Cestita de queso parmesano - Cistelles de formatge parmesà

Aquests cistellets ens serviran per servir risotto, amanida,  pasta o qualsevol altra cosa que combini bé amb el parmesà i sempre queden moníssims i espectaculars sense gens d’esforç, proveu-los de fer i ja veureu com són ideals per un àpat amb convidats.  A més guardats a un recipient hermètic aguanten bé varis dies. 

Estos cestillos nos servirán para servir risotto, ensalada, pasta o cualquier otra cosa que combine bien con el parmesano y siempre quedan monísimos y espectaculares sin nada de esfuerzo, probad a hacerlos y ya veréis como son ideales para una comida con invitados. Además guardados en un recipiente hermético aguantan bien varios días.

RECEPTA  -  RECETA

Agafem  una paella antiadherent petita i cobrim el fons  amb formatge parmesà ratllat, han de quedar rodones de formatge d’uns 15 cm de diàmetre.
La posem al forn  i deixem que el formatge es vagi fonent i daurant una mica però  sense arribar a torrar-se, és important que no es torri perquè amargaria.  


Cogemos una sartén antiadherente pequeña y cubrimos el fondo con queso parmesano rallado, deben quedar redondeles de queso de unos 15 cm de diámetro.
La ponemos al fuego y dejamos que el queso se vaya fundiendo y dorando un poco pero sin llegar a tostarse, es importante que no se tueste porque amargaría.


Amb un utensili  antiadherent traiem la “galeta” de parmesà del  foc i la  posem a sobre d’una tassa cap per avall per tal que agafi la forma d’una cistelleta.  Si cal podem donar-li la forma amb la ma mentre encara està calenta i tova.  Un cop es refredi  es tornarà rígida i fràgil i ja no la podrem manipular.   I ja tindrem la nostra cistelleta a punt, ho repetim amb totes les que haguem de fer. Ja veureu que un cop n'has fet una es fan es un santiamén!

Con un utensilio antiadherente sacamos la "galleta" de parmesano del fuego y la ponemos encima de una taza boca abajo para que tome la forma de una cesta. Si es necesario podemos darle la forma con la mano mientras aún está caliente y blanda. Una vez se enfríe se volverá rígida y frágil y ya no la podremos manipular.  Y ya tendremos nuestra cestita a punto, repetimos el proceso con todas las cestitas que tengamos que hacer, ya veréis que una vez has hecho una se hacen en un santiamén!