Pollastre a la cervesa amb romaní - Pollo a la cerveza con romero



Esta receta de pollo a la cerveza es un clásico, hay muchas variantes pero esta cocinada en una sartén y con ajo y romero queda deliciosa y se hace en un santiamén, es una receta estupenda!  
Últimamente me ha dado por cocinar pollo, es una carne muy suave y muy versátil así que no paro de probar nuevas recetas que lo tienen como ingrediente estrella. Queda tan bueno, tan tierno y tan bonito que se puede servir como plato de fiesta, no sólo para los días de diario. Probadlo y ya me lo diréis!


Aquesta recepta de pollastre a la cervesa és un clàssic, hi ha moltes variants però aquesta cuinada en una paella i amb all i romaní queda deliciosa i es fa en un tres i no res, és una recepta estupenda!
Últimament m'ha donat per cuinar pollastre, es una carn molt suau i molt versàtil així que no paro de provar noves receptes que el tenen com ingredient estrella. Queda tan bo, tan tendre  i tan bonic que el podeu servir com a plat de festa amb convidats i tot, no nomes pels dies de diari.  Tasteu-lo i ja m'ho sabreu dir!




INGREDIENTS
4 quarts trasers de pollastre partits per la meitat (separant cuixa i contracuixa)
1/2 litre de cervesa
2 dents d'all
10 branquetes de romaní fresc més unes quantes per decorar o 1 cullerada sopera de romaní sec
2 cullerades soperes d'oli d'oliva verge extra
sal i pebre negre acabat de moldre


INGREDIENTES
4 cuartos traseros de pollo partidos por la mitad (separando muslo y contramuslo)
1/2 litro de cerveza
2 dientes de ajo
10 ramitas de romero fresco más unas cuantas para decorar o 1 cucharada sopera de romero seco 
2 cucharadas soperas de aceite de oliva virgen extra
sal y pimienta negra recién molida


RECEPTA

Pelar l'all, netejar el romaní i fer una picada amb el romaní, l'all i una mica de sal i pebre.  Amb aquesta barreja arrebossem  el pollastre, que quedi ben impregnat per tot arreu, com a la foto.

Escalfem l'oli a una paella prou ampla com per posar tots els trossos de pollastre i els daurem per tots costats, uns tres o quatre minuts per cada cantó.


RECETA

Pelar el ajo, limpiar el romero y hacer una picada con el romero, el ajo y un poco de sal y pimienta. Con esta mezcla rebozamos el pollo, que quede bien impregnado por todas partes, como en la foto.

Calentamos el aceite en una sartén suficientemente ancha como para poner todos los trozos de pollo y los doramos por todos lados, unos tres o cuatro minutos por cada lado.


Quan tenim el pollastre daurat afegim la cervesa i deixem que s'evapori una mica a foc fort per tal que perdi l'alcohol, uns tres minuts, desprès baixem el foc, tapem la paella i ho deixem coure mitja hora més.  Si veiem que el pollastre es va quedant sec anem remullant-lo amb el propi brou de la cocció per sobre o podem girar-lo amb compte de no trencar-lo.  Un cop estigui ben tendre ja el tindrem a punt, si la salsa es massa líquida podem pujar el foc amb la paella destapada per deixar que s'evapori el líquid i quedi més espessa, si us molesta trobar els trossets de romaní podeu colar la salsa amb un colador fi.  Ens  quedarà una salsa aromàtica i molt gustosa, ja veureu que bona!

Cuando tenemos el pollo dorado añadimos la cerveza y dejamos que se evapore un poco a fuego fuerte para que pierda el alcohol, unos tres minutos, después bajamos el fuego, tapamos la sartén y lo dejamos cocer media hora más. Si vemos que el pollo se va quedando seco vamos remojando con el propio caldo de la cocción por encima o podemos girarlo con cuidado de no romperlo. Una vez esté bien tierno ya lo tendremos a punto, si la salsa es demasiado líquida podemos subir el fuego con la sartén destapada para dejar que se evapore el líquido y quede más espesa. si os molesta encontrar trocitos de romero podeis colar la salsa con un colador de malla fino. Nos quedará una salsa aromática y muy sabrosa, ya veréis que buena!



Només ens queda emplatar, servim un quart de pollastre per persona decorant el plat amb unes branquetes de romaní fresc i la salsa per sobre.  Per acompanyar podeu servir uns naps mini fregits o aquestes verdures al wok amb herbes aromàtiques que es fan en un plis plas mentre es cou el pollastre  igual que aquestes verdures brasejades amb farigola i llimona que estan de vici, o simplement una mica de patates panadera fetes al micro

En 45 minuts pots tenir a punt aquesta deliciosa recepta amb la seva guarnició, ideal, no?


Sólo nos queda emplatar, servimos un cuarto de pollo por persona decorando el plato con unas ramitas de romero fresco y la salsa por encima. Para acompañar podéis servir unos nabos mini fritos o estas verduras al wok con hierbas aromáticas que se hacen en un plis plas mientras se cuece el pollo al igual que estas verduras braseadas con tomillo y limón que están de vicio, o simplemente un poco de patatas panadera hechas el micro.

En 45 minutos puedes tener lista esta deliciosa receta con su guarnición, ideal ¿no?