Paella de verdures - Paella de verduras


Jo les paelles les començo a la vitroceràmica i les acabo al forn, ja que no tinc paeller ni barbacoa ni res d'això, i mireu que bé que queden així que tothom es pot animar a fer paelles!  Aquest és un altre plat d'aprofitament, d'aquells que fas per casualitat un dia amb el que trobes a la nevera i que va i et surt un plat genial.  A més és una recepta bastant lleugera que aquests dies és el que ve més de gust, doncs aixó, un plat d'arròs amb verdures que está deliciós i es fa en un plis plas, us animeu?

Yo las paellas las comienzo en la vitrocerámica y las termino en el horno, ya que no tengo paellero ni barbacoa ni nada de eso, y mirad qué bien quedan así que ¡todo el mundo se puede animar a hacer paellas! Este es otro plato de aprovechamiento, de aquellos que haces por casualidad un día con lo que encuentras en la nevera y que va y te sale un plato genial. Además es una receta bastante ligera que estos días es lo que apetece más, pues eso, un plato de arroz con verduras que está delicioso y se hace en un plis plas, ¿te animas?INGREDIENTS
400g d'arròs
5 pastanagues petites o 3 grosses
250g de mongeta perona congelada
250g de pèsols congelats
250 g de carbassa 
1 porro gros o 2 més petits (com els de La Coromina)
1 branca petita d'api
1/2 coliflor 
sal
oli d'oliva verge extra 
1 culleradeta de arigola
1 cullerada de romaní sec més unes branques per al final (si pot ser fresc millor)
El doble de caldo per a paella amb sofregit ANETO que d'arròs. Poseu l'arròs a un recipient per prendre la mida, i després heu de posar aquesta mateixa mida però de caldo dues vegades.
totes les verdures fresques són de La Coromina, ecològiques i de temporada.

INGREDIENTES 
400g de arroz  
5 zanahorias pequeñas o 3 grandes 
250g de judía perona congelada 
250g de guisantes congelados 
250 g de calabaza 
1 puerro grande o 2 más pequeños (como los de La Coromina) 
1 rama pequeña de apio 
1/2 coliflor 
sal 
aceite de oliva virgen extra 
1 cucharadita de tomillo
1 cucharada de romero seco más unas ramas para el final (si puede ser fresco mejor)
El doble de caldo para paella con sofrito ANETO que de arroz. Poner el arroz en un recipiente para tomar la medida, y luego debe poner esa misma medida pero de caldo dos veces.
Todas las verduras frescas són de La Coromina, ecológicas i de temporada.RECEPTA

Primer preparem les verdures.  Netegem i tallem a rodanxes les pastanagues, la branca d'api i els porros. Netegem, pelem i tallem a daus la carbassa i netegem i tallem petita la coliflor.

A la paella posem a escalfar una mica d'oli d'oliva verge extra i hi afegim totes les verdures netes i tallades excepte les congelades, deixem que es sofregeixin una mica i mentrestant posem a escalfar el caldo per a paella amb sofregit ANETO i posem el forn a escalfar a 250º

Quan les verdures estan una mica fetes afegim la cullerada de romaní, la culleradeta de farigola  i la verdura congelada (mongeta i pèsols) i deixem que s'impregnin bé de l'oli i els aromes de les  herbes i les altres verdures, durant un parell de minuts deixem que es vagi fent.

Quan la verdura ja està bastant sofregida afegim l'arròs a la paella i li donem unes voltes que es vagi fent amb les verdures i absorbint el seu aroma juntament amb el de les herbes. Això serà nomès un minut o dos, l'arròs ha de quedar transparent però no torrar-se, això farà que després quedi el gra més "suelto".

Quan ja ho tenim a punt afegim tot el caldo que hem mesurat abans a la paella de cop, no a mica en mica. El caldo ha d'estar ben calent i amb l'ajuda d'una escumadora o d'una espàtula repartim bé l'arròs per tota la paella ja que a partir d'aquest moment no el podrem tornar a toca ni a remenar.

L'arròs que ha de quedar sec i suelto no es remena mai de la vida, el que es remena és el rissotto o els arrossos cremosos però els arrossos secs no.  En remenar l'arròs el que es provoca es que l'arròs diexi anar el midó que porta, aquest passi al caldo i el faci cremós, a més el gra esclata i queda més tou. Justament això és el que busquem a un rissoto per això no parem de remenar i el brou s'afegeix de mica en mica a mida que l'arròs se'l va bevent, podeu veure la tècnica a aquesta recepta de rissotto a la menta amb panses i pinyons. Quan fem una pella o un arròs sec el que volem es que el gra quedi enter i suelto, no enganxòs com en un arròs cremós per això afegim tot el brou de cop al principi, acomodem l'arròs amb una escumadora i no el tornem a remenar.

El deixem uns minuts al foc (jo vitro) fins que arrenqui el bull i aleshores introduïm la paella al forn ben calent. Aquest és un altre dels secrets que em van ensenyar a casa, l'arròs al principi ben calent i després abaixem el foc,o sigui que cinc minuts ben calent, a 250º i després ho abaixem a 180º durant  uns vuit o deu minuts més.

Ara un altre truc de la meva mare, cal treure la paella del forn (no us preocupeu si el gra d'arròs està massa "al dente" amb els cinc minuts de repòs s'acabarà de fer)  posem a sobre de l'arròs unes branques de romaní i ho tapem amb fulles de paper de diari, a sobre posem uns draps humits (mullats i escorreguts) de manera que quedi bastant hermètic i ho deixem reposar uns 5 o 6 minuts.

Quan destapeu la vostra paella veureu quina meravella d'aroma!  Diu menja'm aquest arròs,  llest en un plis-plas i sense gaire feina, m'encanta!RECETA

Primero preparamos las verduras. Limpiamos y cortamos en rodajas las zanahorias, la rama de apio y los puerros. Limpiamos, pelamos y cortamos en dados la calabaza y limpiamos y cortamos pequeña la coliflor.

En la paella ponemos a calentar un poco de aceite de oliva virgen extra y añadimos todas las verduras limpias y cortadas excepto las congeladas, dejamos que se sofríe un poco y mientras ponemos a calentar el caldo para paella con sofrito ANETO y ponemos el horno a calentar a 250º

Cuando las verduras están un poco hechas añadimos la cucharada de romero, la cucharadita de tomillo y la verdura congelada (judía y guisantes) y dejamos que se impregnen bien del aceite y los aromas de las hierbas y las otras verduras, durante un par de minutos dejamos que se vaya haciendo.

Cuando la verdura ya está bastante sofrita añadimos el arroz a la paella y le damos unas vueltas que se vaya haciendo con las verduras y absorbiendo su aroma junto con el de las hierbas. Esto será sólo un minuto o dos, el arroz debe quedar transparente pero no tostarse, esto hará que después quede el grano más "suelto".

Cuando ya lo tenemos listo añadimos todo el caldo que hemos medido antes en la sartén de golpe, no a poco a poco. El caldo debe estar bien caliente y con la ayuda de una espumadera o de una espátula repartimos bien el arroz por toda la paella ya que a partir de ese momento no lo podremos volver a toca ni a remover.

El arroz que debe quedar seco y suelto no se remueve nunca jamás, lo que se remueve es el risotto o los arroces cremosos pero los arroces secos no. Al remover el arroz lo que se provoca es que el arroz suelte el almidón que lleva, este pase el caldo y lo haga cremoso, además el grano estalla y queda más blando. Justamente eso es lo que buscamos en un rissoto por eso no paramos de remover y el caldo se añade poco a poco a medida que el arroz se lo bebiendo, puedes ver la técnica en esta receta de risotto a la menta con pasas y piñones. Cuando hacemos una pella o un arroz seco lo que queremos es que el grano quede entero y suelto, no pegajoso como en un arroz cremoso por ello añadimos todo el caldo de golpe al principio, acomodamos el arroz con una espumadera y no lo volvemos a remover.

Lo dejamos unos minutos al fuego (yo vitro) hasta que el caldo hierva y entonces introducimos la paella en el horno bien caliente. Este es otro de los secretos que me enseñaron en casa, el arroz al principio bien caliente y luego bajamos el fuego, así que cinco minutos bien caliente, a 250º y luego lo bajamos a 180º durante unos ocho o diez minutos más.

Ahora otro truco de mi madre, hay que sacar la paella del horno (no te preocupes si el grano de arroz está demasiado "al dente" con los cinco minutos de reposo se terminará de hacer) ponemos encima del arroz unas ramas de romero y se tapa con hojas de papel de periódico, encima ponemos unos paños húmedos (mojados y escurridos) de manera que quede bastante hermético y lo dejamos reposar unos 5 o 6 minutos.

¡Cuando destapes tu paella verás qué maravilla de aroma! Dice cómeme este arroz, listo en un plis-plas y sin mucho trabajo, ¡me encanta!