hacen puestos dentro de una simple caja de madera y envueltos en papel formando parte de una mesa de comida en plan buffet, que ese día no nos podemos entablar mucho, tenemos que estar por los regalos! jeje
A mí me gusta mucho montar buffets para comer de manera informal cuando tengo gente en casa, y estos wraps variados no faltan nunca, además de quedar la mar de monos están tremendos y gustan a todo el mundo, además se pueden dejar hechos con antelación así que son una opción estupenda!



Rotllets variats


Part del nostre dinar del dia de reis, molt fàcils de fer i la mar de resultons, no vegis quin efecte més xulo que fan posats a dintre d'una simple caixa de fusta i embolicats en paper formant part d'una taula de menjar en plan buffet, que aquest dia no ens podem entaular gaire, hem d'estar pels regals! jeje
A mi m'agrada molt muntar buffets per menjar de manera informal quan tinc gent a casa, i aquests wraps variats no faltan mai, a més de quedar la mar de monos estan tremendos i agraden a tothom, a més es poden deixar fets amb antelació així que són una opció estupenda! 





INGREDIENTES
1 paquete de tortillas de trigo tipo mexicanas o de chapati indios (yo he puesto uno de cada, son de diferente color pero en la foto no se acaba de apreciar)
Para los wraps de huevo mimosa
4 huevos hervidos
6 cucharadas soperas de mayonesa casera o comprada de buena calidad
un manojo de cebollino picado fino
2 cucharaditas de mostaza de Dijon
sal y pimienta negra recién molida
unas ramas de cebollino para decorar
Para los wraps de jamón y champiñones
1 paquete de jamón serrano cortado muy fino, cuanto más bueno que sea más bueno os saldrá! 
250 gr de champiñones, limpios y picados pequeños
2 ajos picados finos
un manojo de perejil picado fino
sal (poca, que el jamón ya es salado) y pimienta negra recién molida
Por los wraps de salmón
1 paquete de salmón ahumado o marinado
200 g de queso tipo crema
un manojo de eneldo fresco picado fino (si no encontráis puede ponerse eneldo seco)
unas gotas de zumo de limón
sal y pimienta negra recién molida (poca sal, el salmón resulta ya salado)
unas hojitas de eneldo para decorar



INGREDIENTS
1 paquet de tortillas de blat tipus mexicanes o de xapatis indis (jo he posat un de cada, són de diferent color però a la foto no s'acaba d'apreciar)
Pels wraps d'ou mimosa
4 ous bullits 
6 cullerades soperes de maionesa casolana o comprada de bona qualitat 
un manat de cibulet picat fi
2 culleradetes de mostassa de Dijon
sal i pebre negre acabat de moldre
unes branques de cibulet per decorar
Pels wraps de pernil i xampinyons
1 paquet de pernil salat tallat ben fi, com més bo sigui més bo us sortirà el wrap!
250 gr de xampinyons, nets i picats petits
2 alls picats petits
un manat de julivert picat petit
sal (poca que el pernil ja és salat) i pebre negre acabat de moldre
Pels wraps de salmó
1 paquet de salmó fumat o marinat
200 g de formatge tipus crema
un manat d'anet fresc picat fi ( si no en trobeu podeu posar anet sec)
unes gotes de suc de llimona
sal i pebre negre acabat de moldre (poca sal, el salmó resulta ja salat)
unes fulletes d'anet per decorar





RECETA

Wraps de huevo mimosa
Mezclamos la mayonesa con la mostaza de Dijon, el cebollino picado, sal i pimienta, lo mezclamos muy bien, que quede integrado. Picamos los huevos hervidos, los salamos un pocoy los incorporamos a la mezcla anterior delicadamente para que la yema no se deshaga demasiado.
Extendemos un cuarto de la mezcla de huevos y mayonesa sobre una tortilla y la enrollamos, repetimos la operación con tres tortillas más. Una vez tenemos cuatro tortillas rellenas las cortamos por la mitad con un cuchillo afilado con mucho cuidado de no deformarlas, apretamos un poco el relleno de abajo a arriba, envolvemos cada mitad de tortilla con una servilleta de papel doblado por la mitad o bien con una tira de papel de horno y ya los tenemos.
Vamos disponiendo nuestros wraps en una caja de madera forrada con un trozo de papel de horno o, si queréis hacerlo aún más festivo, podéis colocar una hoja de papel de seda rojo o dorado, o un trozo de tela que os guste, vosotros mismos. Las cajas de madera a mí me las da Sandrine de La Fromagerie, son las cajas donde llega el queso y ella las tira así que si estáis por Girona le podéis pedir, pero si no tenéis una caja de madera podéis utilizar una lata de galletas, una panera un poco honda, un cestillo ... Seguro que encontráis algún recipiente que os vaya bien!




RECEPTA

Wraps d'ou mimosa
Barregem la maionesa amb la mostassa de Dijon i el cibulet picat, ho barregem molt bé perque quedi integrat. Piquem els ous bullits i els incorporem a la barreja anterior delicadament per tal que el rovell no es desfaci masa.
Extenem un quart de la barreja d'ous i maionesa a sobre d'una tortilla i l'enrotllem, repetim l'operació amb tres tortilles més. Un cop tenim quatre tortilles farcides les tallem per la meitat amb un ganivet afilat amb molt de compte de no deformarles, apretem una mica el farcit de baix a dalt, emboliquem cada meitat de tortilla amb un tovalló de paper doblegat per la meitat o bé amb una tira de paper de forn i ja els tenim.
Anem disposant els nostres wraps a una caixa de fusta folrada amb un tros de paper de forn o, si voleu fer-ho encara més festiu, podeu posar un full de paper de seda vermell o daurat,  o un tros de roba que us agradi, vosaltres mateixos.  Les caixes de fusta a mi me les dona la Sandrine de La Fromagerie, són les caixes a on arriba el formatge i ella les llença així que si esteu per Girona li podeu demanar, però si no teniu una caixa de fusta podeu fer servir una llauna de galetes, una panera una mica fonda, un cistellet... Segur que trobeu algún recipient que us vagi bé!





Wraps de jamón y champiñones
En una sartén ponemos un chorrito de aceite de oliva a calentar con el huevo picado, cuando comience a oler y antes de que se tueste añadimos el perejil y los champiñones picados, lo salpimentamos ligeramente y dejamos que se hagan, veréis que en seguida pierden mucho volumen.
Extendemos una tortilla o chapati y forramos la mitad con jamón serrano, por encima del jamón extendemos un cuarto de los champiñones salteados y enrollamos la tortilla, lo repetimos con cuatro tortillas.
Una vez que tenemos las cuatro rellenas las cortamos por la mitad, hacemos subir un poco el relleno apretando por debajo y envolvemos cada wrap con una servilleta de papel, los vamos disponiendo en nuestra caja de forma decorativa.

Wraps de salmón ahumado
Mezclamos el queso crema con el eneldo picado y un poco de limón, salpimentamos ligeramente.
Extendemos sobre una tortilla salmón ahumado, sólo hasta la mitad y encima una capa de un cuarto de la mezcla anterior, ahora enrollamos la tortilla empezando por la parte que tiene relleno. Repetimos con cuatro tortillas y una vez las tenemos las cortamos por la mitad, hacemos subir un poco el relleno apretando delicadamente por debajo hacia arriba y envolvemos cada wrap con una servilleta de papel. Los vamos disponiendo en nuestra caja tratando de que queden bien puestos. 

Podemos decorar nuestros wraps de huevo con un trocito de cebollino y los de salmón con unas hojitas de eneldo.

Una vez tenemos todos los wraps en la caja podemos decorar esta con motivos adecuados a la celebración, en este caso hojas y bayas de galcerán navideño. Los wraps son ideales para tomar en cualquier momento del día y en cualquier ocasión que tengáis un grupo de amigos o familiares: un cumpleaños, una fiesta en la terraza o jardín, un partido de fútbol ... Si los hacéis ya veréis como quedaréis muy bien, éxito seguro!




Wraps de pernil i xampinyons
A una paella posem un rajolí d'oli d'oliva a escalfar amb l'ou picat, quan comenci a fer olor i abans que es torri afegim el julivert i els xampinyons picats, ho salpebrem lleugerament i deixem que es facin, veureu que de seguida perden molt de volum.  
Extenem una tortilla o xapati i folrem la meitat amb pernil salat, per sobre del pernil extenem un quart dels xampinyons saltats i enrotllem la tortilla començant pel cantó que té el farcit, ho repetim amb quatre tortilles.  
Un cop tenim les quatre farcides les tallem per la meitat, fem pujar una mica el farcit apretant per sota i emboliquem cada wrap amb un tovalló de paper, els anem disposant a la nostra caixa de forma decorativa.

Wraps de salmó fumat
Barregem el formatge crema amb l'anet picat i una mica de llimona, ho salpebrem lleugerament.
Extenem a sobre d'una tortilla salmó fumat,  nomès fins a la meitat i a sobre una capa d'un quart de la barreja anterior, ara enrotllem la tortilla començant per la part que té farcit.  Repetim amb quatre tortilles i un cop les tenim les tallem per la meitat, fem pujar una mica el farcit apretant delicadament per sota cap amunt i emboliquem cada wrap amb un tovalló de paper. Els anem disposant a la nostra caixa mirant de que quedin ben posats. 

Podem decorar els nostres wraps d'ou amb un trosset de cibulet i els de salmó amb uens fulletes d'anet. 

Un cop tenim tots els wraps a la caixa podem decorar aquesta amb motius adients a la celebració, en aquest cas fulles i baies de galzeran nadalenc.  Els wraps són ideals per prendre en qualsevol moment del dia i en qualsevol ocasió que tingueu una colla d'amics o familiars: un aniversari, una festa a la terrassa o jardí, un partit de futbol... Si els feu ja veureu com quedareu molt bé, èxit segur!