jueves, 29 de enero de 2015

Bizcocho de chocolate a la naranja - Bunt de xocolata a la taronja .



Bizcocho de chocolate a la naranja


Un pastel para quedar la mar de bien! Estos en forma de corona me encantan porque quedan super esponjosos y desde que descubrí el truco de usar buttermilk y bicarbonato en sustitución de la levadura lo aplico siempre que puedo, la textura tan blanda y esponjosa que da a los bizcochos es espectacular. Y ¿que puedo decir de la pareja chocolate-naranja? ¡Que son un matrimonio perfecto! una combinación que no puede ser más ideal, y a mí me encanta, claro. En este bundt encontramos naranja tanto en la masa como en la cobertura de chocolate al aroma de Cointreau, una cobertura maravillosa que hace un efecto espectacular, parece un donut gigante este bundt. Es un pastel que debéis probar, os volverá locos, y si tenéis un compromiso y os presentáis con este pastel os harán la ola, asegurado!




Bunt de xocolata a la taronja 


Un pastís per quedar la mar de bé!  Aquests en forma de corona m'encanten perque queden super esponjosos i d'ençà que vaig descobrir el truc de fer servir buttermilk i bicarbonat en substitució del llevat que ho aplico sempre que puc, la textura tan flonja i esponjosa que dona als pans de pèssic es espectacular.  I que us haig de dir de la parella xocolata-taronja?  Que són un matrimoni perfecte, una combinació que no pot ser més ideal, i a mi m'encanta es clar.  En aquest bundt trobem taronja tant en la massa com en la cobertura de xocolata a l'aroma de Cointreau, una cobertura meravellosa que fa un efecte espectacular, sembla un donut gegant aquest bundt. És un pastís que heu de probar, us tornarà bojos, i si teniu un compromís i us presenteu amb aquest pastís us faran l'onada, assegurat!






Bizcocho de chocolate a la naranja, ingredientes:


 225 gr de mantequilla  
350 gr de azúcar  
4 huevos  
350 gr de harina  
15 gr de bicarbonato sódico  
1/2 cucharada de sal 
240ml de buttermilk
60 gr de cacao puro en polvo 

160 ml de zumo de naranja
la piel rallada de dos naranjas

Buttermilkse puede encontrar en el Lidl y el Aldi, pero es muy fácil hacer en casa, sólo hay que coger 230 ml de leche y añadirle tres cucharadas de vinagre, enseguida verás como la leche se corta y queda como un yogurclarito, no te asustes, es la textura que debe tener. El ácido reacciona con el bicarbonato y es lo que hace que el bizcocho sea tan esponjoso.

Cacao puro. yo lo compro en el mercado a granel, si no el de Valor es bastante bueno, sobre todo noutilices Colacao o similares, no es eso lo que queremos, sino cacao puro 100%.

Azucar, yo uso siempre azúcar aromatizado con vainilla, si no lo haces así, puedes añadir extracto de vainilla, una cucharadita.


Bizcocho de chocolate a la naranja, preparación:


Todos los ingredientes deben estar a temperatura ambiente , es muy importante, sobre todo la mantequilla , no se te olvide sacarlos un rato antes de la nevera.

Primero batimos la mantequilla (que debe estar como pomada , a temperatura ambiente ) con el azúcar , hasta que quede una masa blanquecina , esponjosa y ligera.

Añadimos los huevos uno a uno y los integramos muy bien. Añadimos la ralladura de naranja.

Si no tenemos buttermilk mezclamos la leche con el vinagre y reservamos unos minutos.

En otro bol mezclamos la harina tamizada , la sal , el bicarbonato sódico y el cacao , se mezcla muy bien hasta que quede todo integrado.

Ahora vamos añadiendo a la mezcla de los huevos, mantequilla y azúcar la mezcla de los ingredientes secos y el buttermilk pero no todo de golpe, lo haremos en tres veces, alternando ingredientes secos y buttermilk y sin dejar de batir.

Al final añadimos el zumo de naranja y batimos un poco más, hasta que quede todo bien incorporado y tengamos una masa lisa y ligera.

Engrasamos el molde que utilizaremos con un poco de mantequilla, que quede todo bien untado , dejamos caer la masa dentro del molde y se cocina en el horno precalentado a 180 º durante una hora más o menos , dependerá de vuestro horno ya sabéis. Cuando al  pincharlo con un palillo de madera éste salga limpio ya estará.

Una vez esté lo sacaremos y lo dejaremos enfriar unos diez minutos, después lo desmoldamos y dejamos enfriar totalmente sobre una rejilla.

Una vez esté totalmente frío lo podremos cubrir con la cobertura.




COBERTURA  (ganache al Cointreau)


INGREDIENTES  
150 gr de chocolate de cobertura  
100 gr de nata  
50 gr de mantequilla  
10 ml de cointreau ... esto es opcional pero queda buenísimo! 

 Mezclar todos los ingredientes a temperatura ambiente en un cazo y lo hacemos deshacer a fuego lento y sin dejar de remover hasta que estén todo bien mezcladoserá sólo un momentito, el chocolate se deshace enseguida.  


Lo dejamos enfriar un poco y ya lo podremos utilizar para bañar el pastelNo os asuste que se vea mucho líquidoal enfriarse se solidifica un poco, queda como la mantequilla más o menos pero muy brillanterecuerda la cobertura de los donuts de chocolate 

Para cubrir el bundt con la cobertura pondremos una rejilla sobre una cazuela o un cuenco amplio y colocaremos nuestro bundt encima, entonces echamos la ganache por encima, la que caiga quedará dentro del cuenco la podremos recuperar. Podéis cubrir todo el bundt, en plan donut gigante, o tirar menos cantidad y que cubra sólo por la parte superior dejando que caigan gotas por los laterales, ¡esto da un efecto súper atractivo al pastel! Os he puesto una foto donde se ve bien el procedimiento.



Bunt de xocolata a la taronja, ingredients:

225 gr de mantega
350 gr de sucre 
4 ous
350 gr de farina
15 gr de bicarbonat sòdic
1/2 cullerada de sal
240ml de buttermilk 
60 gr de cacao en pols 
160 ml de suc de taronja
la pell ratllada de dues taronjes

Buttermilk es pot trobar al Lidl i a l'Aldi, però es molt fàcil fer a casa, nomès heu d'agafar 230 ml de llet i afegir-li tres cullerades de vinagre, de seguida veureu com la llet es talla i queda com un iogurt claret, no us espanteu, és la textura que ha de tenir. L'àcid reacciona amb el bicarbonat i és el que fa que el pa de pessic sigui tan esponjòs.

Cacao pur, jo el compro al mercat a granel, si no el de Valor es prou bo, sobretot no feu servir Colacao o similars, no és això, el que volem és cacao pur  100%

Sucrejo faig servir sempre sucre aromatitzat amb vainilla, si no ho feu podeu afegir extracte de vainilla, una culleradeta.


Bunt de xocolata a la taronja, preparació:


Tots els ingredients han d'estar a temperatura ambient, es molt important, sobretot la mantega, no us oblideu de treure'ls una estona abans de la nevera.

Primer batem la mantega  (que ha d'estar com pomada, a temperatura ambient) amb el sucre, fins que quedi una massa blanquinosa, esponjosa i lleugera.

Afegim els ous un a un i els integrem molt bé. Afegim també la ratlladura de la taronja.

Si no tenim buttermilk barregem la llet amb el vinagre i ho reservem uns minuts.

A un altre bol barregem la farina tamissada, la sal, el bicarbonat sòdic i el cacao, ho barregem molt bé fins que quedi tot integrat.

Ara anem afegint a la barreja dels ous, mantega i sucre la barreja dels ingredients secs i el buttermilk però no tot de cop, ho farem en tres vegades, alternant ingredients secs i buttermilk i sense deixar de batre. Al final afegim el suc de taronja i batem una mica més, fins que quedi tot ben incorporat i tinguem una massa llisa i lleugera.

Engreixem el motllo que farem servir amb una mica de mantega, que quedi tot ben untat, deixem caure la massa a dintre del motllo i ho cuinem al forn preescalfat a 180º durant una hora més o menys, dependrà del vosltre forn ja sabeu. Quan en punxar-lo amb un palet de fusta aquest surti net ja estarà.

Un cop estigui el traurem i el deixarem frefredar uns deu minuts, despres el desemmotllarem i el deixarem refredar totalment  sobre d'una reixeta.


Un cop estigui totalment fred el podrem cobrir amb la cobertura.


 COBERTURA (Ganache al Cointreau)

INGREDIENTS  
150 gr de xocolata de cobertura
100 gr de nata
50 gr de mantega
10 ml de cointreau... això és opcional però queda boníssim!

Barrejem tots els ingredients a temperatura ambient en un cassò i ho fem desfer a foc lent i sense deixar de remenar fins que estiguin tot ben barrejat, serà nomès un momentet, la xocolata es desfà de seguida.

Ho deixem refredar una mica i ja ho podrem fer servir per banyar el pastís.  No us espanti que es vegi molt líquid, en refredar-se se solidifica una mica, queda molt brillant, recorda la cobertura dels donuts de xocolata.

Per cobrir el bundt amb la cobertura posarem una reixeta a sobre d'una cassola o d'un bol ampli i col·locarem el nostre bundt a sobre, aleshores tirem la ganache per sobre, la que caigui quedarà a dintre del bol i la podrem recuperar. Podeu Cobrir tot el bundt, en plan donut gegant, o tirar menys quantitat i que cobreixi nomès per la part superior deixant que caiguin gotes pels laterals, això dona un efecte super atractiu al pastís!  Us he posat una foto a on es veu bé el procediment.

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